Odbiory nowych mieszkań od dewelopera CP RE (Prądnik Nowy Kraków) - forum

Zapraszam mieszkańców inwestycji Prądnik Nowy od CP RE do zakładania tematów dotyczących ich osiedla. Miejsca parkingowe, problemy osiedla, nowe etapy inwestycji, wspólnota mieszkaniowa itp.
Michał

Re: Odbiory nowych mieszkań od dewelopera CP RE (Prądnik Nowy Kraków) - forum

Postautor: Michał » 19 wrz 2016, 21:33

Ja też mogłem umawiać się od środy, ale myślałem, że wcześniej po prostu nie ma już terminów :)
Może faktycznie to pierwszy dzień odbiorów, dlatego postaram się coś naskrobać pojutrze po odbiorze ;)

Mam cichą nadzieję, że usterek jednak wiele nie będzie... Jeżeli jastrychy i tynki będą ok to już z górki ;)

Hiroshima

Postautor: Hiroshima » 19 wrz 2016, 21:39

Cóż, pare stron wcześniej między innymi takie uwagi po nieoficjalnym oglądaniu wrzucił nasz kolega:

- brak kątów (warto sprawdzić wszędzie, a szczególnie tam gdzie będą meble) ;
- porysowane ramy okienne oraz szyby;
- ściana przy drzwiach wewnętrznych lekko położona (zamontowana ościeżnica przylega przy posadzce,a przy nadprożu około 1 cm luzu

.......

Więc bądźmy czujni, bo jeśli tak jest to znaczy że chlubnym wyjątkiem nie jesteśmy.

bartusstw

Postautor: bartusstw » 20 wrz 2016, 20:17

fajnie, że odbiory zaczynają się już jutro, dajcie znać jak tam poszło.

pozdrawiam WSZYSTKICH czytających forum ;-)

Ania-2012

Postautor: Ania-2012 » 20 wrz 2016, 20:20

No właśnie,własnie dajcie znać jak poszły odbiory :-) czekamy :-)
ubezpieczenia-astor.pl

Michał

Postautor: Michał » 22 wrz 2016, 14:13

Witajcie,

mieszkanie odebrane, niestety nie było czasu na robienie zdjęć.
Usterki się oczywiście pojawiły, jednak na moje oko jest przyzwoicie - wylewki bez usterek (odchyłki w granicach normy), kilka kątów między ścianami do poprawy plus jeden pion na ścianie.

Oprócz tego rysy na szybach i stolarce okiennej, rysy na szybach balustrad, obite klamki okienne, pęknięty betonowy parapet okna balkonowego, obity grzejnik.

Moim zdaniem przyzwoicie, szczególnie, że CPRE ma dość czasu na usunięcie usterek.

Jeśli chodzi o termin odbioru, to został podtrzymany termin końca listopada, jeżeli wszystko pójdzie ok. Na dniach ma być składany wniosek o pozwolenie na użytkowanie (ponoć już wszystko jest skompletowane).
Widać, że CPRE stara się bardzo, żeby mieszkania jak najszybciej przekazać i mam bardzo pozytywne odczucia po odbiorze.

Na klatkach jeszcze trochę roboty zostało, ale już zaczynają pojawiać się okładziny drzwi, zabudowy szafek licznikowych i ościeżnic drzwi do mieszkań.
Na pewno widać szybkie tempo prac, więc jestem dobrej myśli.

MarianŁącz

Postautor: MarianŁącz » 22 wrz 2016, 19:25

Dzięki za info.

Nie wiem czy również dostaliście informacje na temat wielkości mieszkania. Mi wyszła różnica około 0,05m2 więc niewiele. Wie ktoś czy w przypadku jeśli balkon/loggia okazała się mniejsza niż pierwotnie miała być to coś sie z tym wiąże? Bo jeśli mieszkanie mam lekko większe to mam dopłacić oczywiście te kilka stówek. A co jeśli loggia okazała się 0,05m2 mniejsza? To w sumie do metrażu się nie liczy ale dana wartość była w ofercie. Jeżeli różnice w powierzchni balkonu nie niosą za sobą konsekwencji to w sumie mógł być np o 1m2 mniejszy i nic ;) Chyba że zapomniałem o jakichś zapisach...

bartusstw

Postautor: bartusstw » 22 wrz 2016, 20:05

WItam,

Dzięki za informację - fajnie, że idzie to do przodu. Dobry pomysł ze strony CPRE z tymi przeglądami, bo rzeczywiście będą mieć chwilę czasu, żeby usunąć ew. usterki. Marian a ty już byłeś na odbiorze ? Czy dostałeś informację o wielkości mieszkania inną drogą ? Michał, a jak u CIebie wygląda rzeczywista powierzchnia do "kupionej" ?

MarianŁącz

Postautor: MarianŁącz » 22 wrz 2016, 20:46

Ja mam odbiór za kilka dni, o metrażu poinformowano mnie mailowo, pewnie dlatego że chwilę wcześniej korespondowałem w innej sprawie. Ale mogą po prostu na razie mieć pomierzone jedynie niektóre mieszkania, zgodnie z kolejnością odbiorów pewnie lecą klatkami.

mmm

Postautor: mmm » 22 wrz 2016, 21:23

Ja mam odbiór w poniedziałek, zobaczymy co będzie, informacji o metrażu brak.

Nowy2016

Postautor: Nowy2016 » 22 wrz 2016, 21:28

Witam wszystkich mieszkańców!
Michał dzięki za info, super, że machina ruszyła do przodu i tylko czekać na klucze do naszych mieszkań. :D
Mam pytanie do właścicieli mieszkań 70 m, jeżeli takowi znajdują się na forum, czy zwróciliście uwagę na barierki na balkonach - na ich wysokość?
Na jednych prospektach murek jest wykończony barierką do wysokości bocznych ścianek szklanych, a na innych murek jest wyższy.
Ostatnio nie byłem w pobliżu budowy ale wydaje mi się, że w tej kwestii nic się nie zmieniło tzn murowana ścianka jest niższa od szklanej.
Co o tym myślicie?

Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”