A wszystkim ulegającym obecnemu szałowi zakupowemu przytoczę pewną internetową mądrość:
Ludzie, jedzcie gówno, miliony much nie mogą sie mylić
Pozdrawiam

Ludzie, jedzcie gówno, miliony much nie mogą sie mylić
mac_kow pisze:Ja odpowiem na podobnym poziomie- kogoś chyba piecze zadek, że nie nabył mieszkania na Zabłociu 3 lata temu w ówcześnie bardzo rozsądnych cenach. Riverside za 6500, Pasaż Podgórski za 6-7k czy Concept za 7-8, oraz oczywiście Residence Etap 1 i 2. Gdzie te czasy!
Na stronie są 7400-7900
"Drugi Ruczaj"? A co takiego macie do Ruczaju? Dobre, nadal popularne i praktyczne miejsce do życia. Co kto lubi.
Zabłocie jest skazane na komercyjny sukces- piesza bliskość Kazimierza i de facto całego centrum, trendy Bulwary Wiślane, które nie znudzą się nigdy. Zagłębie kulinarne. Do tego, na deser, nawet pozdrowe SKM.
Czy jest to sensowne miejsce do życia "na co dzień" i "dla rodziny"- tutaj mam bardzo poważne wątpliwości. Szkoła podstawowa rejonowa przy... Parku Bednarskiego, ogromny deficyt / brak przedszkoli, brak oferty zdrowotnej, brak placów zabaw, mimo wszystko jednak kłopot z codziennymi zakupami. Dzielnice na obrzeżach pod tym względem radzą sobie lepiej. Wreszcie- strefa parkowania i problemy z "odwiedzinami"- takie x10.
Ale dla "młodych, dynamicznych" to wciąż bardzo fajne miejsce. Nie m się co dziwić popularności.
Poza tym kto nie zaznał legendarnej jakości Atala i przeciekających balkonów, temu architektura w nowej inwestycji może się wydawać pociągająca
Mar G pisze:Admin usunął posta w którym wspomniałem o Panu Majchrowskim. Powtarzam jednak komunikat ważny dla kupujących na Przybyszewskiego 64.
Nowelizacja Ustawy o wieczystym użytkowaniu daje od sierpnia rabat 99 % na wykup gruntu dla rodzin z kartą KDR .
Zatem uchwała Rady Miasta Krakowa , głosami PO i Klubu Prezydenta, o max rabacie 60% dla tej grupy jest niewiążąca. Obowiązująca dla Majchrowskiego i nas jest Ustawa 99%. Aby jednak otrzymać ulgę należy złożyć wniosek z tą informacją.
W przypadku tej inwestycji wg stawki szacowanej przez Atal dla mieszkania 50 m2 opłata przekształceniowa wyniesie zamiast 8 tys pln raptem 200 Pln.
pozdro pisze:Dokladnie najlepsza pod wynajem to jest N5D, wszyscy chca tam wynajac.
Mar G pisze:Podzielam Twoją opinie. Mieszkałem Wrocławska Racławicka 5 lat. Nie wrocilbym tam nigdy. Ani komunikacji ani odrobiny powietrza. I ten huk kolejowy gdy nocą towarowe pchają...
Mar G pisze:Te ceny 7400-8000 Atal Resid to nie sprzed pół roku tylko z jesieni 2016... Wtedy była sprzedaż etapu 2.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 44 gości