A tak to i owszem świadomość że jesteś 400 zł. na metrze do przodu jest całkiem miła

Kisiel25 pisze:Witam serdecznie, podpisałem jakiś czas temu umowę, w moim przypadku również przeglądał ją prawnik, podczas podpisywania umowy zostały wprowadzone poprawki, które chciałem zmienić i mnie niepokoiły. Na miejscu z notariuszem oraz Panią dyrektor sprzedaży wszystko można sobie omówić.
PS: może Pan napisać co takiego prawnik uważa za niekorzystne dla klienta ?.
Pozdrawiam
Kubano84 pisze:Designer pisze:Kisiel25 pisze:Witam serdecznie, podpisałem jakiś czas temu umowę, w moim przypadku również przeglądał ją prawnik, podczas podpisywania umowy zostały wprowadzone poprawki, które chciałem zmienić i mnie niepokoiły. Na miejscu z notariuszem oraz Panią dyrektor sprzedaży wszystko można sobie omówić.
PS: może Pan napisać co takiego prawnik uważa za niekorzystne dla klienta ?.
Pozdrawiam
Za niekorzystne uważam brak jednoznacznej daty odbioru inwestycji w umowie deweloperskiej, jest jeszcze kilka innych punktów.
Czy możemy się skontaktować w sprawie zmian jakie Pan wprowadzał?
W jaki sposób deweloper ma przewidzieć dokładną datę odbioru inwestycji, kiedy nie od niego to zależy. Zapewne podana jest data maksymalna uzyskania pozwolenia na użytkowanie, przekazania mieszkania i podpisania umowy końcowej. Nie da się przewidzieć dokładnej daty. Praktyką jest podanie maksymalnych terminów. P.S. każdy prawnik musi się wykazać, żeby klient myślał, że dobrze wydał nie małe pieniądzepowodzenia w zakupie.
AnikAnik pisze:Nie wiem, jaką umowę Pan podpisał? Może rezerwacyjną? Bo w niej rzeczywiście nie było terminów, w końcu ona obowiązuje do zawarcia aktu notarialnego.
Każdy kto miał rezerwację otrzymał od dewelopera prospekt i wzór umowy ze wszystkimi parametrami (daty, transze, terminy itd). Mieliśmy sporo czasu, żeby się za tym zapoznać i rzeczywiście panie w biurze sprzedaży odpowiadały na wszystkie pytania, a jeśli komuś zależało na zmianie jakiegoś zapisu to nie było z tym problemów.
Poza tym nie bardzo rozumiem, dlaczego Pana umowa miałaby odbiegać w terminach od ogólnego wzoru, który podpisują wszyscy? Przecież deweloper nie przeniesie własności na wszystkich we wrześniu a na Pana na przykład w listopadzie?
Designer pisze:AnikAnik pisze:Nie wiem, jaką umowę Pan podpisał? Może rezerwacyjną? Bo w niej rzeczywiście nie było terminów, w końcu ona obowiązuje do zawarcia aktu notarialnego.
Każdy kto miał rezerwację otrzymał od dewelopera prospekt i wzór umowy ze wszystkimi parametrami (daty, transze, terminy itd). Mieliśmy sporo czasu, żeby się za tym zapoznać i rzeczywiście panie w biurze sprzedaży odpowiadały na wszystkie pytania, a jeśli komuś zależało na zmianie jakiegoś zapisu to nie było z tym problemów.
Poza tym nie bardzo rozumiem, dlaczego Pana umowa miałaby odbiegać w terminach od ogólnego wzoru, który podpisują wszyscy? Przecież deweloper nie przeniesie własności na wszystkich we wrześniu a na Pana na przykład w listopadzie?
Ja umowę podpisałem jakiś czas temu - pytam po prostu czy ktoś miał może podobne doświadczenia - nie piszę tego w złej wierze. Nie ma tutaj warunków do udowodnienia tego co miałem w umowie, nie mam zamiaru nikogo do tego przekonywać.
Proszę sprawdzić w swojej umowie deweloperskiej nie prospekcie czy posiada Pan/Pani datę odbioru nie datę zakończenia budowy i zawarcia umowy przenoszącej własność.
Tak oczywiście zgodzę się, deweloper wykazuje otwartość oraz chęć negocjacji co jest pozytywne
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], Karoleq i 40 gości