Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Krakus44

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: Krakus44 » 08 sie 2019, 11:16

Potanieją? :D Wystarczy prześledzić to forum ..widać ewidentnie że co niektórzy byli oburzeni cenami 7K, przewidując katastrofy i spadki cen ...najchętniej do 3-4K .. :lol: ..tymczasem ceny „niespodziewanie” rosną i będą rosły. Kraków Warszawa i Wrocław ...nie spodziewałbym się spadków. Zabłocie stało się bardzo popularne (tramwaje, SKM, knajpy, muzea, lokalizacja przy Kazimierzu i rozwijających się Grzegórzkach...no i oczywiście niedaleko od Starego Miasta. Przybyszewskiego to inna bajka stąd różnica w cenie. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Nic tylko wybierać ... ;)

painkar

Postautor: painkar » 08 sie 2019, 11:29

O wielkich spadkach cen nie mysle nawet tylko bardziej o zatrzymaniu sie tej tendencji podwyzek i ewentualna korekta.
Zawsze byłam z tych co uwazali, że w Krakowie ceny beda szly w gore bo Krk jest bardzo popularnym kierunkiem turystycznym i migracyjnym. Ale uwazam tez ze te wszystkie podwyzki ida w szalonym tempie w gore i musza w koncu wyhamowac. Podobno ceny na rynku juz hamuja . Ale tez nie oczekiwalabym spadkow ewentualnie korekta cen w danych rejonach Krk

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 08 sie 2019, 11:35

painkar pisze:O wielkich spadkach cen nie mysle nawet tylko bardziej o zatrzymaniu sie tej tendencji podwyzek i ewentualna korekta.
Zawsze byłam z tych co uwazali, że w Krakowie ceny beda szly w gore bo Krk jest bardzo popularnym kierunkiem turystycznym i migracyjnym. Ale uwazam tez ze te wszystkie podwyzki ida w szalonym tempie w gore i musza w koncu wyhamowac. Podobno ceny na rynku juz hamuja . Ale tez nie oczekiwalabym spadkow ewentualnie korekta cen w danych rejonach Krk

Zatem jestesmy zgodni w 100%. Nikt nie wie na pewno, myśle ze ceny na Zabłociu mogą potanieć za jakiś czas, ale będzie mniejszy wybór mieszkań. Przy dzisiejszych trendach cenowych na krakowskim rynku nieruchomości cena 12 K wcale mnie nie dziwi.

painkar

Postautor: painkar » 08 sie 2019, 11:44

Coraz mniej miejsca w centrum Krakowa i te wysokie ceny tez z tego wzgledu nie spadna niestety ( chociaz ja jestem z tej mniejszosci ktora uwaza że miasto i centrum jest po to zeby je rozbudowywac a jesli ktos chce lasow to moze nimi cieszyc sie na obrzezach owego miasta)
Ale mam pytanie na temat inwestycji Atala na Zablociu . Nie ma podanych cen na stronie a te 12ty/m2 to za mieszkania o jakim metrazu ?

mike543

Postautor: mike543 » 08 sie 2019, 11:58

Dołożyli starań by nie było łatwo znaleźć te ceny, ale są tutaj: atalresidence.pl/ceny-mieszkan.html

Mniejsze mieszkania za 13k :)
Ostatnio zmieniony 08 sie 2019, 12:33 przez mike543, łącznie zmieniany 1 raz.

painkar

Postautor: painkar » 08 sie 2019, 12:26

mike543 pisze:Dołożyli starań by nie było łatwo znaleźć te ceny, ale są tutuaj: atalresidence.pl/ceny-mieszkan.html

Mniejsze mieszkania za 13k :)

O matko ! Za garaz 60tys . Oni zawsze sie z tym cenili :lol: no cóż 13 tys to troche sporo chociaz bardzo mi sie podoba otoczenie i atchitektura budynku

shooter

Postautor: shooter » 08 sie 2019, 12:37

Wczoraj zerknąłem na ceny mieszkań w tej inwestycji przyglądając się większym metrażom i było 9,5k/m2 dzisiaj jestem na tej samej stronie z cennikiem i mieszkania powyżej 90m2 już są po 10,5k/m2.
Dosyć znaczący ten upgrade.

Mar G

Postautor: Mar G » 08 sie 2019, 12:53

Tak - w nocy podwyzszyli ceny o kolejny 1 T - do 13 T.
W biurze powiedzieli koledze podobno, że 1 inwestor wykupił całe piętro 40 metrowych na apart.... Faktycznie całe 4 p zajęte.

A co do odległości - to złudzenie bliskości Starego Miasta. Pieszo 30 minut, tak jak na Miasteczko Stud z Rynku.

painkar

Postautor: painkar » 08 sie 2019, 13:15

Mieszkania rozejda się bardzo szybko. Miejsce jest super . Jako mieszkanie dla siebie czy tez pod inwestycje.. sama bym kupila jakbym znalazła na drodze z 400k ;)

Mar G

Postautor: Mar G » 08 sie 2019, 13:33

3.piętro też hurtowo sprzedane.

Nie wiem czy mieszkanie w zasadzie w hotelu byłoby takie przyjemne....

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”