spróbujesz wysłać do mnie prywatną wiadomość mmm ?
uprzedziłaś mnie, nie mogę odpisać na wiadomość - prześlesz mi tą informację co dostał Paweł ?
Odbiory nowych mieszkań od dewelopera CP RE (Prądnik Nowy Kraków) - forum
Re: Odbiory nowych mieszkań od dewelopera CP RE (Prądnik Nowy Kraków) - forum
Ja też chyba nie mam uprawnień żeby pisać prywatne wiadomości ani żeby odpowiedzieć...
pawel pisze:Ja też chyba nie mam uprawnień żeby pisać prywatne wiadomości ani żeby odpowiedzieć...
bartusstw pisze:spróbujesz wysłać do mnie prywatną wiadomość mmm ?
uprzedziłaś mnie, nie mogę odpisać na wiadomość - prześlesz mi tą informację co dostał Paweł ?
Podeślę wam obu mojego maila w wiadomości, napiszcie do mnie cokolwiek, żebym nie zaśmiecała tutaj reszcie

Paweł - trzeba napisać maila do administratora i odblokują opcję wiadomości
Słuchajcie, przepraszam, że piszę tutaj posta, ale ktoś zamówił u mnie odbiór mieszkania na Prądniku w piątek (30.09) o godz. 13:30 (koleżanka z forum
). Nie dostałem potwierdzenia mailowego, o które prosiłem, dlatego został mi tylko termin wpisany w kalendarz, a nie wiem kto i jakie mieszkanie
(chyba to było 70m2?)

Na smierć zapomniałam o wysłaniu maila, juz pisze. Przepraszam
Nic się nie dzieje - i tak bym się pojawił tylko bym nie wiedział do jakiego mieszkania mam iść
z potwierdzeniem wygodnie bo zawsze można maila odnaleźć.
Dzięki

Dzięki

MarianŁącz pisze:Mieszkanie większe o 0,05 m2 za to loggia mniejsza o 0,05m2. Zapewne trzeba będzie dopłacić za mieszkanie bo loggia nie będzie liczona.
U mnie mieszkanie też już zostało pomierzone i różnica na całości wyszła 0,21 m2 mniejsza niż wg projektu. Balkon też mniejszy - 0,16 m2.
-
Cześć wszystkim!
Czy ktoś z was zauważył w swoim mieszkaniu poziome nacięcie przy nadprożu któregoś okna? Czy to jest jakiś standard o którym nie wiem?
Pozdrawiam!
Czy ktoś z was zauważył w swoim mieszkaniu poziome nacięcie przy nadprożu któregoś okna? Czy to jest jakiś standard o którym nie wiem?
Pozdrawiam!
Jest to standard w miejscach, gdzie nadproże żelbetowe ciągnie się dalej jako belka żelbetowa, która jest podmurowana ścianą ceramiczną.
Nacięcie robi się w miejscu łączenia 2 różnych materiałów i jest to po to, żeby było wiadomo w którym miejscu wypada łączenie.
Przy wykończeniu mieszkania należy wypełnić tą szczelinę masą trwale plastyczną (np. akrylem). Jeżeli zrobi się to na sztywno (bez akrylu) to prawie na pewno w tym miejscu pojawi się pęknięcie.
Nacięcie robi się w miejscu łączenia 2 różnych materiałów i jest to po to, żeby było wiadomo w którym miejscu wypada łączenie.
Przy wykończeniu mieszkania należy wypełnić tą szczelinę masą trwale plastyczną (np. akrylem). Jeżeli zrobi się to na sztywno (bez akrylu) to prawie na pewno w tym miejscu pojawi się pęknięcie.
Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”