Odbiory nowych mieszkań od deweloperwa w inwestycji Reduta Dom-Bud

Forum mieszkańców inwestycji Reduta od Dom-Bud Kraków. Zapraszamy do dyskusji o nowych budynkach, wyrażania tego, jakie są o nich opinie i załatwiania spraw sąsiedzkich.
grzegorz

Re: Odbiory nowych mieszkań od deweloperwa w inwestycji Reduta Dom-Bud

Postautor: grzegorz » 19 paź 2016, 21:30

witam sasiadow,chetnych sasiadow zapraszam do pochwalenia sie wrazeniami po odbiorze mieszkan,bede wdzieczny za opisanie przebiegu odbioru,pozdrawiam :) ;)

ksb

Postautor: ksb » 20 paź 2016, 6:56

Ja wybieram się jutro na sprawdzenie mieszkania i jego ewentualny odbiór. Czekałam z racji tego, że mają mnie wspomóc panowie z ekipy, która będzie mi potem wykańczać mieszkanie. Jak byłam zakładać licznik to obejrzałam co nie co dokładniej i na pierwszy rzut oka wydaje się, że okna i drzwi są ok. Kwestia ścian, kątów itp. do sprawdzenia, ale tu się nie wypowiem, bo się kompletnie nie znam. Jak już będzie po, to postaram się opisać jak to wyglądało, pozdrawiam :)

ksb

Postautor: ksb » 22 paź 2016, 8:50

Wszystko w mieszkaniu sprawdzone. Tylko 1 usterka (niedociągnięcie?) przy oknie balkonowym znaleziona. Reszta ok (ściany, wylewki, okna, drzwi wejściowe, wymiary pomieszczeń). Odbiór najprawdopodobniej w środę, ze względu na to, że mają nam poprawić to okno. Dowiedziałam się, że już 12 mieszkań zostało odebranych przez ten tydzień, kolejne odbiory w toku, podobno wczoraj cały dzień i poniedziałek mają zawalony. Poza tym po odgłosach w bloku słychać, że niektórzy zaczęli już chyba wykańczanie :)

adam_b5

Postautor: adam_b5 » 22 paź 2016, 18:17

ksb a co dokładniej przy tym balkonie? z góry dzięki za odpowiedz a powierzchnia wyszła czy dokładnie taka sama jaka w umowie? pewnie pomiar jest mniejszy przez to, że ściany działowe są wliczane do powierzchni mieszkania

grzegorz

Postautor: grzegorz » 22 paź 2016, 20:23

Dzieki Ksb za odpowiedzi,zobaczymy jak reszta sasiadow,moze dzadza znac co i jak z reszta odbiorow :D

Czy wie ktos moze cos jak z odbiorem bloku B ,czy to od listopada raczej jak ktos pisal wczesniej,z gory dzieki za info,pozdrawiam

ksb

Postautor: ksb » 22 paź 2016, 22:18

Plastikowa rama okna przy podłodze, po nieco mocniejszym potelepaniu wyraźnie ruszała się :) Między ramą a wylewką było tylko coś w rodzaju pianki, mój spec stwierdził, że położenie podłogi może nie wystarczyć i będzie ciągnąć. Obiecali, że przykręcą jakąś śrubę, która przytwierdzi ramę :)

bedek089

Postautor: bedek089 » 23 paź 2016, 21:26

Witam przyszłych sąsiadów z tego z ustaliłem odbiory kluczy w budynku B są już od jutra czyli 24 października - kwestia podpisania umowy z tauronem i zamontowania licznika i następnie odbiór mieszkania .

PS. czy sprawdzał już ktoś z specjalistą od podłóg i parkietów jak wygląda wilgotność wylewek w budynku B , które były lane po ŚDM ? może ktoś sprawdził przy okazji tynki ( wilgotność ) ?

I oczywiście czy polecacie kogoś kto dobrze położy tapetę z włókna szklanego na sufitach ? bardzo proszę o jakiś kontakt lub namiar :)

pozdrawiam sąsiadów

grzegorz

Postautor: grzegorz » 24 paź 2016, 10:50

Witam
Bedek 089 zalezy jak szybko chcesz miec polozony mikrolit tzn tapete z wlokna na suficie,bo bede robil u siebie na sufitach ,zapraszam na priv

adam_b5

Postautor: adam_b5 » 24 paź 2016, 11:44

od 24.10. budynek B ale klatka A tak dla ścisłości

grzegorz

Postautor: grzegorz » 24 paź 2016, 22:13

witam

chlopaki podeslijcie mi swojego maila na priv do mnie to wam wszystko odpisze z mojego maila co i jak bo nie moge napisac i wyslac wiadomosci na priv,ogolnie zajmuje sie,wykonczeniowka,klejenie tapety zwanej rowniez jako mikrolit :)

Wróć do „Inwestycja Reduta Kraków od Dom-Bud - forum mieszkańców osiedla”