Inwestycja Żywiecka Kraków / Borek Fałęcki - opinie o osiedlu na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Padrona

Re: Inwestycja Żywiecka Kraków / Borek Fałęcki - opinie o osiedlu na forum

Postautor: Padrona » 10 paź 2019, 10:43

Dzieki! Mieszkam przy Zakrzowku takze ten sam problem jest z dzikami.
Czy ten blok 50 ktory jest blizej Zywieckiej bedzie wdychal opary spalin? Kilka razy bywalam w ciagu dnia i owszem ludzie wydaje sie uczeszczaa ta trasa :(

StormSunny

Postautor: StormSunny » 10 paź 2019, 11:02

Załóż, że będzie wdychał. Przy takiej inwestycji warto zakładać najgorsze scenariusze a potem najwyżej miło się rozczarować.

Padrona

Postautor: Padrona » 10 paź 2019, 21:35

Bardzo dziekuje za wasze odpowiedzi!
Wlasnie sprawdzalam jal ta planowana droga 8 pulku bedzie szla -ciekawe czy na skroty wylot przez szczerbinskiego? To juz w ogole bylby dramat pod oknami.
Komary i dziki mi mie straszne ale spaliny to juz tak :^

Rado, w tym bloku pod lasem za budynkiem 54 mieszkasz tak?

Mar G

Postautor: Mar G » 10 paź 2019, 23:34

Projekt jest wylozony do 15 paz. Brak uwag obecnie z tego osiedla.
Ekrany chroniace osiedle Zasady zadbalismy.
Wyjazd via Szczerbinskiego wprost na okna tego bloku. Dlatego ostrzegam.

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 11 paź 2019, 8:22

Nie rozumiem za bardzo obaw zwiazanych z budowa 8PU. Przeciez odciazy to na dobre przede wszystkim ulice Zywiecka a nikt z 8PU nie bedzie zjezdzal dla maniery na Zywiecka jesli bedzie przebijal sie na poludnie lub polnoc majac dalej kolejne ronda. Ten zjazd na Szczerbinskiego o ile wogole powstanie bedzie sluzyl przeciez meszkancom, a jakie to ma znaczenie czy beda sie przebijac do swych domow ulica Szczerbinskiego czy Zywiecka. To czysty plus przede wszystkim dla mieszkancow inwestycji. Przeciez 8PU nie bedzie sie konczyc na Szczerbinskiego...
Mam wrazenie ze strasznie Panstwo to wszystko komplikujecie i szukacie dziury w calym. Jesli biuro obslugi klienta Inwestycji Zywieckiej musi ''znosic'' takie watpliwosci w postaci komarow i katastroficznych wizji spalin z ulicy dojazdowej do drogi elspresowej to moj jeszcze wiekszy szacun dla nich... ;)

Padrona

Postautor: Padrona » 11 paź 2019, 11:15

Krakus, nie no :) Jak sie ma zamiar kupic inwestycje powiedzmy raz na cale zycie to jednak trzeba miec pewnosc ze jest okay :^ Nikt tu sie nie czepia ale sznura aut pod blokiem nie chce a tym bardziej mieszkancy Szczerbinskiego podejrzewam :^ Jesli bedzie tam przejazd malutki to fajnie wtedy rowerkiem myk na sciezke na 8 pulku i az do Kapelanki i nad Wisle :)
Zdecydowanie ani dziki ani komary mi nie straszne.

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 11 paź 2019, 11:27

Padrona pisze:Krakus, nie no :) Jak sie ma zamiar kupic inwestycje powiedzmy raz na cale zycie to jednak trzeba miec pewnosc ze jest okay :^ Nikt tu sie nie czepia ale sznura aut pod blokiem nie chce a tym bardziej mieszkancy Szczerbinskiego podejrzewam :^ Jesli bedzie tam przejazd malutki to fajnie wtedy rowerkiem myk na sciezke na 8 pulku i az do Kapelanki i nad Wisle :)
Zdecydowanie ani dziki ani komary mi nie straszne.

No właśnie... ulica 8PU będzie koszmarem dla mieszkających przy niej ludzi, ale z pewnością korzystna dla np. inwestycji Żywieckiej. Ja osobiście uważam że dojazd do 8PU ulicą Szczerbińskiego jest tym bardziej korzystny dla tej inwestycji. I oczywiście nie pisze tu o mieszkańcach ulicy Szczerbińskiego

LinaSWE

Postautor: LinaSWE » 11 paź 2019, 12:48

Kiedyś rozważałem zakup mieszkania w tej inwestycji, ale rozkład mieszkań dla mnie to totalne kuriozum.

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 11 paź 2019, 12:56

LinaSWE pisze:Kiedyś rozważałem zakup mieszkania w tej inwestycji, ale rozkład mieszkań dla mnie to totalne kuriozum.

Ja też kiedyś rozważałem, ale miałem zupełnie odmienne wrażenie. Miałem kupić mieszkanie 45m2, dwupokojowe i o dziwo było w nim również garderoba, było to jasne narożne mieszkanie w budynku 52, z balkonem, niezadużym przedpokojem, w dodatku bardzo pojemna komórka Lokatorska 8m2 i dostępne miejsca parkingowe zarówno na zewnątrz jak i w podziemiu. Co ciekawe wyjście na balkon zarówno z salonu jak i sypialni. Uważałem wtedy, że tak dobrego rozkładu trudno było mi znaleźć w innych inwestycjach przy tak niewielkim metrażu. Konsultowałem się zresztą u architekta który również uważał że to świetny układ. Pomieszczenia prawie kwadratowe, a nie wydłużone jak przedziały kolejowe jak w większości obecnych inwestycji.
Nie wiem zatem co masz na myśli, najlepiej rozwiń na czym polega kuriozalność tych mieszkań... może coś przeoczyłem.

Padrona

Postautor: Padrona » 11 paź 2019, 14:22

Akurat rozklad mieszkan maja super - wiekszosc w kwadracie, i tak jak pisze Krakus nie traci sie na korytarzach. Antresole kuszaca wygladaja ale jednak maja sporo minusow. Mankament dla mnie to malo balkonow - wielka szkoda ze nie wszystkie mieszkania je maja. Teraz zostaly dostepne oczywiscie te bez :^

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”