Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Mar G

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: Mar G » 01 sie 2019, 21:21

Dlatego napisałem że deadline na bezkosztowe zmiany był w maju - bo zatwierdzali projekty każdego budynku. Ja składałem w kwietniu zdaje się.
nie płaciłem nic za projekty - a zmieniłem wszystkie instalacje i część ścian.

Ale mamy już sierpień - i nanoszenie zmian na gotowy projekt budynku już po przygotowaniu musi kosztować - albo dają ceny zaporowe żeby im głowy nie zawracać już na tym etapie.

Dla Klientów z umów styczeń-luty. wspominali, że preferencyjne warunki dają - harmo płatności, rabaty, zmiany lokatorskie. I tak rzeczywiście pewnie było. To by wyjaśniało.

Mar G

Postautor: Mar G » 01 sie 2019, 21:23

mike543 pisze:Ok, nieprecyzyjnie się wysłowiłem - Przybyszewskiego 64 to już administracyjnie nie są Bronowice. W każdym razie ten raport bazuje nie na stacji w Bronowicach tylko badanie było robione z użyciem mobilnych platform pomiarowych polskialarmsmogowy.pl/files/artykuly/569.pdf np. str.59

Mar G pisze:13 minut to na czworakach byś na pętlę doszedł... Mniej patrz w Google - więcej korzystaj z własnych nóg.

Wyobraź sobie że korzystam z własnych nóg, ale wybacz, nie będę specjalnie jechał w te okolice bo tam nie mieszkam. Za to potrafię policzyć w ile przeciętny człowiek jest w stanie przejść 1.1km idąc normalnym krokiem, Ale tak jak mówie - Chyba że jest jakiś skrót o którm nie wiem, albo na Przybyszewskiego obowiązują inne prawa fizyki - wtedy zwacam honor :)

polecam spacer :) samemu szedłem z budowy 5 min, z dzieckiem w wózku 8. Ale ludzie miewiają różne tempa chodu :)

Mar G

Postautor: Mar G » 01 sie 2019, 23:17

Mar G pisze:Dlatego napisałem że deadline na bezkosztowe zmiany był w maju - bo zatwierdzali projekty każdego budynku. Ja składałem w kwietniu zdaje się.

Ale mamy już sierpień - i nanoszenie zmian na gotowy projekt budynku już po przygotowaniu musi kosztować - albo dają ceny zaporowe żeby im głowy nie zawracać już na tym etapie.

Dla Klientów z umów styczeń-luty. wspominali, że preferencyjne warunki dają - harmo płatności, rabaty, zmiany lokatorskie. I tak rzeczywiście pewnie było. To by wyjaśniało.

Aha. I pamiętaj o takim układzie wnętrza, abyś nie miała potem za wezgłowiem łóżka czy ścianą salonu kuchni sąsiada - z efektami zmywarki i zlewu.
Tak ma część mieszkań , również w 1.etapie. Warto znać rozkład nie tylko swojego M , ale i sąsiadów. To jest kanon przy kupnie - ale niektórym to umyka....a potem szum zmywarki w nocy koło poduszki... :)

el.lab

Postautor: el.lab » 02 sie 2019, 13:03

Mar G pisze:Dlatego napisałem że deadline na bezkosztowe zmiany był w maju - bo zatwierdzali projekty każdego budynku. Ja składałem w kwietniu zdaje się.

To znacząco zmienia postać rzeczy;) aktualny cennik zmian lokatorskich nie zachęca do zmian.
W maju nawet mi przez myśl nie przeszło że będę kupować mieszkanie w Krakowie;)

Mar G

Postautor: Mar G » 06 sie 2019, 15:09

Admin usunął posta w którym wspomniałem o Panu Majchrowskim. Powtarzam jednak komunikat ważny dla kupujących na Przybyszewskiego 64.
Nowelizacja Ustawy o wieczystym użytkowaniu daje od sierpnia rabat 99 % na wykup gruntu dla rodzin z kartą KDR .
Zatem uchwała Rady Miasta Krakowa , głosami PO i Klubu Prezydenta, o max rabacie 60% dla tej grupy jest niewiążąca. Obowiązująca dla Majchrowskiego i nas jest Ustawa 99%. Aby jednak otrzymać ulgę należy złożyć wniosek z tą informacją.
W przypadku tej inwestycji wg stawki szacowanej przez Atal dla mieszkania 50 m2 opłata przekształceniowa wyniesie zamiast 8 tys pln raptem 200 Pln :).

slwk
Administrator

Postautor: slwk » 06 sie 2019, 16:21

Mar G pisze:Admin usunął posta w którym wspomniałem o Panu Majchrowskim. Powtarzam jednak komunikat ważny dla kupujących na Przybyszewskiego 64.

Nie usunął, tylko zrobił z przekształcenia użytkowania wieczystego osobny temat, bo uznał sprawę za ważna i godną lepszego wyeksponowania na forum Przybyszewskiego 64, ale pewnie i na całym Budujesie, a chyba niewiele osób zdaje sobie z tego sprawę, więc ukłony za zwrócenie na to uwagi :)

Mar G

Postautor: Mar G » 06 sie 2019, 18:26

Rozumiem. Ok. Proponuję zatem dodać jako osobny temat ale na głownym forum - bo obecnie jest na wewnętrznym forum Przybyszewskiego - gdzie inni nie zaglądają.
A dotyczy to niemal każdej inwestycji w Krakowie - w Wwie 98 % mają i bez tego. A w Krakowie Majchrowski zazgrzyta zębami jak otrzyma zaktualizowane wnioski :)

Mar G

Postautor: Mar G » 08 sie 2019, 0:24

Widzieliście ceny Atala w kolejnym etapie Zabłocia ? W 8 klatkowym mrówkowcu po 12 tys\m ...
Nie dziwi przyśpieszenie sprzedaży Przybyszówki. Raptem 500 m dalej do Rynku a cena 9.

painkar

Postautor: painkar » 08 sie 2019, 10:46

Kurcze masakra! Mialam chrapke na mieszkanie w tej inwestycji ale podejrzewalam że ceny po tych wszystkich podwyzkach beda śmiesznie wysokie noi sa... sama nie wiem co myslec czy one juz tak zostana wysokie czy moze nastapi jakas tendencja spadkowa :?: :!: :shock:

tomekl007

Postautor: tomekl007 » 08 sie 2019, 10:58

Jaka byla cena w poprzednim etapie?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”