Domosfera Kraków - Bryksy ul. Bohomolca / Kniaźnina - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
bor

Re: Domosfera Kraków - Bryksy ul. Bohomolca / Kniaźnina (Mistrzejowice) - opinie i forum

Postautor: bor » 10 lip 2019, 12:42

Pytałem się o ten zielony teren/taras nad lokalem usługowym to będzie dostępny tylko dla mieszkańców bloku i poziom na równo z tarasem to jest 2 piętro. Garaże są na parterze i na -1.
Odnośnie komentarza o 8,5 tysiąca za m2 w Hucie? Przecież to nie Huta :) Za 8k to są bloki już np. na Ruczaju w polach.. czy na Bieżanowie, więc taniej nie wiem czy się coś znajdzie. Bardzo proszę o podanie lepszych lokalizacji i lepszych nieruchomości. Rozglądam się za kupnem mieszkania i ciężko obecnie znaleźć w nowych inwestycjach coś ciekawego. Interesuje mnie: kilka autobusów na miejscu, blisko do sklepów, restauracji, szkoły, parku. Patrząc po nowych inwestycjach to według mnie zostaje tylko Domosfera. :)
A ul. Bohomolca nie jest taka wąska.. Reduta jest węższa i to o połowę ... i do tego na Reducie auta stoją na ulicy i się robi jednokierunkowa..

bor

Re: Domosfera Kraków - Bryksy ul. Bohomolca / Kniaźnina (Mistrzejowice) - opinie i forum

Postautor: bor » 10 lip 2019, 16:01

a tramwaj będzie niedługo :) Są trzy firmy gotowe do wybudowania linii tramwajowej. Rozmowa z firmami na dopracowaniu planu ma trwać 1.5 roku, projektowanie ma trwać też 1.5 roku, budowa 2 lata, więc za 5 lat będzie tramwaj, jak wszystko dobrze pójdzie :) W 2024 r.

Tutaj obok bloku to tramwaj ma iść ul. Krzesławicką i łukiem wchodzić w Bohomolca - tak jakby dopiero na wysokości północnej stronie bloku miałaby się zaczynać linia tramwajowa.

Obrazek
https://www.transport-publiczny.pl/wiad ... 61728.html

marcinkr

Postautor: marcinkr » 10 lip 2019, 17:43

Na pewno nie jesteś osobą z od Bryksy? :P
Jak ma przebiegać ten tramwaj?
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2020, 17:54 przez marcinkr, łącznie zmieniany 1 raz.

bor

Postautor: bor » 10 lip 2019, 19:05

Nie jestem osobą z Bryksów ;) Po prostu mam zarezerwowane mieszkanie w tej inwestycji i piszę o plusach ;)

Artykuł z 2017 r.: http://krakow.wyborcza.pl/krakow/56,444 ... rects=true
Załączniki
przebieg.JPG
przebieg.JPG (127.37 KiB) Przejrzano 8096 razy

marcinkr

Postautor: marcinkr » 10 lip 2019, 19:53

Bor mogę zapytać z której strony budynku masz zarezerwowane mieszkanie?

Teraz doczytałem - pierwotnie miała lecieć aż do zakrętu lewą stroną Bohomolca, ale zabudowali tam bloki na Reduta (w ogóle nie pojmuję absurdów naszego kraju, że nagle władze miasta stwierdzają "o nie, tam miał lecieć tramwaj, kiedy pobudowali tam blok? ...)
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2020, 17:56 przez marcinkr, łącznie zmieniany 1 raz.

bor

Postautor: bor » 10 lip 2019, 20:07

Widok na taras.
Hmm.. Linie tramwajowe na północy osiedla Oświecenia, czy rejon Huty to też lecą koło bloków i nie jest tak głośno. Teraz już jeżdżą cichobiezne tramwaje i tak bardzo aż nie przeszkadza.
A Ty też jesteś na kupnie mieszkania? Polecasz jakieś inne inwestycje lub czekasz na jakąś? :)

marcinkr

Postautor: marcinkr » 11 lip 2019, 4:42

Szczerze to ciągle szukam. Z cenami trochę wariactwo to, co się teraz dzieje, rozważam trochę "MWM"
Ty masz jakiąś inwestycję na oku? :)

bor

Postautor: bor » 11 lip 2019, 7:47

Jak na razie tylko Domosfera ;) W inwestycji o której piszesz MWM też są plusy i minusy. ;)
Natomiast Panie i Panowie - jak oceniacie Domosferę dla wynajmujących? Tutaj myślę, że duży plus za bliskość wszystkiego, a odnośnie hałasu to myślę, że do przyzwyczajenia. W sumie ten blok jest na górce to od Bora Komorowskiego/Dobrego Pasterza nie powinno nic słychać. A opcja zejścia na dół do sklepu po świeże bułeczki i brak straty czasu na przejście na przystanek jest fajna :) Dla młodych ludzi to kino, basen, galeria i inne obiekty też na miejscu, tak samo jak biurowce przy Bora.

kasik

Postautor: kasik » 11 lip 2019, 10:07

Bor słychać słychać.
Nawet na Reducie słychać Bora i Dobrego Pasterza.
Może na niższych poziomach będzie nieco mniej bo blok przed inwestycją trochę przesłoni.
Mimo to myślę że pod wynajem super miejsce.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”