Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pozdro

Re: Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla

Postautor: pozdro » 02 wrz 2019, 12:31

Ceny takie sobie jak na lokalizacje niby 8000zł/m2 nie ma tragedii, ale z drugiej strony to lokalizacja jest taka sobie, dojedzie tramwajem do centrum ale jednak kawałek. Chyba bym już wolał dopłacić i kupić coś za 9000zł bliżej centrum. Jak i tak się bierze na kredyt. Jeszcze obowiązek miejsca postojowego to jakieś anomalium, jak ktoś jeździ taksówką i tramwajem to po co mu miejsce postojowe? Dla mnie totalnie bez sensu. skoro mogę płacić 15 zł za taxi to po co mam kupować auto, garaż i inne głupoty.

Jedno jest pewne że cenę tych mieszkań można uznać za miernik ceny w Krakowie, jest to inwestycja w segmencie popularnym w lokalizacji nie super centrum , nie super zadupie. Taki typowy średniach. Czyli średnia cena to obecnie w Krakowie 8000zł/m2 oznacza, że mieszkania wzrosły o jakieś 1200zł vs 2015 rok z cen 6700zł/m2. czyli tak około 20%.

Natomiast promocyjne mieszkania kompaktowe w okolicy sa teraz po 7500zł/m2 - pod wynajem
lcc.pl/pl/cp-f2244m-f2244

Formaty rodzinne da się kupic po 6000zł/m2 w Krakowie
lcc.pl/pl/cp-f2242m-f2242

mateo22

Postautor: mateo22 » 02 wrz 2019, 15:52

Dzięki wielkie. A czy jest gdzieś napisane o terminie odbioru? Bo przyznam, że szukam i nic nie widzę. Ciekawe mieszkanka i już tyle rezerwacji :o .

kasik

Postautor: kasik » 02 wrz 2019, 17:16

Ja myślę że te rezerwacje były robione dużo wcześniej.

Podobnie jak w przypadku DoM Budu i Reduty.
Obserwowałam te inwestycję od ponad roku i czekałam na etap który się właśnie pojawił.
Wchodziłam na stronę codziennie.
I niestety metraże którymi byłam zainteresowana były niedostepne od razu po umieszczeniu ich na stronie.
Gdy zadzwoniłam do biura obsługi usłyszałam że na większość z tych mieszkań podpisane są już rezerwacje, więc musiały być zrobione jeszcze zanim inwestycja pojawiła się na stronie.

shahp

Postautor: shahp » 02 wrz 2019, 18:58

Termin odbioru IV kwartal 2021.

pilsner

Postautor: pilsner » 04 wrz 2019, 15:19

Ceny chore, 8 tysiecy za metr, toż to prawie huta jest! Po tyle chodziły mieszkania w art city a to już prawie przy grzegórzeckim i wtedy już wydawało mi się ze za dużo. Osiedle to takie blokowisko, z jednej strony ruchliwa aleja pokoju z drugiej widok na dymiące kominy elektrociepłowni, co kto lubi, ja woląłbym nie mieszkać tak blisko takich zanieczyszczeń!

pozdro

Postautor: pozdro » 04 wrz 2019, 15:34

W tych czasach nowa huta jest prestizowa, blisko na comarchy, aleje pokoju i zablocie. Jak ktos smoga autem to calkiem dobre miejsce. Mozna posmigac sobie Nowohucka

matkow

Postautor: matkow » 04 wrz 2019, 21:54

Huta - prestiżowa, Kliny - lokalizacja z potencjałem itp. itd. Dlaczego takiej lini argumentacji nie słyszeliśmy kilka lat temu przy sensownych cenach? Ponieważ każdy zdawał sobie sprawę, że jedyną zaletą owych lokalizacji jest tylko i wyłącznie niska cena. Dzisiaj potrzeba racjonalizacji horendalnych cen, stąd pojawiają się podobne opinie.

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 04 wrz 2019, 22:47

No pewnie, zawsze mozna kupic cos blizej centrum za niewiele drozej...np Tarasy Wislane lub Zablocie....13k...(ironia). Albo poczekac az ceny spadna do 4-6k/m2 (znowu ironia)....

pozdro

Postautor: pozdro » 04 wrz 2019, 23:15

Powodzenia ze ceny spadana na te 4000 zl brutto jak zarobki w biedrze to 5000 brutto na magazynie, a srednie w Krakowie to 65000 brutto. Przemnoz razy 2 osoby oblicz zdolnosc na 30 lat w kredycie i wychodzi ze 8000zl to tania i okazyjna cena. Aleja Pokoju to calkiem ok lokalizacja. Czyzyny zelaszcza te w okolicach tramwaju sa dobrym miejscem. Wiadomo avia lepsza i w najwiekszym dolku cenowym byla po 5000zl/m2. Natomiast duzo bardziej wolalbym aleje Pokoju 83 niz np. Jakirs mieszkania przy dobrego pasterza, bohonolca czy w innych dziwnych miejscach. Ogolnie przywya oferty ze sredniej polki. Mamy juz alej pokoju 83 duzy projekt, mamy budimex na fredry, bedzie wkrotce lokum vista przy bonarce kolejne etapy. Cena 8000zl nie jest zla. Mnie zastanawia jakie ceny beda na Wybickiego bo tam sporo blokow jest w planach. Napewno Matejek na rogu wybickiego i lokietka, kilka blokow na przeciwko tesco, pewnie kiedys cos na dzialce po gigancie, no i bardziej w kierunku zabinca Angel Green. To jest dosc ciekawa okolica choc tez nie widze uzasadnienia dla cen wyzszych niz np 8-9 tys zl.

megi

Postautor: megi » 05 wrz 2019, 23:52

Moim zdaniem to całkiem rozsądna lokalizacja, patrząc na Kraków, tuż przy tramwaju, blisko Nowohuckiej, niedaleko Parku Lotników Polskich, jest też w tej okolicy sporo usług, a pewnie będzie więcej, bo wkrótce rusza budowa centrum handlowego Cracovia Outlet. Wiele wskazuje na to, że w ciągu najbliższych lat powstanie niedaleko również szkoła, która miałaby obsłużyć nowe osiedla powstające w tej okolicy.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”