A traktowanie tego jako inwestycji zakrawa już na głupotę
Zielony Mercedes Kraków od Protekt - ul. Odlewnicza - forum i opinie
Re: Zielony Mercedes Kraków od Protekt - ul. Odlewnicza - forum i opinie
Tak jak napisałem - nikt normalny tam mieszkania nie kupi.
-
Mieszkaniec1234
Szanowni Forumowicze,
jestem właścicielem mieszkania na osiedlu Zielony Mercedes od ponad roku.
ODRADZAM KUPNO MIESZKANIA OD INWESTORA ZWIĄZANEGO Z TYM OSIEDLEM. Przy kupnie podkreśla się fakt, że Prezes zarządu mieszka na tym samym osiedlu, co ma oznaczać, że będzie o nie dbał. W praktyce oznacza to, że Prezes traktuje osiedle jak swój prywatny folwark - i w związku z tym, że większość mieszkań jest niesprzedana, ma również większość głosów - nie pozwala na wprowadzenie jakichkolwiek zmian, nie nawiązuje dialogu ze Wspólnotą i blokuje wprowadzanie uchwał.
ODRADZAM KUPNO MIESZKANIA OD INWESTORA ZWIĄZANEGO Z TYM OSIEDLEM. Przy kupnie podkreśla się fakt, że Prezes zarządu mieszka na tym samym osiedlu, co ma oznaczać, że będzie o nie dbał. W praktyce oznacza to, że Prezes traktuje osiedle jak swój prywatny folwark - i w związku z tym, że większość mieszkań jest niesprzedana, ma również większość głosów - nie pozwala na wprowadzenie jakichkolwiek zmian, nie nawiązuje dialogu ze Wspólnotą i blokuje wprowadzanie uchwał.
-
Aniazkrakowa
Dzień dobry,
Zastanawiamy się nad kupnem mieszkania w tej inwestycji.
Jakie zmiany i uchwały są blokowane przez dewelopera? Czy np. wybudowanie garaży/wiaty samochodowej lub rowerowni?
Czy są jeszcze jakieś inne problemy z deweloperem?
Czy dojście do ul Armii Krajowej jest bezpieczne? Nie ma tam chodnika.
Czy nie ma problemów z wilgocią w mieszkaniach lub innych np. pęknięć ścian?
Widzieliśmy, że ktoś sprzedaje tam mieszkanie z ogródkiem na rynku wtórnym, bardzo ładnie urządzone.
Skąd decyzja o sprzedaży?
Z góry dziękujemy za więcej informacji na temat tej inwestycji.
Zastanawiamy się nad kupnem mieszkania w tej inwestycji.
Jakie zmiany i uchwały są blokowane przez dewelopera? Czy np. wybudowanie garaży/wiaty samochodowej lub rowerowni?
Czy są jeszcze jakieś inne problemy z deweloperem?
Czy dojście do ul Armii Krajowej jest bezpieczne? Nie ma tam chodnika.
Widzieliśmy, że ktoś sprzedaje tam mieszkanie z ogródkiem na rynku wtórnym, bardzo ładnie urządzone.
Skąd decyzja o sprzedaży?
Z góry dziękujemy za więcej informacji na temat tej inwestycji.
Pani Anno,
sam zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji i jak się okazało moja znajoma tam kupiła mieszkanie i sama szczerze poleca mi tam zakup. Pytałem jej również o rzeczy o które Pani wspomniała:
- podobno deweloper nie blokuje żadnych uchwał, chodzi tylko o brak wskazania miejsca przez wspólnotę na rowerownie, bo obecnie wskazane miejsca mogą rozwiązać ten problem tylko na chwile przy większej ilości mieszkańców ten problem będzie istniał nadal.
- decyzja wiaty i rowerowni leży po stronie wspólnoty jeśli ona zadecyduje, że będzie je chciała robić to wtedy nie ma najmniejszego problemu.
- garaże są uzależnione od przebiegu trasy Zwierzynieckiej, która jak widać nadal do końca nie jest ustalony (taki link znalazłem wczoraj)
gazetakrakowska.pl/krakow-miasto-oglasza-przetarg-na-koncepcje-tras-pychowickiej-i-zwierzynieckiej-okaze-sie-czy-pojedziemy-tunelem-pod-wisla-czy/ar/c3-14670367
- Czy dojście do ul Armii Krajowej jest bezpieczne? Nie ma tam chodnika.
- sporo osób z tej części Bronowic tamtędy się przemieszcza
- Znajoma mieszka od dwóch lat i nie miała żadnego problemu.
sam zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji i jak się okazało moja znajoma tam kupiła mieszkanie i sama szczerze poleca mi tam zakup. Pytałem jej również o rzeczy o które Pani wspomniała:
- podobno deweloper nie blokuje żadnych uchwał, chodzi tylko o brak wskazania miejsca przez wspólnotę na rowerownie, bo obecnie wskazane miejsca mogą rozwiązać ten problem tylko na chwile przy większej ilości mieszkańców ten problem będzie istniał nadal.
- decyzja wiaty i rowerowni leży po stronie wspólnoty jeśli ona zadecyduje, że będzie je chciała robić to wtedy nie ma najmniejszego problemu.
- garaże są uzależnione od przebiegu trasy Zwierzynieckiej, która jak widać nadal do końca nie jest ustalony (taki link znalazłem wczoraj)
gazetakrakowska.pl/krakow-miasto-oglasza-przetarg-na-koncepcje-tras-pychowickiej-i-zwierzynieckiej-okaze-sie-czy-pojedziemy-tunelem-pod-wisla-czy/ar/c3-14670367
- Czy dojście do ul Armii Krajowej jest bezpieczne? Nie ma tam chodnika.
- sporo osób z tej części Bronowic tamtędy się przemieszcza
- Znajoma mieszka od dwóch lat i nie miała żadnego problemu.
Mieszkaniec1234 pisze:Szanowni Forumowicze,
- jakie uchwały blokuje?
- to czemu się Pan stamtąd nie chce wyprowadzić jak nie jest Pan zadowolony?
Witajcie,
Czy w tej inwestycji dostępne są jeszcze mieszkania z rynku pierwotnego?
Meerows pisze:Witajcie,
Ja procesuje właśnie kredyt z rynku wtórnego, bo zależało mi na mieszkaniu na parterze.
Mieszkania dostępne od dewelopera podobno są ale min. 100 m2.
brinx pisze:Meerows pisze:Witajcie,
Ja procesuje właśnie kredyt z rynku wtórnego, bo zależało mi na mieszkaniu na parterze.
Mieszkania dostępne od dewelopera podobno są ale min. 100 m2.
Dziękuję za odpowiedź
Widziałam ogłoszenie dot. tego mieszkanka na parterze, wyglądało bardzo fajnie, mam nadzieję, że będzie się dobrze mieszkać
Podbijam temat. Tutaj dokładne planowane trasy 3obwodnica.krakow.pl/zapowiedz-konsultacji-spolecznych i 3obwodnica.krakow.pl/wp-content/uploads/2022/09/Trasa-Zwierzyniecka.zip
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”