[Bud 3] - Odbiór mieszkań / terminy odbiorów mieszkań od dewelopera - Piasta Towers

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
Boox

Re: [Bud 3] - Odbiór mieszkań / terminy odbiorów mieszkań od dewelopera - Piasta Towers

Postautor: Boox » 25 kwie 2019, 20:29

Witam,

My odbieramy mieszkanie 26.04 - termin ustalony telefonicznie (mieszkanie na I piętrze).
Pierwotnie mieliśmy na 06.05 ale udało się to przyspieszyć.

Po odbiorze napiszę czy wszystko było ok :)

arkusz

Re: [Bud 3] - Odbiór mieszkań / terminy odbiorów mieszkań od dewelopera - Piasta Towers

Postautor: arkusz » 25 kwie 2019, 21:32

Ja jestem mega w szoku podejścia dewelopera do sprawy. Mieszkanie odbierałem 15.04 i było trochę usterek:
- delikatnie porysowane parapety - nie zgłaszałem tego bo ryski były ledwo co widoczne i stwierdziłem, że szkoda zachodu
- nierówna wylewka przy drzwiach balkonowych
- odprysk na szybie w drzwiach balkonowych
- głośno chodzący samozamykacz drzwi
- pęknięcie tynku przy oknie w sypialni
- brak kąta prostego nad drzwiami do salonu - tego też nie zgłaszałem bo kawałek tej ścianki mam w planach wyburzać

Dzisiaj byłem na mieszkaniu bo musiałem zrobić pomiary do mebli kuchennych i... wszystkie usterki usunięte (oprócz szyby bo pewnie czekają na więcej odbiorów aby wszystkie szyby wymienić hurtem). Ale naprawdę jestem bardzo zaskoczony tak szybkimi naprawami 8-)

kmlody84

Postautor: kmlody84 » 27 kwie 2019, 15:33

My mieliśmy odbiór we wtorek.
Lekkie usterki - wylewki do małej korekty, otwór drzwiowy za szeroki, porysowane szyba na skrzydle balkonowym.

Co ciekawe, dziś już wszystko poza szybą poprawione. :)

Boox

Postautor: Boox » 27 kwie 2019, 18:53

Boox pisze:Witam,

My odbieramy mieszkanie 26.04 - termin ustalony telefonicznie (mieszkanie na I piętrze).
Pierwotnie mieliśmy na 06.05 ale udało się to przyspieszyć.

Po odbiorze napiszę czy wszystko było ok :)

Mieszkanko odebrane.

Co rzuciło się w oczy to inny odcień - struktura tynku w kątach, widać że były szlifowane. Kierownik potwierdził - sprawdziłem kąty są ok. Zwłaszcza zależało mi na tych gdzie będzie zabudowa kuchenna.

Małe ryski na parapecie widoczne pod światło. Nie czepiałem się tego, gdyż przy odpowiedniej konserwacji będzie gładki jak szkło.
Okna bez w uwag (domykanie,regulacja) szyby bez rys, jedynie tylko doczyścić pozostałości kleju.

Drzwi wejściowe pracują lekko, klamka, zamek i inne elementy nie uszkodzone (wkładka i tak będzie wymieniana).

Bardziej martwiły mnie dylatacje progowe na wylewce - przejście przedpokój salon oraz łazienka.
Bez łączenia płytki - panele z listwami raczej się nie obędzie ale to już zmartwienie ekipy remontowej.

Ogólnie pozytywnie :)

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”