Czy wy też tak macie, że nie możecie się doczekać aż mieszkanie stanie się gotowe do odbioru? Cieszy mnie, że już widać powolny koniec. Budynek B1 wizualnie prezentuje się fajnie, oczekuje to samo z budynkiem B2. Śledzę na bieżąco forum i inne strony graficzne z postępem budowy : ) Zastanawiałam się czy termin 1/2 kwartał 2020 będzie realny, czy może im uda się ukończyć wcześniej?
A i jeszcze jedno mam wrażenie ze III etap idzie bardzo szybko w porównaniu z II etapem : roll :
Budowa kolejnych etapów / terminy oddania mieszkań - Piasta Park Kraków
Re: Budowa kolejnych etapów / terminy oddania mieszkań - Piasta Park Kraków
Obecnie to budynek B2 prezentuje się lepiej niż B1 ; ) Co do wcześniejszego terminu to bym się nie nastawiał, było to już dyskutowane w innym temacie. Wykończenia wewnątrz też zajmują dużo czasu, szczególnie że nie są to małe kameralne bloczki.
To, że etap III idzie szybciej szczególnie na tym etapie to normalne w budowlance, leją/murują jedną kondygnację i w czasie kiedy schnie mogą robić kolejną na innym bloku i tak aż do skutku. W przypadku jednego, szczególnie małego bloku po prostu trzeba czekać aż beton zwiąże.
To, że etap III idzie szybciej szczególnie na tym etapie to normalne w budowlance, leją/murują jedną kondygnację i w czasie kiedy schnie mogą robić kolejną na innym bloku i tak aż do skutku. W przypadku jednego, szczególnie małego bloku po prostu trzeba czekać aż beton zwiąże.
No faktycznie racja mylą mi się te budynki : lol :
Co do budowy nie znam się na tym dobrze, wierze że idzie sprawnie : D
Które mieszkanie masz zakupione? Ja budynek B1, okno skierowane na dziedziniec i park : )
Co do budowy nie znam się na tym dobrze, wierze że idzie sprawnie : D
Które mieszkanie masz zakupione? Ja budynek B1, okno skierowane na dziedziniec i park : )
Mam dokładnie tak samo : D co jakiś czas przyjeżdżam do parku posiedzieć sobie i popatrzeć jak rośnie : )
Co do odbiorów to chyba naprawdę niema się co nastawić na wcześniejszy termin ale ; )
Zawsze jest jakieś ale ze względu że nie mogę się doprosić o przygotowanie dokumentow dot. zmian lokatorskich rozmawiałem ostatnio z kilkoma Paniami z WS i jedna wprost powiedziała że czego ja oczekuje przecież i tak już budowa jest w dużym doczasie natomiast druga stwierdziła że jeśli nie będzie ostrej zimy to bardzo możliwe że termin jeszcze przyśpieszy : )
Mieszkanie w b1 z oknami na wschód i południe : )
Co do odbiorów to chyba naprawdę niema się co nastawić na wcześniejszy termin ale ; )
Zawsze jest jakieś ale ze względu że nie mogę się doprosić o przygotowanie dokumentow dot. zmian lokatorskich rozmawiałem ostatnio z kilkoma Paniami z WS i jedna wprost powiedziała że czego ja oczekuje przecież i tak już budowa jest w dużym doczasie natomiast druga stwierdziła że jeśli nie będzie ostrej zimy to bardzo możliwe że termin jeszcze przyśpieszy : )
Mieszkanie w b1 z oknami na wschód i południe : )
Zrobiłem nowe zdjęcia tego, jak idzie budowa osiedla Piasta Park w Krakowie i muszę przyznać, że nawet się uwija Wawel Service tam.

Bloki rosną, a pod nimi wkrótce żniwa ; ) Ciekawe, jak to będzie wyglądało, ale pewnie widok będzie nieco absurdalny, w każdym razie robi to na mnie wrażenie.

Tu też już widać wstawianie okien, a w budynku obok rosną kolejne piętra.

Zaskoczyła mnie wysokość nasypu wokół bloku, który ma już elewację, wygląda na to, że przechodzący chodnikiem raczej nie będą zaglądać do ogródka.

Bloki rosną, a pod nimi wkrótce żniwa ; ) Ciekawe, jak to będzie wyglądało, ale pewnie widok będzie nieco absurdalny, w każdym razie robi to na mnie wrażenie.

Tu też już widać wstawianie okien, a w budynku obok rosną kolejne piętra.

Zaskoczyła mnie wysokość nasypu wokół bloku, który ma już elewację, wygląda na to, że przechodzący chodnikiem raczej nie będą zaglądać do ogródka.
Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”