Zmienne ciśnienie wody / zmienna temperatura wody w kranie - Prądnik Nowy
Zmienne ciśnienie wody / zmienna temperatura wody w kranie - Prądnik Nowy
Cześć, czy ktoś z was ma jeszcze problem ze zmiennym ciśnieniem wody? Zauważyłem to i pod prysznicem i w kranie w kuchni. Niestety skutkiem tego podczas brania prysznica jest sinusoida temperatury wody, raz gorąca raz chłodna. W kuchni natomiast przy odkręceniu wody ładnie widać i słychać jak strumień wody się powiększa i zmniejsza co kilkanaście sekund.
Re: Zmienne ciśnienie wody / zmienna temperatura wody w kranie - Prądnik Nowy
Hm... jedyne co narazie zauważyłam to ciągle brudną wodę w toalecie. Ale ostatecznie jeszcze mało jej używam (zarówno toalety jak i wody).
Ale mam nadzieję, że z wodą się rozwiąże.
Ale mam nadzieję, że z wodą się rozwiąże.
mor3nko pisze:Cześć, czy ktoś z was ma jeszcze problem ze zmiennym ciśnieniem wody? Zauważyłem to i pod prysznicem i w kranie w kuchni. Niestety skutkiem tego podczas brania prysznica jest sinusoida temperatury wody, raz gorąca raz chłodna. W kuchni natomiast przy odkręceniu wody ładnie widać i słychać jak strumień wody się powiększa i zmniejsza co kilkanaście sekund.
Potwierdzam u mnie to samo! Dziwna sprawa!
Scout_RB pisze:mor3nko pisze:Cześć, czy ktoś z was ma jeszcze problem ze zmiennym ciśnieniem wody? Zauważyłem to i pod prysznicem i w kranie w kuchni. Niestety skutkiem tego podczas brania prysznica jest sinusoida temperatury wody, raz gorąca raz chłodna. W kuchni natomiast przy odkręceniu wody ładnie widać i słychać jak strumień wody się powiększa i zmniejsza co kilkanaście sekund.
Potwierdzam u mnie to samo! Dziwna sprawa!
W jakiś sposób to dla mnie pocieszające że nie jestem sam

Rozumiem, że temat dotyczy etapu 2?
W pierwszym tez mieliśmy ten problem i wystarczyło wyregulować wymiennik MPEC
Czy ktoś z etapu 1 ma problem z temperaturą wody w kranie? Rano mamy tylko zimny prysznic nawet jak ciepła odkręcona jest na maksa. Rano tj. ok 6. Popołudniu juz jest w porządku. Problem zaczął sie pare dni temu.
Michał pisze:Rozumiem, że temat dotyczy etapu 2?
Tak, sprawa dotyczy 2 etapu. Została przeprowadzona jakaś regulacja na pompach i zmiany ciśnienia nie są już tak częste i tak mocno zauważalne wzrokowo. Niestety pod prysznicem dalej są mocno odczuwalne zmiany temperatur.
Okazuje się że jest to najprawdopodobniej błąd projektowy - projektant dobrał nieodpowiednie rozwiązanie dla tak dużego i wysokiego bloku. Trwa weryfikacja tej hipotezy i szukanie winnego.
Czy poza szukaniem winnego toczy się też szukanie rozwiązania? Dziś to szło zwariować -_-
Podbijam, u mnie wczoraj był dramat pod prysznicem. Ktoś coś wie czy trzeba dzwonić do admina?
Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”