Padrona pisze:Jak sie ma zamiar kupic inwestycje powiedzmy raz na cale zycie to jednak trzeba miec pewnosc ze jest okay :^
Wytłumacz mi jak chcesz to zrobić skoro kupuje się dziurę w ziemi albo bele co zostało.
Padrona pisze:Jak sie ma zamiar kupic inwestycje powiedzmy raz na cale zycie to jednak trzeba miec pewnosc ze jest okay :^
Padrona pisze:Akurat rozklad mieszkan maja super - wiekszosc w kwadracie, i tak jak pisze Krakus nie traci sie na korytarzach. Antresole kuszaca wygladaja ale jednak maja sporo minusow. Mankament dla mnie to malo balkonow - wielka szkoda ze nie wszystkie mieszkania je maja. Teraz zostaly dostepne oczywiscie te bez :^
StormSunny pisze:Padrona pisze:Jak sie ma zamiar kupic inwestycje powiedzmy raz na cale zycie to jednak trzeba miec pewnosc ze jest okay :^
Wytłumacz mi jak chcesz to zrobić skoro kupuje się dziurę w ziemi albo bele co zostało.
Krakus44 pisze:StormSunny pisze:Padrona pisze:Jak sie ma zamiar kupic inwestycje powiedzmy raz na cale zycie to jednak trzeba miec pewnosc ze jest okay :^
Ale to właściwie pytanie do Ciebie, jak Ty chcesz kupić atrakcyjne mieszkanie nie decydując się na zakup juz na etapie dziury w ziemi lub kupować przebrane pozostałości??? W ten sposób można się bujać przez lata...a mieszkania te atrakcyjne i w ciekawych lokalizacjach nie potanieją. No cóż ...zawsze zostanie Złocień albo Zabierzów...Mieszkania z rynku wtórnego też raczej nie potanieją zważywszy że te okolice które kiedyś były peryferyjne dzisiaj traktowane są jak centrum...I ich ceny będą wyśrubowane przez ceny narzucane przez deweloperów w nowych inwestycjach.
ennyo pisze:Cześć!![]()
Dziękuję Wam wszystkim za opinie! Szczególnie istotny jest dla mnie punkt widzenia mieszkańców tej okolicy.
A propos czynszu Pani K. z biura inwestycji mówiła o 6,10zł za metr2, do tego doliczyć trzeba wodę i ogrzewanie, prąd oczywiście, więc boję się, że opłaty będą spore. Do tego kredycik i robi się niezła sumka.
Tak jak napisałam, początkowo interesowało mnie mieszkanie z antresolą, ale miałam wrażenie, że po wykończeniu wnętrza będę głową szorowała po suficie. Następnie zastanawiałam się nad mieszkaniem na parterze vis a vis inwestycji położonej tuż przy lasku, jednak odrzuciłam ten pomysł przez wzgląd na komfort, poczucie intymności etc. Zarezerwowałam mieszkanie w budynku 52 (ktoś zrezygnował z rezerwacji i się zwolniło), w środę oglądałam analogiczne lokum w budynku nr 50 i bardzo mi się spodobało. 2 piętro z balkonem to chyba dobre rozwiązanie.
Pani w biurze mówiła nam, że większość nabywców w IŻ to osoby ok. 30-stki, kilka starszych osób i parę mieszkań kupionych pod inwestycję/wynajem - mi to pasuje, bo jednak wśród samych emerytów nie chciałabym mieszkać...
StormSunny pisze:Krakus44 pisze:StormSunny pisze:Wytłumacz mi jak chcesz to zrobić skoro kupuje się dziurę w ziemi albo bele co zostało.
Ale to właściwie pytanie do Ciebie, jak Ty chcesz kupić atrakcyjne mieszkanie nie decydując się na zakup juz na etapie dziury w ziemi lub kupować przebrane pozostałości??? W ten sposób można się bujać przez lata...a mieszkania te atrakcyjne i w ciekawych lokalizacjach nie potanieją. No cóż ...zawsze zostanie Złocień albo Zabierzów...Mieszkania z rynku wtórnego też raczej nie potanieją zważywszy że te okolice które kiedyś były peryferyjne dzisiaj traktowane są jak centrum...I ich ceny będą wyśrubowane przez ceny narzucane przez deweloperów w nowych inwestycjach.
Możesz mi wytłumaczyć jak za mieszkanie, które ma 25 lat można wołać 7400 za metr skoro nówka z roku 2020 kosztuje 7600 za metr. Lokalizacja taka sama. Weź sobie samochód nowy i samochód, który ma 25 lat. Proszę o wyjaśnienia.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 37 gości