Kojarzycie jak zmienia się hałas wraz z wysokością?
Kiedyś czytałem że najgorzej jest 1-3 piętro, bo zbiera sie hałas "nieosłonięty", powyżej 4 piętra zaczynają już osłabiać się chociaż dźwięki z ulicy.
Domosfera Kraków - Bryksy ul. Bohomolca / Kniaźnina - opinie i forum
Re: Domosfera Kraków - Bryksy ul. Bohomolca / Kniaźnina (Mistrzejowice) - opinie i forum
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2020, 17:59 przez marcinkr, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Domosfera Kraków - Bryksy ul. Bohomolca / Kniaźnina (Mistrzejowice) - opinie i forum
Ja mieszkam na 4tym piętrze i mam wrażenie ze u mnie ulicę bardziej słychać niż jak siedzę na ławce pod blokiem.
Z kolei w czasach studiów mieszkałam ok 80m w linii prostej od Bronowickiej w kamienicy niczym nie przesłoniętej i do tego na parterze.
Bardziej od hałasu denerwujące były właśnie wibracje.
No ale teraz może torowiska inaczej się buduje.
Z kolei w czasach studiów mieszkałam ok 80m w linii prostej od Bronowickiej w kamienicy niczym nie przesłoniętej i do tego na parterze.
Bardziej od hałasu denerwujące były właśnie wibracje.
No ale teraz może torowiska inaczej się buduje.
hmm... patrząc na tramwaje to nie są tak bardzo hałaśliwe, ale nie mam doświadczenia jak to jest mieszkać obok. Na pewno dużo bardziej słychać pociąg niż tramwaj. Do tego teraz są nowe składy, nowe torowiska, więc nie powinno być źle.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2019, 15:58 przez bor, łącznie zmieniany 1 raz.
Tu jest fajna strona o tej trasie: https://dzielnica3.pl/meissnera
i tutaj planowana trasa: https://dzielnica3.pl/public/content/fi ... snera4.pdf
z tego wynikałoby, że tramwaj byłby po przeciwnej stronie drogi.
i tutaj planowana trasa: https://dzielnica3.pl/public/content/fi ... snera4.pdf
z tego wynikałoby, że tramwaj byłby po przeciwnej stronie drogi.

- Załączniki
-
- tr1am.JPG (237.4 KiB) Przejrzano 6411 razy
-
- tram2.png (100.55 KiB) Przejrzano 6418 razy
Dzięki za ten plan Bor, teraz widać już konkrety.
Linia będzie szła po przeciwnej stronie ulicy i po trawiec, to na plus.
W sumie sklep po mieszkaniem, tramwaj tuż przed wejściem
Brzmi jak idealne mieszkanie dla młodych.
Na całe życie wolałbym dom pod lasem, ale małe mieszkania czuję że zejdą błyskawicznie.
Linia będzie szła po przeciwnej stronie ulicy i po trawiec, to na plus.
W sumie sklep po mieszkaniem, tramwaj tuż przed wejściem

Na całe życie wolałbym dom pod lasem, ale małe mieszkania czuję że zejdą błyskawicznie.
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2020, 18:01 przez marcinkr, łącznie zmieniany 2 razy.
Oczywiście to według mojej opinii i orientacyjnie tak to chyba będzie wyglądać
hmm.. jak ktoś chce mieć wszystko pod nosem to akurat tutaj to będzie mieć
Hałas faktycznie może być, ale patrząc na nowe inwestycje to też nie jest źle i sa na mapie miejsca z większym hałasem, czy z pociągiem obok

A czy ktos wie ile za m2 w mniejszych mieszkaniach . Bo ma sie rozumiec ze 8500 to za metr w wiekszych metrażach 

ok.9400-9600 zł/m2 w mniejszych mieszkaniach. Większe są po ok. 8500 - 9000 zł/m2. 

Ostatnio zmieniony 09 lip 2020, 11:37 przez bor, łącznie zmieniany 2 razy.
To uważam ze cena dobra . Ladna aranżacja dobry uklad mieszkan, a halas... ?!?! Jak ktos chce świety spokoj to proponuje zamieszkać na wsi .
Okolica tez jest spoko . Mój mąz jest z Oswiecenia i zawsze mi ta okolica pasowala bardziej niz np poludnie Krakowa
Okolica tez jest spoko . Mój mąz jest z Oswiecenia i zawsze mi ta okolica pasowala bardziej niz np poludnie Krakowa
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”