Osiedle Malinowe Wzgórze Kraków ul. Dauna 58 - opinie o inwestycji na forum
Re: Osiedle Malinowe Wzgórze Kraków ul. Dauna 58 - opinie o inwestycji na forum
Z tego co ostatnio widziałem, to niektórzy już wykańczają mieszkania, choć nie wiem ile jeszcze czasu do pełnoprawnego oddania budynków. Budynek B ma już chyba od pół roku zaczętą budowę ścianki wiatrołapu i nie rokuje na szybkie dokończenie. Ktoś wie czym teraz się zajmują robotnicy? Bo jeszcze niedawno zajmowali się ogródkami, ale teraz już nie bardzo ich widać na wierzchu..
W weekend dostalem informacje jak znajomemu poszedl odbior mieszkania. Totalna masakra, sciany krzywe, brak katow prostych w mieszkaniu, odchylenia sa po 2-4cm gdzie norma to 4mm! Porysowane wszystkie szyby w mieszkaniu, polamane plytki na balkonie. Deweloper umywa rece i nie widzi w tym zadnego problemu, tlumaczy ze jak sie chce proste katy to trzeba po 15tys za metr placic. Tak wiec uczciwie ostrzegam, ja myslalem o odkupieniu mieszkania tam ale po tym co uslyszalem juz na pewno podziekuje.
Czyli budowlany bubel, nie dość że rok opóźnienia to jeszcze katastrofalne wykonanie.....
Jakie teraz można podjąć kroki? Chyba deweloper zobowiązany jest do usunięcia usterek w terminie 30 dni?
Jakie teraz można podjąć kroki? Chyba deweloper zobowiązany jest do usunięcia usterek w terminie 30 dni?
Niestety to samo u wszystkich... co gorsza nikt nie podaje żadnych konkretnych terminów na naprawienie usterek (choć usterka to mało powiedziane w tym przypadku), czy tez dokończenia budowy a wręcz wszyscy są opryskliwi i niedostępni. Nie powinno to tak wyglądać, w sytuacji kiedy podejrzewam, że wszyscy maja już wpłacone 100% sumy i mają prawo wymagać oddania stanu mieszkania i całej budowy zgodnego z umową deweloperską. Nie wspomnę już o terminach tam zapisanych.. Moim zdaniem warto byłoby się spotkać i ustalić plan działania. Cierpliwość, zwłaszcza do tak opryskliwych ludzi już dawno sie u wszystkich skończyła. Najwyższy czas wziąć sprawy w swoje ręce.
Nie bylem w srodku, wiem tyle co z relacji znajomego ale z zewnatrz golym okiem widac ze z balkonow wystaje izolacja pod plytkami i nie ma zrobionej blacharki do odprowadzania wody.
Deweloper podobno gburowaty i odmawia podpisania uaterek w protokole... Totalny kabaret
Deweloper podobno gburowaty i odmawia podpisania uaterek w protokole... Totalny kabaret
Ja też jestem za spotkaniem i ustaleniem planu działania.
Pytanie do osób, które kupiły mieszkania w bloku A , czy budynek jest już formalnie odebrany przez nadzór budowlany i czy dostaliście pismo dotyczące zakończenia budowy?
Pytanie do osób, które kupiły mieszkania w bloku A , czy budynek jest już formalnie odebrany przez nadzór budowlany i czy dostaliście pismo dotyczące zakończenia budowy?
A czy nadal istnieje wymog wysylania takiego pisma? Nie jest tak ze wystarczy pozwolenie na uzytkowanie budynku?
KOntakt z przedstawicielem developera to dramat. Nie chce nic naprawić, liczy każdą złotówkę. Prosze o kontakt na priv bo ja rozważam kroki prawne. To skandal takie wykończenie i taki stosunek do klienta.
echo23 pisze:KOntakt z przedstawicielem developera to dramat. Nie chce nic naprawić, liczy każdą złotówkę. Prosze o kontakt na priv...
Nie moge wyslac wiadomosci, nie mam takiej opcji w profilu. Moze do mnie sie da?
@bobrowski a masz jakiegoś maila ?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”