Zdajecie sobie sprawę, że ceny tych paru inwestycji są obecnie pewną anomalią na rynku nieruchomości i nie oddają rzeczywistego poziomu cen?
Realna cena m2 mieszkania w Krakowie to 7500-8000zł/m2. N5D jest akurat dużo lepszą lokalizacją niż Wieczysta, ceny 8500zł/m2 to tam są niestety za najgorsze mieszkania. Tak też jest przewartościowana bo ceny bliżej 9500zł/m2. Akurat Fredry to całkiem porównywalna lokalizacja, lepsza jakość zabudowy. Ceny są tam bliżej 8000zł/m2
Przy wieczystej to już Mogilska Tower 2 jest bardziej opłacalna. Ceny są tam po 8000-8500zł/m2 i to są już bardziej realne ceny. Wkrótce pojawią się nowe inwestycje gdzie 2 przystanki dalej będzie można kupić mieszkanie za 7500zł/m2 Myślę, że rok 2020 to będzie wysyp nowych inwestycji po 2 latach zastoju w nowych projektach.
A przy Tischnera za niedługo będzie więcej PUM biurowego niż przy Dobrego Pasterza i ludzie będą się tą lokalizacją bardziej podniecać niż wy teraz Wieczystą. Bo Fredry to jest bardzo dobra lokzalizacja. Nawet nad Wisłę, jest bardzo blisko, jak tylko w końcu tą kładkę na Ludwinów zbudują. Saska Blu jest też koło 8000zł/m2, a lokalizacja dużo bardziej perspektywiczna. Blisko na Zabłocie, Kazimierz. itd.
Osiedle Przy Mogilskiej Kraków od LCCorp / Develia deweloper - opinie na forum
Re: Osiedle Przy Mogilskiej Kraków od LCCorp deweloper - opinie na forum
Dobra cofam to co pisałem. Są nowe wizki, z kurnika/slumsu jest jednak poważna zabudowa apartamentowa. 9500zł/m2 ma uzasadnienie
Jak to tak będzie wyglądać to jest to warte swojej ceny. Pełnoprawne apartamenty, a nie jakiś kurnik.
14 pięter szacun!

Jak to tak będzie wyglądać to jest to warte swojej ceny. Pełnoprawne apartamenty, a nie jakiś kurnik.

14 pięter szacun!
9500 to sa ceny za małe metraże . Za wieksze mieszkania masz tys mniej . Mogilska to dobra lokalizacja. Fredry jest o wiele dalej , a Saska blu sprzedaje male mieszkania za 10tys za m2 . Wiec jeden kij, że tak sie kolokwialnie odezwe. Na ceny 8 tys za m2 w centrum nie ma co liczyc . Czyżyny sprzedaja sie za okolo 8k...
O jakich inwestycjach mowisz 2 przystanki dalej za 7 tys?
O jakich inwestycjach mowisz 2 przystanki dalej za 7 tys?

Ostatnio zmieniony 15 lip 2019, 21:22 przez painkar, łącznie zmieniany 1 raz.
W ogole gdzie jest Wieczysta a gdzie osiedle Przy Mogilskiej .... 

Napewno będzie sporo nowych inwestycji w cenie 7-8 tys, zł w przystanki dalej. To jest pewne.
Ale wiesz te nowe wizki i cena 8500zł/m2 jak mówisz za 60m2 to by mnie przekonała. Bo jednak sensowne na N5D to trzeba dać 9500zł/m2. A 8500zł/m2 to już rozsądna cena. Myślalem, że to taki kurnik będzie jak na wcześniejszych wizkach. a jest jednak normalny apartament na 14 kondygnacji.
Układy też mi sie podobają
lcc.pl/pl/mo-09c-09c
Te są dość tanie w sumie i niezła lokalizacja:
rynekpierwotny.pl/oferty/acatom-sp-z-oo-spk/czerwonego-pradnika-8-krakow-pradnik-czerwony-9931
60m2 po 7500zł. Odległość rowerem bliższa, tramwajem na piechotę z pętli pewnie też porównywalnie, tylko częstotliwość niska.
Ale wiesz te nowe wizki i cena 8500zł/m2 jak mówisz za 60m2 to by mnie przekonała. Bo jednak sensowne na N5D to trzeba dać 9500zł/m2. A 8500zł/m2 to już rozsądna cena. Myślalem, że to taki kurnik będzie jak na wcześniejszych wizkach. a jest jednak normalny apartament na 14 kondygnacji.

lcc.pl/pl/mo-09c-09c
rynekpierwotny.pl/oferty/acatom-sp-z-oo-spk/czerwonego-pradnika-8-krakow-pradnik-czerwony-9931
60m2 po 7500zł. Odległość rowerem bliższa, tramwajem na piechotę z pętli pewnie też porównywalnie, tylko częstotliwość niska.
Myślalam o tym, ale cena niska bo z oknem masz widok na tory
Myślalam o tym, ale cena niska bo z oknem masz widok na tory

Widok na tory po których nic nie jeździ, i nawet jakby SKM zrobili to będzie jeździł akurat tam mega optymistycznie co 30 min i pewnie protesty o ekrany akustyczne po pociągi się pojawiły później niż mieszkańcy. To moim zdaniem najmniejszy problem. Jak patrzyłem to przynajmniej 60m2 mają idiotyczne układy pełno m2 idzie w jakieś korytarzye, pokoje jakieś wąskie dla mnie 3m to minimalna szerokość przy takim metrażu, moze z jedna sypialnia 2.75m ale 2.2 co to jest? pokój schowek na odkurzacz? jaja
Jednak Przy Mogislkiej ma spoko te układy. Ten 14 piętrowiec jest kuszący z wyglądu. Nawet w niższym sąsiedzie do tekiego 14 piętrowca mieszkać to jest już prestiż.
Czuć poprostu ikoniczność tego budynku.

pozdro pisze:Napewno będzie sporo nowych inwestycji w cenie 7-8 tys, zł w przystanki dalej. To jest pewne.
lcc.pl/pl/mo-09c-09c
Oferta od Acatonu już od dawna niedostepna w przypadku małych mieszkań, a i te dużych których cena to`7500 zł schodzą szybko.
A widzieliście ceny na Gdańskiej12?! wspolnota-inwest.pl/inwestycje/gdanska-12--gdanska-12-krakow/oferta/mieszkania
Ceny aktualnie od 9 tys. pomimo że na początku startowały od 10 tys.
Najwidoczniej się nie sprzedawały skoro deweloper ceny obniżył.
Jednak z czasem uważam, że mieszkania w Krakowie to dużo lepsza inwestycja niż np. Wafka, jednak Wafka to paskudne miasto. Kraków jest genialny, fajniejsza praca, blisko w góry można na weekend wyskoczyć tatry zaliczyć, czy jakieś beskidy. Ceny mieszkań będa u nas w cenie. Jeszcze Katowice wydają się spoko miastem o ile tam trochę się rynek pracy poprawi, a na to są spore szanse. 

pozdro pisze:Dobra cofam to co pisałem. Są nowe wizki, z kurnika/slumsu jest jednak poważna zabudowa apartamentowa. 9500zł/m2 ma uzasadnienie![]()
14 pięter szacun!
Świetna ściema ta wizualizacja. Naprawdę. Przejedźcie się tam gdzie ma to być budowane i zobaczcie jak to w rzeczywistości będzie wyglądać. Wszędzie dookoła są wieżowce już pobudowane lub budowane. Odległość od nich nowej inwestycji to kilkadziesiąt metrów. Te bloki stoją tu gdzie jest ta piękna zieleń. To jest betonowa dżungla. Miejsce do mieszkania z rodziną słabiutkie. Pod wynajem może być ok.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”