Inwestycja ul. bpa A. Małysiaka Kraków - Grupa Proins - opinie, forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Klauudekk

Re: Inwestycja ul. bpa A. Małysiaka Kraków - Grupa Proins - opinie, forum

Postautor: Klauudekk » 30 maja 2019, 15:12

A ile masz metrów? Mi wyszło 53 niecałe z komórką więc też nie mam jakoś bardzo dużo. Mają na to 30 dni chyba jeszcze roboczych więc pewnie będą się ociągać...

katarzyna1990

Postautor: katarzyna1990 » 30 maja 2019, 16:49

Mam kawalerke z komórką, moje duże okno sie nie otwiera wcale, w dodatku wisi tylko na 1 zawiasie bo drugi jest wyrwany, a male jest ok ale ma wielkie rysy.Stojac w ogrodku elewacja jest cała w plamach, zglaszalam je juz dawno , to tylko je umyli? Wyczyścili? Moim zdaniem rozmazali na tyle , ze z dalekiej odległości nie są widoczne, będąc bliżej tragedia, od bialych po szare i fioletowe. W innych miejscach na blokach tez zauważyłam wieksze i mniejsze plamy i zabrudzenia, zabrudzili to Panowie którzy robili pewnie barierki na balkonach a mnie w ogrodku Ci którzy robili plyty.

Klauudekk

Postautor: Klauudekk » 30 maja 2019, 21:11

O kurczę, szok. Nie możesz się odwołać,że wyczyszczenie nie dokładne i rządasz znow poprawki ? Jak nie to niech robią to na nowo. Płacimy za to duże pieniądze więc powinno być wszystko tak jak ma być.

katarzyna1990

Postautor: katarzyna1990 » 31 maja 2019, 6:40

Zglaszalam to jak zrobili elewacje i tam bylam i to zauwazylam. Teraz przy odbiorze tez to wpisalam do protokolu, Zobaczymy co z tym zrobią.

Nimitz

Postautor: Nimitz » 31 maja 2019, 17:04

lukasz300_1994 pisze:Ostatnio byłem na osiedlu około 22, okazuje się, że na zewnątrz nie ma gdzie zaparkować, gdyż mieszkańcy z bloków obok parkują na naszym osiedlowym parkingu.

Kojarzę jeszcze z etapu podpisywania umowy, że osiedle ma być nie ogrodzone ale miał być postawiony szlaban przed wjazdem. Czy komuś z was też mówili coś takiego ?

Teraz generalnie jest zakaz grodzenia osiedli. Niemniej trzeba mieć na uwadze, że:

Proins
Atal Kliny Zacisze
Słoneczne Kliny
Panorama Kliny

to faktycznie będzie jedno osiedle, tj. są to tak po sąsiedzku - przez ulicę - osiedla, że nie uniknie się parkowania ludzi z tych osiedli niekoniecznie pod swoim blokiem. Zapewne jeśli jedno z osiedli wprowadzi szlaban zrobi to także reszta. Trzeba się z tym liczyć. Parking podziemny i płatne miejsca naziemne zapewnią jakieś 50% zapotrzebowania, reszta będzie parkować na chodnikach, trawnikach i różnych ciekawych miejscach. Przypuszczam, że nawet po postawieniu szlabanu może okazać się, że miejsc jest zbyt mało. Teraz niektórzy mają nawet po dwa samochody na mieszkanie.

Zagi

Postautor: Zagi » 31 maja 2019, 18:53

Widnieje juz tabliczka, że miejsca parkingowe są tylko dla mieszkańców bloku 2 i 4. Ale jak to na ten moment sprawdzić i wyegzekwowac... :p

Gospie

Postautor: Gospie » 31 maja 2019, 21:13

Można by było się postarać o strefę zamieszkania wtedy tylko parkowanie dozwolone na wyznaczonych miejscach oraz prędkość pojazdów ograniczona. Przynajmniej mamy z wózkami po chodniku przejdą swobodnie. Bo inaczej to chodzenie będzie się odbywać jezdnią.

Nimitz

Postautor: Nimitz » 31 maja 2019, 21:20

Zagi pisze:Widnieje juz tabliczka, że miejsca parkingowe są tylko dla mieszkańców bloku 2 i 4. Ale jak to na ten moment sprawdzić i wyegzekwowac... :p

Tabliczki i identyfikatory nie zdają egzaminów. Lepsze są blokady z kluczem dla mieszkańców, albo szlaban. Tylko, że i tak będzie więcej chętnych niż miejsc w obrębie wspólnoty.

Klauudekk

Postautor: Klauudekk » 01 cze 2019, 8:43

Wiadomo, ale przynajmniej miejsca zajmować najwyżej będą tylko mieszkańcy A nie całe osiedle dookoła. Więc fajnie by było zrobić z tym porządek ;) a jak tam ostatnie odbiory?? Dużo usterek wyłapaliście?

Zagi

Postautor: Zagi » 02 cze 2019, 20:59

My przeszliśmy odbiór bez wiekszych problemów :) stamdardowo porysowane barierki oraz nie mamy spadku na balkonie, poza tym wszystko bylo w porządku.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”