Saska Blu Kraków - Bryksy / opinie o inwestycji na forum (Podgórze)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pozdro

Re: Saska Blu Kraków - Bryksy / opinie o inwestycji na forum (Podgórze)

Postautor: pozdro » 10 lip 2019, 11:03

Dla mnie ma znaczenie jak wygląda blok czy to jest tani blok małomiasteczkowy. Czy normalny apartamentowiec.
Ten od LCC na Mogilskiej to blizej czegoś takiego
apollo-ireland.akamaized.net/v1/files/pf3gabd5eeov1-PL/image;s=644x461

Natomiast taki minilany standard bloku bardziej apartamentowego wygląda przynajmniej tak
urbanity.pl/images/building/68/7/15687_.jpg?v=1558345941

Dla mnie to ma piorunujące znaczenie, czy mieszkam w jakiejś ruderze, czy w normalnym apartamentowcu.

pozdro

Postautor: pozdro » 10 lip 2019, 11:09

Ja się zgodzę, że Czyżyny od Budimexu to spoko osiedle. Zwłaszcza Avia, Orlińskiego nieco bardziej budżetowa. Ale to są prawdziwe apartamenty , przyziemia usługowe wyglądają elegancko, zieleń urządzona, wszystko spójnie zagospodarowane. Mi też to osiedle się podoba. Tam jedyny problem to to że mieszkania były tanie i czasami ma się dziwnych sąsiadów. Nie młode lemingi z wielkich miasta, a czasami takich normalnych pisowców co sobie w ogródku na parterze grillują kiełbaski zamiast jakieś sojowe late z humusem popijać i nie smrodzić na pół osiedla. :D

Tomekk

Postautor: Tomekk » 04 paź 2019, 12:05

Deweloper Bryksy robi sobie jakieś jaja na Saska Blu! Wydzwania po klientach, którzy mają rezerwacje i podnoszą ceny! Czy ktoś jeszcze się z tym spotkał?

luke

Postautor: luke » 04 paź 2019, 14:39

Tomekk pisze:Deweloper Bryksy robi sobie jakieś jaja na Saska Blu! Wydzwania po klientach, którzy mają rezerwacje i podnoszą ceny! Czy ktoś jeszcze się z tym spotkał?

Semaco na Mogilskiej Tower 2 robiło podobnie, więc nie jest to odosobniony przypadek.

daniel88

Postautor: daniel88 » 04 paź 2019, 15:02

Miałem podobną sytuacje z deweloperem Imperial na ul. Stawowej. Czekałem z rezerwacją od Marca do końca maja. W maju miały być podpisane umowy deweloperskie, zamiast tego otrzymałem wiadomość, że deweloper musiał podnieść ceny. Mieszkanie wyniosło by mnie wtedy ponad 20 tys. drożej. Plus 2 tys więcej za miejsce postojowe. Na dodatek doliczali jeszcze ekstra powierzchnie pod ściankami działowymi. Zrezygnowałem z rezerwacji. Przez nich przepadły mi inne inwestycje, którymi byłem zainteresowany.

bono19

Postautor: bono19 » 04 paź 2019, 16:10

A na jakim etapie jest Saska Blu? Kiedy skończyła się przedsprzedaż, kiedy miały być umowy deweloperskie?

Tomekk

Postautor: Tomekk » 04 paź 2019, 16:32

bono19 pisze:A na jakim etapie jest Saska Blu? Kiedy skończyła się przedsprzedaż, kiedy miały być umowy deweloperskie?

Burzą stary budynek. Deweloperskie miały być do końca tego mc.

bono19

Postautor: bono19 » 04 paź 2019, 17:40

No to już gruba przesada... A podali przyczynę podniesienia ceny?

fanfar

Postautor: fanfar » 05 paź 2019, 8:59

Tomekk pisze:Deweloper Bryksy robi sobie jakieś jaja na Saska Blu! Wydzwania po klientach, którzy mają rezerwacje i podnoszą ceny! Czy ktoś jeszcze się z tym spotkał?

Tak. Czy mógłbyś się ze mną skontaktować w tej sprawie na priv?

bono19 pisze:No to już gruba przesada... A podali przyczynę podniesienia ceny?

Argumentem jest zwiększenie kosztów budowy inwestycji. Generalnie podsieśli ceny o ponad 25% i po raz 3 przesunęli termin realizacji.

Tomekk

Postautor: Tomekk » 08 paź 2019, 15:19

fanfar pisze:

Tak. Czy mógłbyś się ze mną skontaktować w tej sprawie na priv?

Wysłałem wiadomość na priv

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”