Inwestycja ul. bpa A. Małysiaka Kraków - Grupa Proins - opinie, forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
katarzyna1990

Re: Inwestycja ul. bpa A. Małysiaka Kraków - Grupa Proins - opinie, forum

Postautor: katarzyna1990 » 21 maja 2019, 16:48

Hm komorki byly po 1800zl za m2, a skoro to calosc jako pom przynależne to zostala ta wielkosc komorki dodana do m2 mieszkania i cena rozbita na wszystkie metry, czyli jesli moja komorka kosztowala powiedzmy 3600 zl to ta kwota zostala dodana do całej wartości mieszkania więc nie wiem i nie rozumiem co wy piszecie ze wam podrozal m2 mieszkania. Byłam na odbiorze dzisiaj, ja jako właścicielka oraz kolege wzielam ze soba i na moje nieszczęście wzięłam firmę zajmująca się odbiorami. Firma weszla i " zaatakowala" Pana kierownika,kazdy cos mowil i panował chaos a ja na niczym się nie znajaca stałam jak slup, i sluchalam tylko sama nie wiem kogo skoro kazdy gadal, Pan kierownik probowal ze mna rozmawiac wtedy moja firma się wlanczala, koszmar.Pan kierownik poszedł do swoich innych obowiązków a moja firma sprawdzala , dal nam czas i jak skończmy mialam mu dac znac. Po przyjściu zgłosilismy i wpisalismy do protokolu usterki, u mnie bylo np rysa na szybie, niedomykajace sie okno czy np o 1 kontakt za duzo którego w planie nie ma, jakies kropki, zaryski na elewacji, hm i głosna wentylacja, chodzi o kwestie jej ustawiania, bo w lazience za glosno słychać, głowice przy grzejnikach sa, w pudeleczkach, także nie piszcie ze deweloper oddaje grzejniki bez głowic, tak samo jak drzwi, sa antywlamaniowe i zamek jest i górny i dolny , obecnie zamyka sie tylko na dolny a na gorny siedząc w mieszkaniu a podczas przeniesienia dostaniemy po 5 górnych i 5 dolnych i otwierając nimi te otrzymane dzisiaj przestają byc aktywne, czyli na czas remontu jest czasowy a później mamy właściwy i nikt nie bawi sie w wymiane wkladek itd.Ja bardzo zaluje tej profesjonalnej firmy, gdybym wiedziała ze tak to bedzie wygladac wzięłabym tylko kolegę bo np ryse na szybie czy nie działający domofon on zauważył, na wentylacje tez on zwrocil uwagę , oni nie.Moja rada, jak bedziecie umowieni z kierownikiem na odbior i macie firmę wzięta do odbioru poproscie o czas dla siebie, sprawdzice, zapiszcie sobie na kartce usterki , podziekujecie firmie i wy jako właściciele podpiszcie protokół wpisując do niego usterki bo moja firma nadal " szczekala" a nie da sie słuchać wszystkich naraz, posprawdzjacie czy klucze pasują, bo jest ich trochę i czy wszystkie otrzymaliscie bo moje najważniejsze od mieszkania zostały u kierownika w spodniach he he, na szczęście spostrzegawczy kolega mówi ze brakuje ci niebieskiego, ha ha.Jak moja nieszczęsna firma poszła, Pan kierownik spokojnie mi powiedział to i owo, podpisalam odbior, odebralam kartę i bylam w Tauron a prad bede miala w czwartek rano.

Klauudekk

Postautor: Klauudekk » 21 maja 2019, 17:51

No to bardzo dziwne bo mnie Pan,który oprowadzal po mieszkaniu mówił wprost, że grzejniki bez głowic. Także jeśli ktoś nas tu wprowadził w błąd to tylko i wyłącznie oni.
Ile mają czasu na poprawienie usterek? Coś wspominali ile im to zajmie ?

katarzyna1990

Postautor: katarzyna1990 » 21 maja 2019, 18:37

Jaki Pan oprowadzal? No sa bez, do zalozenia.

katarzyna1990

Postautor: katarzyna1990 » 21 maja 2019, 18:39

Na odniesienie sie do zgloszonych usterek 30 dni, a na ewentualną naprawe nie wiem

Klauudekk

Postautor: Klauudekk » 21 maja 2019, 19:58

Z biura nieruchomości od nich ,ale tak samo nam mówił że od kwietnia będzie można wejść i kończyć, więc myślę że może jakiś nowy lub nie obeznany, skoro tak wynikło. Ale w takim razie tylko się cieszyć,skoro są te głowice. Ja mam odbiór w ten czwartek,także zobaczymy co u mnie będzie

agga

Postautor: agga » 22 maja 2019, 10:17

Po pierwsze nie każdy ma obeznanego kolegę po drugie firma pewnie chciała się wykazać i przepatrzeć wszystko bo do tego zostali wynajęci. Pytanko mam :
1.czy w takim razie jak podpisałaś odbiór to czy na tym odbiorze są też wypisane usterki?
2. Czy mimo usterek, które muszą rozpatrzyć i ewentualnie naprawić można wprowadzać firmę remontową od razu?
3. czy pan kierownik jest nastawiony przyjaźnie?
Ps z grzejników oczywiście wszyscy się cieszymy i z drzwi też...a obawy mamy wszyscy i to chyba zrozumiałe ;)

agga

Postautor: agga » 22 maja 2019, 10:22

AHA i co to było to "to i owo", które powiedział Ci kierownik??

katarzyna1990

Postautor: katarzyna1990 » 22 maja 2019, 11:05

Owszem firma fajna sprawa, ale trzeba ustalić plan działania a u mnie tego nie było, dlatego napisałam ze warto poprosić o czas, sprawdzic z firmą i później na spokojnie zgłosić usterki, a nie wszystko naraz. 1 podpisałam odbior i w nim sa wpisane usterki, z racji tego ze tam jest malo miejsca to dodalam to jako załącznik do protokolu, lepiej wpisać za dużo niz za malo. 2.nie wiem właśnie bo niby moje usterki i ewentualna ich naprawa nie będzie kolidowala z urzadzaniem sie, ale nie wiem, muszę to z firmą remontowa przedyskutować. Np jak zabezpieczą okna a deweloper zdecyduje ze mi jednak wymieni porysowana szybę no to beda dwie ekipy naraz w mieszkaniu , a czy oni się zgodzą zeby tak bylo? i okno znów będzie do zabezpieczenia? A czy później sie jakoś weryfikuje te naprawione usterki z kierownikiem?bo przecież naprawiona usterka, może sie okazać nadal nie naprawiona tak jak trzeba.Teraz maja 30 dni na odpowiedź na te moje zgłoszone wiec czekam na.odpowiedz. 3.Pan kierownik , to tylko jego praca, jego zadaniem jest wejsc z klientem do mieszkania, wydac klucze, " przerobić" protokol, jak masz jakies usterki to ci wpisze do protokolu i na tym polega jego rola. Zapewne nie on sam będzie decydowal którą naprawić a która nie wiec jak cos chcesz wpisać to ci wpisze i problemu robil nie będzie. To i owo a chociażby ktory klucz od czego jest, na spokojnie a nie w chaosie jaki panowal podczas odbioru z firmą. W protokole jest info ze zamieszkać można po przeniesieniu własności, a wiec pewnie w lipcu, bo wg aktu mamy miec własność do konca lipca podpisaną.

agga

Postautor: agga » 23 maja 2019, 11:25

Rozumiem , że dziś czekamy na kolejną osobę i jej wrażenia z odbioru. No i oczywiście życzę braku usterek i sprawnego odbioru. Ja pewnie w przyszłym tygodniu.
Ciekawe jak jest faktycznie z możliwościami wprowadzenia firmy remontowej.

Klauudekk

Postautor: Klauudekk » 23 maja 2019, 12:21

No tak,ja też po odbiorze ale konkretnie odbioru nie przyjęłam i czekam do poniedziałku,ponieważ przy oknie były wykwity pleśni i mokry tynk, kierownik mówił ,że to od tego że Panie chwile wcześniej myly okna i mogło być od tego, wydawał się spokojny jak to mówił ale wolę zaczekać i taka wersję ustalilismy bo jeśli to nie od mycia okien to problem jest dość spory. No i wiadomo nie równe wylewki w salonie i 1 pokoju, porysowane parapety i jedno okno, drzwi wejściowe ubite A dokładnie framuga i nierówne wymiary drzwi, ale to była różnica 2 cm więc niewiem czy to będą naprawiać bo też ciężko widzę. Barierki od balkonu i te za oknami mega słaba farba bo wystarczy lekko przejechać paznokciem i wszystko schodzi. Ogólnie miałam Pana od odbiorów i jestem z niego bardzo zadowolona sprawdził wszystko dokładnie i na spokojnie,zajęło mu to ponad godzinę więc mówi to samo za siebie:) No i co też ważne baaardzo duża wilgotność w mieszkaniu 90%, ale mam nadzieję ,że to od pogody. Natomiast jeśli te mieszkania będą tak stały dłużej w takiej pogodzie nie zamieszkiwane to powiedział wprost, że w każdym będzie coraz gorzej i po prostu pleśń się będzie powiększać.. A tak to reszta ok, kierownik też ugodowy ,dobrze nastawiony ,klatka schodowa ladna, komórki też także prócz tej wilgoci,która mnie bardzo martwi reszta jest jak najbardziej naprawialna. A no i przynajmniej U mnie ale dość słaby zasięg w mieszkaniu

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”