Zagospodarowanie dziedzińca (Piasta Park II)
Zagospodarowanie dziedzińca (Piasta Park II)
Wiecie coś może na temat tego jak zostanie zagospodarowany dziedziniec wewnątrz bloku / bloków B1-B2? Czy pojawią się tam jakieś krzewy, drzewa itp? Byłem dziś zobaczyć postępy budowy i zaobserwowałem, że w bloku I Etapu dziedziniec zieje pustką, a widok z okna, najprawdopodobniej, to okna sąsiada z naprzeciwka:( W opisie inwestycji znajdziemy słowa " ... które stworzą wewnętrzny dziedziniec pełen zieleni, przeznaczony do odpoczynku oraz relaksu mieszkańców"... ale co to oznacza w praktyce? Fajnie by było jakby rzeczywiście ten park był sztucznie przedłużony również wewnątrz osiedla, jednak obserwując ETAP I sądzę, że to założenie nie zostało tutaj spełnione. Wiecie może jak będzie to wyglądało w ETAPIE II?
Re: Zagospodarowanie dziedzińca (Piasta Park II)
Z informacji od WS (z okresu zanim wystartowała budowa) - będzie tam m.in. plac zabaw dla dzieci.
Plac zabaw... ha ha ha
może będzie, ale napewno nie przy 2 czy 3 etapie. Oni nie wiedzą z czego żyją a mówią o placu zabaw
Drzew na dziedzińcu 1 i 2 etapu nie posadzą z prostej przyczyny, pod nim jest garaż i tak samo w trzecim etapie. Możliwe, że będą małe krzewy ale jesli będziecie chcieli więcej zieleni to już na koszt przyszłej wspólnoty a nie za kase ws. W 1etapie ws wraz ze studentami z politechniki pozadzili kilka drzew na wysokości Żabki i to tyle. W chwili odbioru bloki na dziedzińcu bylo kilka malych krzewów, ktore mają małe korzenie.

Drzew na dziedzińcu 1 i 2 etapu nie posadzą z prostej przyczyny, pod nim jest garaż i tak samo w trzecim etapie. Możliwe, że będą małe krzewy ale jesli będziecie chcieli więcej zieleni to już na koszt przyszłej wspólnoty a nie za kase ws. W 1etapie ws wraz ze studentami z politechniki pozadzili kilka drzew na wysokości Żabki i to tyle. W chwili odbioru bloki na dziedzińcu bylo kilka malych krzewów, ktore mają małe korzenie.
Na stronie . Piasta Park II pojawiły się zdjęcia z zakończenia realizacji projektu i napiszę szczerze, że jak nie miałem dużych oczekiwań co do aranżacji dziedzińca, to wygląda on gorzej niż zakładałem
. Zagrabiona gleba i ponoć wysiana trawa... a i jedna lampa i dwie małe lampki. A reszta to zagródki ogródków. Czy rzeczywiście nic więcej tam nie będzie? Bo jak tak to wyglądać to naprawdę nie stanęli na wysokości zadania
Czy może jeszcze dosadzą drzewa i postawią choćby donicę i ławeczkę - takie jak na PPI?

@lapides17- zdjęcia są na fanpage Piasta Park II, a nie na stronie. To spora różnica, bo funpage nie jest prowadzony przez Wawel service i dzięki temu można obejrzeć zdjęcia, których nie pokazałby Wawel Service
.

Witam,
Jest trawa, są ławki i wspomniany placyk zabaw
Pozdrawiam

Jest trawa, są ławki i wspomniany placyk zabaw

Pozdrawiam

Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”