Transformatorowa stacja kontenerowa na osiedlu - długofalowy wpływ na zdrowie, hałas, brzydota - Dąbska Street

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Dąbska Street za którą odpowiada deweloper Dasta Invest. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
Gosc123

Re: Transformatorowa stacja kontenerowa na osiedlu - długofalowy wpływ na zdrowie, hałas, brzydota - Dąbska Street

Postautor: Gosc123 » 15 sty 2019, 22:06

jeszcze jedna rzecz: brak ogrodzenia będzie de facto oznaczać, że większość mieszkańców naszego osiedla w drodze na tramwaj w kierunku Wieczystej będzie przechodzić przez koło bloku GL skracając drogę. Już teraz jest tam wydeptana ścieżka ;)

Gosc123

Re: Transformatorowa stacja kontenerowa na osiedlu - długofalowy wpływ na zdrowie, hałas, brzydota - Dąbska Street

Postautor: Gosc123 » 25 kwie 2019, 19:22

z tego co widziałem, stacja trafo jest okładana panelami takimi samymi jak balkony, jak Wam się podoba? Moim zdaniem o niebo lepiej :)

Gosc123

Postautor: Gosc123 » 15 maja 2019, 10:57

Jak zapewne widzieliście, ktoś oberwał kawałek obudowy, pewnie jakiś TIR/dostawczak... czy powinniśmy to zgłaszać deweloperowi czy już jako wspólnota się tym zajmować? Awaria łatwa do wymiany.. do momentu zakończenia budowy aż skończą im się takie płyty :)

Kojarzycie może czy Dasta zamierza obudować całą stację czy zostawią tak jak jest teraz?

pierzakp

Postautor: pierzakp » 20 sie 2019, 15:54

Jestem właścicielem mieszkania na parterze przy stracji trafo... i przepompowni... nie zostałem poinformowany o obu i jestem oburzony...
Zostałem poinformowany że mniej więcej w lokalizacji gdzie jest stacja trafo będzie śmietnik - obudowany / zamknięty, nie wiata...

Odnośnie ogrodzenia zostałem poinformowany przy kupnie że takowe będzie i ręce mi opadają po przeczytaniu wiadomości od dewelopera.
Grodzone osiedle zwiększa bezpieczeństwo i wartość mieszkań, więc mam nadzieje że nie tylko ja jestem za tym aby to ogrodzenie powstało!

Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”