Inwestycja ul. bpa A. Małysiaka Kraków - Grupa Proins - opinie, forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Klauudekk

Re: Inwestycja ul. bpa A. Małysiaka Kraków - Grupa Proins - opinie, forum

Postautor: Klauudekk » 14 maja 2019, 16:07

Może to i dobrze,że bez rozczulenia bo lepiej się nie rozczarować co się zastanie :D koniecznie z tymi miejscami cos trzeba będzie zrobić. Ja niestety nie mam,ale może jak coś jeszcze zostanie to w przyszłości dokupie, choć podejrzewam ,że pewnie wszystko już poszło. A Wy macie ?

katarzyna1990

Postautor: katarzyna1990 » 14 maja 2019, 21:11

Ja nie mam miejsca postojowego, bo nie przewiduje miec samochodu, dokupilam tylko komórkę lokatorska do ktorej mialam aneks do umowy, a czy da sie pozniej dokupic takie miejsce majac juz mieszkanie skoro zmienily sie przepisy i to jest jako całość w akcie notarialnym i nie mozna później takiego miejsca czy komorki sprzedac bo nalezy to do tego konkretnego mieszkania, mozna jako całość czyli mieszkanie z komorka i miejscem jesli tak bylo kupione, ja to tak zrozumiałam, dlatego mialam info czy chce dokupic komórkę i jesli tak to podpiszmy aneks, wiec zdecydowałam sie i w listopadzie podpisałam aneks do umowy.Jak będą te tabliczki to czy my dostaniemy jakies identyfikatory mieszkańca? No bo ja nie majac samochodu niby nie potrzebuje ale jak przyjedzie mnie ktos odwiedzić a takie miejsce bedzie to mogę mu dac ten identyfikator za szybę na czas wizyty.Ciekawe jak dlugo będzie mozna parkować na parkingu przy kościele he he, napewno na przyszłość ksiądz zrobi z tym porządek jak juz wszystko wybuduja. Czy my odbierając klucze , urządzamy sie i możemy tam zamieszkac zanim przeniesiemy wlasnosc? Wiecie może ile par kluczy dostaniemy przy odbiorze? 1?

Klauudekk

Postautor: Klauudekk » 14 maja 2019, 23:24

Komórkę też mam ,z tego co zrozumiałam to komórka i mieszkanie jako jedno A miejsce parkingowe to drugie i do niego normalnie jest osobny akt notarialny. Ja mam nadzieję że normalnie po odbiorze jak dostaniemy klucze to będzie się można urządzać, przynajmniej do tej pory tak zakładałam. Myślę że jedną parę kluczy, ale możliwe że będzie to też zależało od tego na ile osób jest mieszkanie, bo jeśli np są dwie osoby w udziale po 50% to możliwe, że będą 2 pary.

katarzyna1990

Postautor: katarzyna1990 » 15 maja 2019, 7:40

Tak masz rację, tak zapewne jest dlatego byla mowa tylko o komorce a o miejscu nie.

agga

Postautor: agga » 15 maja 2019, 10:14

Witam,
Noo dobraa bez rozczulania się ;) choć byłoby wspaniale gdyby... ;)
Jeśli chodzi o aneks umowy to faktycznie tylko chodziło o komórkę lokatorską, która teraz jest pomieszczeniem przynależnym. osobna umowa cywilno-prawna jest na miejsce parkingowe. Ja takowe wykupiłem.
Sam jestem ciekawy ile par kluczy dostaniemy...mam nadzieje,że chociaż dwie i że te drzwi będą sensowne. Byłem u znajomych i mają drzwi bez zamka wewnętrznego i muszą od wewnątrz zamykać się na klucz...mam obawy że u nas będzie podobnie. Nie chce narzekać bo już nie możemy się doczekać na zamieszkanie w nowym mieszkanku ale np nie wykończenie balkonów i zostawienie samego betonu na balkonie i przerzucenie na lokatorów kosztów wykończenia jest słabeee. Co myślicie? i dostał ktoś już termin odbioru? Ps no i chyba musimy zasadzić jakieś drzewka bo widziałem że deweloper posadził kilka mizernych sosenek ;)

katarzyna1990

Postautor: katarzyna1990 » 15 maja 2019, 10:48

Ja mam parter z ogrodkiem więc mam te płyty i siatkę, i nic nie będę musiała robic na zewnatrz.No slabo, bo cos musisz położyć a to nie maly i dodatkowy koszt.Nie wiem jakie sa drzwi bo jak bylam w marcu to były tymczasowe.Ja mam czekac na email z informacja o odbiorze ale narazie cisza. Doplacalam tez różnice bo wyszly mi dodatkowe cm, niby 150zł ale jednak....

agga

Postautor: agga » 15 maja 2019, 11:00

Ja szczerze powiem, że pierwszy raz spotykam się z sytuacją żeby deweloper w ogóle nie wykańczał balkonów...to tak jakby w ogródkach zostawił samą ziemię i to bez ogrodzenia...także lucky You że masz siatkę i płytki.
Ciesz się, że nie robiłaś zmian w elektryce bo podwykonawca firma Pana Śledzia liczy sobie wszystko straaasznie drogo. U mnie na razie nawet nie dostałem całkowitego kosztorysu...

Klauudekk

Postautor: Klauudekk » 15 maja 2019, 12:56

Też uważam,że to strasznie słabe, tak samo grzejniki bez głowic, oszczędność na maxa. Ja jak szukałam odpowiedniego mieszkania to niestety coraz częściej zdarzało mi się znajdować,że balkony nie mają wykończenia, niestety. Ja mam nadzieję , że odbiór przebiegnie prawidłowo i bez wielu usterek. A co do drzewek to jak najbardziej jestem za! Koniecznie trzeba zasadzić zarówno z jednej jak i z drugiej strony ;)

agga

Postautor: agga » 15 maja 2019, 15:12

Ooo to nawet nie wiedziałem, że grzejniki sa bez głowic :( no i tak jak pisałem, obawiam się o drzwi wejściowe w takim razie jeszcze bardziej. A usterek pewnie nie unikniemy, choć też mam nadzieje, że będzie ich jak najmniej bo mam zamiar od razu wykańczać mieszkanie a nie czekać jeszcze na naprawę usterek. Szczególnie, że ekipę mam wstępnie umówioną na czerwiec.
Co do drzewek ja lubię brzózki (bez skojarzeń politycznych i historycznych proszę) a Wy ? :)

katarzyna1990

Postautor: katarzyna1990 » 15 maja 2019, 15:46

A jak będzie wygladal nasz adres bo calosc rozumiem ten budynek a i b jest 4? jest ulica Malysiaka 4, czyli co Malysiaka 4, 3b/ x? Czy jak? Chyba ze nasz blok b ma numer 4? Wtedy byloby Malysiaka 4/ x, czyli sensownie,

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”