Odbiory nowych mieszkań od dewelopera CP RE (Prądnik Nowy Kraków) - forum

Zapraszam mieszkańców inwestycji Prądnik Nowy od CP RE do zakładania tematów dotyczących ich osiedla. Miejsca parkingowe, problemy osiedla, nowe etapy inwestycji, wspólnota mieszkaniowa itp.
bartusstw

Re: Odbiory nowych mieszkań od dewelopera CP RE (Prądnik Nowy Kraków) - forum

Postautor: bartusstw » 24 wrz 2016, 9:44

Trochę dziwne mi się to wydaje co napisałeś Pawel. Takie odbiory jakościowe to w zasadzie przysługa w dwie strony. Takie usterki i tak by wyszły na odbiorach prawidłowych i wtedy CPRE miałoby stosunkowo mniej czasu na ich usunięcie. Z naszej perspektywy fajnie, że robią takie odbiory, ale wydają się być potrzebne także dla nich. Oczywiście mogliby ich nie robić i przekazywać mieszkania np. w 2017, ale na tym straciliby wszyscy, a CPRE chyba zależy na dobrym wizerunku. Jest też Cracovia, która mając w perspektywie dalsze etapy naszego osiedla powinna się sprężyć :-) Pozdrawiam i mam nadzieję do zobaczenia w grudnia :-)

pawel

Postautor: pawel » 24 wrz 2016, 10:04

Oczywiście też tak uważam. Tym bardziej że mają jeszcze ponad miesiąc czasu na prace budowlane (mają się zakończyć do 31.10). A im wcześniej takie rzeczy się załatwi tym wcześniej wszyscy w bloku się urządzą i po przeprowadzce nie będziemy słuchać wiercenia po ścianach.
Może tak tylko Pani się powiedziało. A może zakładają że nie wyrobią się czasowo z tymi wstępnymi i później będą już robić tylko te właściwe odbiory jeśli tak szybko idą prace.

Michał

Postautor: Michał » 26 wrz 2016, 7:47

Moim zdaniem będą się starali zrobić odbiory wstępne we wszystkich sprzedanych już mieszkaniach, żeby sobie nie robić potem od górkę.

Jeśli jeszcze chodzi o mierzenie powierzchni, to pomiar oficjalny jest wykonywany przez osoby uprawnione - najczęściej geodetę. Nawet jak się uprzesz to podważenie wyniku pomiarów wcale nie jest takie proste i tanie, choćby z uwagi na błąd pomiarowy, na który składa się kilka czynników.
Przy tak niewielkich różnicach różnicach powierzchni jak 0,5% (z tego co mówili z CPRE) nie ma sensu bawić się w aptekarza bo to naprawdę niezły wynik.
Moim zdaniem jeśli kupujesz mieszkanie za grube pieniądze i podpisujesz umowę, w której jest jasno napisane że może się powierzchnia różnić w jedną czy drugą stronę, to musisz się po prostu z tym liczyć i tyle - to jest budowa...

Jeżeli różnica by wyszła już większa to owszem, warto to sprawdzić, co również nie gwarantuje, że ktokolwiek to uzna...

No i jeśli chcecie sprawdzać sobie powierzchnię, to macie na to ostatnie dni, bo jak już pójdzie wniosek o pozwolenie na użytkowanie to po ptokach :)

mmm

Postautor: mmm » 26 wrz 2016, 12:42

Byłam już na odbiorze, i na prawdę jest ok - wyszły drobiazgi typu zarysowanie przy drzwiach, poprawa uszczelki okna. Dostałam informację o poufności odbioru – w takim razie nie mogę się dzielić informacjami? I firma ktorą zatrudniłam także? Nie bardzo to zrozumiałam.

Hiroshima

Postautor: Hiroshima » 26 wrz 2016, 13:02

Jeśli chwalisz, to możesz się dzielić :lol:

mmm

Postautor: mmm » 26 wrz 2016, 13:08

Chwalę, ogółem bez większych problemów, m.in poprawki kosmetyczne - rysy okna/drzwi, i dwie rzeczy do poprawy już bardziej inwazyjnej - ale nadal ok), ogółem bezproblemowo i "porządnie" zrobione. Jestem zaskoczona na plus, bo czytając wiele opowieści mieszkańców z innych inwestycji, myślałam że będą jakies "kwiatki", a na prawdę jest ok.

@MarianŁącz - dzięki za polecenie firmy do odbioru - bardzo fajni ludzie, profesjonalni, sprawdzili wszystko, odpowiadali na wszystkie moje pytania, niejasności, doradzali. Jestem bardzo zadowolona i jeśli mogę - polecam - Whiteinspirations.
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2016, 16:44 przez mmm, łącznie zmieniany 2 razy.

pawel

Postautor: pawel » 26 wrz 2016, 15:35

No to nic tylko gratulować mieszkania, oby reszta też tak wyglądała.

mmm a możesz powiedzieć o jakim planie rozmieszczenia włączników/gniazdek pisałaś? Dysponujesz czymś takim? Bo ja widziałem tylko plan wymiarowy swojego mieszkania ale nic poza tym - a przydałby się właśnie plan elektryki.

mmm

Postautor: mmm » 26 wrz 2016, 16:45

pawel pisze:No to nic tylko gratulować mieszkania, oby reszta też tak wyglądała.

mmm a możesz powiedzieć o jakim planie rozmieszczenia włączników/gniazdek pisałaś? Dysponujesz czymś takim? Bo ja widziałem tylko plan wymiarowy swojego mieszkania ale nic poza tym - a przydałby się właśnie plan elektryki.

Odpisałam Ci w wiadomości prywatnej :)

bartusstw

Postautor: bartusstw » 26 wrz 2016, 16:59

czy tylko ja nie potrafię pisać prywatnych wiadomości ? :>

mmm

Postautor: mmm » 26 wrz 2016, 17:08

bartusstw pisze:czy tylko ja nie potrafię pisać prywatnych wiadomości ? :>

Ja przez jakiś czas też nie mogłam, potem się odblokowało i mam ikonkę z dymkiem przy nicku, i mogę wysyłać normalnie :)

Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”