Krowodrza Park Kraków (Lea / Kijowska) opinie i forum (Tętnowski Development)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pozdro

Re: Inwestycja Lea / Kijowska Kraków opinie i forum (od Tętnowski Development)

Postautor: pozdro » 19 wrz 2019, 7:01

Tam to by sie w sumie biurowiec przydal a nie mieszkania bi jest dobra komunikacja. Natomiast biur w krowodrzy brakuje. Przez to musimy jezdzic przez pol miasta do pracy. Nie rozumiem dlaczego radni i wladze celowo i z premedytacja blokuja zabudowe biurowa w Krowodrzy. Przy Wroclawskiej wcisneli tylko mieszkania bez biurowcow np przy linii kolejowej, tu wciskaja mieszkania blisko agh i biprostalu. Przy Stadionie wialy hotele i mieszkania, zamist biur. Potem jedz tramwajem 1h do pracy do czerwonych makow lub na czyzyny. Jakis nonsens

traker

Postautor: traker » 19 wrz 2019, 14:09

Mar G pisze:Zlozono wniosek o nowa WZTzke na ten teren. Negatywna opinia Dzielnicy na najnowszym posiedzeniu z uwagi na gigantyczne rozmiary.

Sprawdzałem na stronie Dzielnicy V Kraków w uchwałach i nic nie ma z ostatnich tygodni na ten temat , bardzo proszę o bliższe informacje o zmianach w Warunkach zabudowy Lea-Kijowska .Opinia Rady Dzielnicy nie jest wiążaca, zawsze tak było , jest i będzie :(
pozdrawiam :)

Mar G

Postautor: Mar G » 19 wrz 2019, 17:09

Spojrz na liste uchwal na najblizsze posiedzenie...

traker

Postautor: traker » 20 wrz 2019, 5:15

Jest ale czy to coś zmieni ? bardzo wątpliwe dzielnica5.krakow.pl/sesje-rady-dzielnicy/993-porzadek-obrad-xii-sesji-rady-dzielnicy-v-krowodrza-ul-kazimierza-wielkiego-112-2-w-dniu-23-wrzesnia-2019-r-o-godzinie-18-00

pozdro

Postautor: pozdro » 20 wrz 2019, 10:07

Ja uważam że takie działania na etapie budowy jak już są fudamenty wylewane praktycznie, to jest po prostu świństwo i łamanie praworządności. Taki inwestor musi mieć jasne zasady budowy. Natomiast radni i wszyscy działacze miejscy mają jakiegoś bzika na punkcie samochodów, chcieliby móc wszędzie swobodnie autem dojechać parkować. Dziwi mnie, że tacy ludzie pchają sie mieszkać do centrum dużego maista które z natury rzeczy bazuje na rygowaniu auta, transporcie zbiorowym, gęstej zabudowie. Ja przykładowo przeprowadziłem się z wioski do miasta głównie z tego powodu bo lubie jeździć rowerem i mieć blisko na piechotę, Krowodrza jest o tyle dobra że wszędzie rowerem i na piechotę mam blisko mogę kilka razy wieczorkiem 1h spacer sobie zrobić przez rynek, czy wyskoczyć nad Wisłę. Kraków jest naprawdę pod tym względem idealny i fajnie że jest gęsto zabudowywany.
Dziwi mnie że ludzie tak się męczą jak chcą swobodnie jeździć autem i wybierają mieszkanie w Krakowie. Przykładowo są miasta dużo bardziej smaochodowe typu Katowice gdzie są szerokie arterie (wręcz autostrady środkiem miasta, rozproszona suburbiowa zabudowa), w sumie Warszawa jest dość samochodowa, ze względu na odległości i szerokości arterii (raczej ciężko się, żyje bez auta w Wawie chyba, że przy stacji metra - napewno nie jest walkable czy bikeable), no i mamy Trójmiasto chyba najbardziej samochodowe miasto jakie widziałem. Drogi szerokie, odległości chyba większe niż w Katowicach tym bardziej, że nie ma tam jasno zdefiniowanego centrum, do SKM to się średnio z bliskiej mieszkaniówki idzie tyle co z Krowodrzy na Rynek Główny tak 15min (jak na wsi :lol: ) Miasto jest naprawdę rozległe i samochodowe. Testowałem tam rowerki elektryczne Mevo niby spoko bo można zapierniczać 30km/h bez wysiłku i są super ścieżki rowerowe, no ale jak się ma do przejechania 4km z przez w sumie jakieś tereny na których nic nie ma z punktu A do B i jest to bliska odległość np Wrzesz do Starte Miasto to można to robić na urlopie, a nie codziennie. Bo jakieś sensowniejsze dojazdy typu Gdańsk Centrum do Gdańsk Oliwa na piechotę czy rowerem to jak zapieprzanie z buta z Ruczaju do Placu Centralnego, tylko, że to jedynie połowa trójmiasta bo gdzie Sopoty czy Gdynie. Także ten człowiek się naprawde irytuje jak jacyś radni i aktywiści blokują inwestycje mieszkaniowe i tylko wymyślają kolejne miejsca postojowe i usprawnienia dla aut, próbę rozlewania Krakowa czy suburbanizowania Krakowa podczas gdy jest to jeszcze ciagle najbardziej kompaktowe miasto w Polsce. Naprawdę nie wiem po co tacy ludzie się męczą w Krakowie (zwłaszcza jak często są to napływowi krzykacze którym przeszkadza każdy biurowiec, każdy nowy budynek, bo nie będą mieli gdzie zaparkować i będą mieli korek)
:D Albo teksty że ogromny budynek bo ma 5-6 pięter :) Podczas gdy w innych miastach z powodzeniem buduje się 15 piętrowce i jakoś nikt nie sieje takiej paniki jak tutaj.

traker

Postautor: traker » 09 paź 2019, 9:50

Cały czas ziemię wybierają , a folderu na sprzedaż dalej brak !

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdro

Postautor: pozdro » 09 paź 2019, 10:39

Zrobiliście nagonke na te głupie parking podziemne, to teraz zamiast iść do góry to ryja dalej w ziemi potem doliczą te kosmiczne koszty rycia ziemi do mieszkań. A ja bym tu chcial poznać prawdziwe wizki i prawdziwe ceny i wymiary mieszkań. Bo te z widokiem na Park Wincentego a Paulo na zachodnia stronę to będa jedne z lepszych mieszkań do zamieszkania w Krakowie! Miejsce idealne. :D

bulkas

Postautor: bulkas » 09 paź 2019, 11:28

pozdro pisze:Zrobiliście nagonke na te głupie parking podziemne, to teraz zamiast iść do góry to ryja dalej w ziemi potem doliczą te kosmiczne koszty rycia ziemi do mieszkań. A ja bym tu chcial poznać prawdziwe wizki i prawdziwe ceny i wymiary mieszkań. Bo te z widokiem na Park Wincentego a Paulo na zachodnia stronę to będa jedne z lepszych mieszkań do zamieszkania w Krakowie! Miejsce idealne. :D

tez jestem ciekaw cen, dzwonilem do biura i niestety to jeszcze potrwa, nie wiadomo kiedy... male mieszkania tutaj beda bardzo drogie, a wieksze kolo 60m? mysle ze od 10k beda zaczynac sie te najsłabsze, wiec pewnie z 11k ponad trzeba liczyc za cos fajnego?
Browar kleparz jest po 11k za 60m za sensowne mieszkanie. Chopina chyba po 12?

traker

Postautor: traker » 20 paź 2019, 21:18

Dzisiaj zdjęcie jedno i znowu woda w wykopach !
A tu już powinni robić płytę denną z odpowiedniego betonu / grubość przepuszczalność wody/ co by im później budynku nie podniosło :)

Obrazek

Mar G

Postautor: Mar G » 29 paź 2019, 12:38

dzielnica5.krakow.pl/images/Uchwaly/2019_12/XII_110_2019_opinia_wz_ul_kijowska_lea.pdf

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”