Jednak punkt widzenia zależy w dużej mierze od punktu siedzenia. A że siedzenie od początkowego przystanku jest komfortowe to gdy masz do wyboru przystanek autobusowy pod nosem, bo raptem 4 minuty piechotą, siadasz na początkowej pętli, elegancko na wybranym siedzeniu, bez przesiadek i oczekiwania to jednak przy 304 i 114 wybieram tę opcje (z ewentualną przesiadką na tramwaj Krakowiaka, często trafiam na miejsce siedzące).
Zwróćmy uwagę, że dużo zależy od linii autobusu i tramwaju - nie wszędzie klima nie wyrabia i jest ścisk, że szpilki nie włożysz.
Nie zależy to też od tego, że niektórzy nie poczuli luksusu - akurat poczułam mieszkanie przy Placu Inwalidów, w aglomeracji i w Paryżu, bierzmy pod uwagę realia - metro to mrzonki i nie ma co nad nim na razie debatować, jak plany będą realne to można myśleć.
Kliny się rozbudowują, plany są duże i raczej idzie w kierunku ich realizacji, aglomeracja i mieszkanie w domku na wsi to oczywiście też wyjście, ale nie porównywałabym, że to jest tak samo jak mieszkanie na Klinach.
Kliny Zacisze - Atal Kraków - opinie i forum osiedla na Klinach
Re: Kliny Zacisze - Atal Kraków - opinie i forum osiedla na Klinach
Metro to taka sama mrzonka jak np. Trasa Łagiewnicka. Kwestia decyzji politycznej. Obie inwestycje drogie, teoretycznie niepotrzebne, bo da się bez tego żyć, kwestia czy chcemy mieć niby większy komfort.
Wiadoma sprawa - Kliny nie będą dla każdego, bo niestety nie dogodzisz we wszystkim. Są inne inwestycje jak np. Parki Krakowa w bliskiej odległości torów i zaułku urbanistycznym, czy też Apartamenty Nowa Bonarka pomiędzy domkami jednorodzinnymi włożone, czy inne z coraz to większymi cenami za metr.
Akurat na Trasę Łagiewnicką nie liczę, patrzę pod kątem założenia rodziny i trochę z dala od zgiełku miasta z nieprzerażającą ceną za metr, dlatego wystarczy mi dojazd aktualnymi autobusami spod Fortu z ewentualną przesiadką na tramwaj pod same drzwi biura mej pracy. I tu wchodzą kwestie indywidualne. Nie neguję wyborów innych, komuś będzie pasować przy samym przystanku tramwajowym, a ja mieszkałam przy takowym i mam złe wspomnienia.
Akurat na Trasę Łagiewnicką nie liczę, patrzę pod kątem założenia rodziny i trochę z dala od zgiełku miasta z nieprzerażającą ceną za metr, dlatego wystarczy mi dojazd aktualnymi autobusami spod Fortu z ewentualną przesiadką na tramwaj pod same drzwi biura mej pracy. I tu wchodzą kwestie indywidualne. Nie neguję wyborów innych, komuś będzie pasować przy samym przystanku tramwajowym, a ja mieszkałam przy takowym i mam złe wspomnienia.
No ale to ja pisze, że tam komunikacja docelowo będzie niezła. Pewnie kiedyś przedłużą tramwaj na Czerwone Maki, będzie pociąg jak potrzeba jechać do Centrum, Kazimierz, Zabłocie, czy na daleką północ Krakowa, czy choćby pod Bonarkę. Ma być ulica 8 pułku ułanów? tam pewnie autobusy będą pod Tesco Kapelanka śmigać.
Zainteresowala mnie ta inwestycja. Bylam ogladac. Musze stwierdzic ze ta czesc niasta to pustynia: 500 m do przystanku., 2 km najblizszy park, daleko do szkol wyzszych.
Pomimo ze duzo mieszkan jest wolnych to z trudem wybralam cos co mi odpowiadalo. Generalnie rzuty mieszkan nieciekawe - zamiast okien drzwi na balkon. Co wiecej wiecej wiekszosc mieszkan z ekspozycja tylko w jedna strone.
Ceny z kosmosu i inne niz podane na stronie. Za mieszkanie 55m2 atak chce 6900 + garaz 32000 + komorka lok ok 7000. Wychodzi 400000 + , to duzo za mieszkanie w takiej lokalizacji bez inflastruktury.
Pod wynajen sie nie nadaje bo za daleko do centrum i brak komunikacji, dla rodzin z dziecmi tez slabo bo trzeba wsxystkich rozwozic, dla emeryta za drogo, pod inwestycje - jakis potencjal wzrostowy ma, ale na dzien dzisiejszy ta cena jest i tak mocno przesadzona. Raczej sie nie zdecyduje. Chyba juz wole mniejsze mieszkanie w centrum lub wieksze za ta kase w Skawinie.
Pomimo ze duzo mieszkan jest wolnych to z trudem wybralam cos co mi odpowiadalo. Generalnie rzuty mieszkan nieciekawe - zamiast okien drzwi na balkon. Co wiecej wiecej wiekszosc mieszkan z ekspozycja tylko w jedna strone.
Ceny z kosmosu i inne niz podane na stronie. Za mieszkanie 55m2 atak chce 6900 + garaz 32000 + komorka lok ok 7000. Wychodzi 400000 + , to duzo za mieszkanie w takiej lokalizacji bez inflastruktury.
Pod wynajen sie nie nadaje bo za daleko do centrum i brak komunikacji, dla rodzin z dziecmi tez slabo bo trzeba wsxystkich rozwozic, dla emeryta za drogo, pod inwestycje - jakis potencjal wzrostowy ma, ale na dzien dzisiejszy ta cena jest i tak mocno przesadzona. Raczej sie nie zdecyduje. Chyba juz wole mniejsze mieszkanie w centrum lub wieksze za ta kase w Skawinie.
jazzy444 pisze:Zainteresowala mnie ta inwestycja. Bylam ogladac. Musze stwierdzic ze ta czesc niasta to pustynia: 500 m do przystanku., 2 km najblizszy park, daleko do szkol wyzszych.
Chyba miałaś daleko do tej szkoły wyższej bo błędów tyle że ciężko to przeczytać.
6900 zł za metr? Nagle o 1000 zł na metrze podwyższyli?
dobrytraf pisze:6900 zł za metr? Nagle o 1000 zł na metrze podwyższyli?
To samo miałem pisać....chyba że to z wykończeniem pod klucz...ale to i tak za dużo więc....?
dobrytraf pisze:6900 zł za metr? Nagle o 1000 zł na metrze podwyższyli?
5900 trzypokojowe a było 5600. Nie mam pojęcia skąd 6900.
Właśnie, może z wykończeniem pod klucz w jakiejś opcji, chyba firma jest na tyle poważna, że zmieniłaby ceny na stronie, a nawet jak podwyższyli to raczej nie o 1000 zł na metrze.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”