Dom pod Krakowem - najlepsze lokalizacje / jaką lokalizacje wybrać

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
kamilsto

Dom pod Krakowem - najlepsze lokalizacje / jaką lokalizacje wybrać

Postautor: kamilsto » 07 maja 2019, 11:55

Witam serdecznie :)

Moje zawodowe plany pokierowały mnie do Krakowa. gdzie planujemy zamieszkać już na stałe. Od zawsze marzył nam się dom, ale niezbyt dobrze znam specyfikę miasta i okolic i zwyczajnie nie wiem, gdzie najlepiej jest się teraz budować, żeby: mieć dobry dojazd do centrum Krakowa komunikacją miejską/pociągiem; mieć dobry dojazd własnym autem; żeby było coś w koło - tzn. jakiś sklep, przychodnia, a nie totalne wypizgajewo. Wiem, że to brzmi jak ideał, ideału na pewno nie znajdę, ale na pewno niektóre lokalizacje są lepsze niż inne.
Trochę poczytałem np. Zielonki (blisko, ale drogie i korkują się), Wzgórza Krzesławickie i okolice (spoko ceny, ale daleko do centrum, komunikacja miejska w miarę) itp.
Jakie okolice moglibyście polecić, bo chciałbym zacząć rozglądać się za działkami?
Może macie jakieś swoje spostrzeżenie dot. budowanie się pod Krakowem, co zaletą, co wadą?
A może lepiej celować w jakieś mieszkanie w Krakowie? Przyznam, że marzy nam się własna przestrzeń z ogródkiem, dlatego dom na razie wygrywa w naszych planach, tylko dużo zależy od tego z jak dużymi wyrzeczeniami będzie się wiązał.

Będę wdzięczny za pomoc!

pozdro

Re: Dom pod Krakowem - najlepsze lokalizacje / jaką lokalizacje wybrać

Postautor: pozdro » 04 cze 2019, 6:50

Zabierzow, Krakow Mydlniki, Rzadka, Olszanica. Mozze Sidzina, Wieliczka. Zielonki nie najgorsza jest ulica Lawendowa jakos drogo nie jest za 500 tys zl 100 m2 da sie kupic.

adamreal

Postautor: adamreal » 26 lip 2019, 16:37

A co z obwodnicą północną i trasą Wolbromską?
Czy ktoś może podzielić się opinią na ten temat oraz komentarzem o inwestycji:
pacanowscy.pl/mieszkania-na-sprzedaz-439000zl-107m2-krakow-pradnik-bialy-o5018057

Ewelin87w

Postautor: Ewelin87w » 27 wrz 2019, 10:27

Małe ale przyjemnie miejscowości pod Krakowem, to oczywiście Wieliczka, Dobczyce :)

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”