pozdro pisze:Ale tak na serio to jak masz wydawać 9000zł/m2 to dlaczego chcesz je wydać na Przybyszewskiego jak możesz w podobnej cenie kupić Nową 5 Dzielnicę. Nie wiem czy w konkretnym przypadku 65m2 są takie porównywalne oferty. No, ale jednak N5D jest dużo lepszą lokalizacją 100x lepsza komunikacja. W zasadzie da się dojść na piechotę to ATW na autobus w jakieś 10-15min, da się dojść do 10 min na Urzędniczą na tramwaj, jest 130 na dworzec, 15min na dworzec towarowy na szybki tramwaj. No i najważniejsze jest Kraków Lobzów SKA, choć narazie tam są prace na średnicy to docelowo od 2021/22 będa pociągi co 10min np. na Zabłocie, są pociągi na lotnisko. Tam głupim turystom na Airbnb można najmować bo mają łatwy transfer na airport i na Kazimierz/Zablocie/Wieliczka Kopalnia, Dworzec Głowny. Zupełnie inne perspektywy. Przybyszewskiego spoko, ale pod wynajme to dużo słabsze. A jak ci Buszkostrade walną pod oknami to nawet ciszy, spokoju i sielanki nie będzie która teraz tam jest. Do AGH to tak szczerze bez różnicy czy pod Informatyke na Kawiory 2 przystanki z Przybyszewskiego czy z Mazowieckiej.
Przemyśl chłopie tą decyzje bo szkoda, żebyś kasę marnował. No chyba, że faktycznie dużo taniej i lepsze układy.
Jednak SKM to jest mega przewaga. Tym bardziej, że Zabłocie, Tischnera, Bonarki robią się biurowym zagłębiem, a to wszystko jest przy torach kolejowych i przystankach. Koło Płaszowa ma powstać 8 biurowców. Jakby małą obowdnicę uruchomili to też te biurowce na Alejach Pokoju co teraz budują są z niezłym dostępem. Do tego sporo bliżej do biurowców przy Pawiej. Armii Krajowej coraz bardziej schodzi na psy. Jeszcze walną tam kiedyś trasę zwierzyniecką i będzie mieszkanie pod autostradę z hałasem i spalinami.
Dzięki,
Ja jak coś kupie to w 100% dla siebie i takie aby mnie się podobało.
Uważam, że kupowanie mieszkania dla wynajmujących, którzy w dużej
mierze pewnie są wściekli na właścicieli mieszkań mija się zupłenie z celem.
Nie chce mi się wierzyć, że nie zaciskają zębów z wściekłości...
Przecież nawet o deweloperach źle się mówi, że złodzieje...
Zresztą kto pomoże bogatemu? - Nikt. Pomaga się tylko biednym i młodzieży.
99% właścicieli mieszkań/deweloperów chce być wujkami z Ameryki,
chcą być tymi których wszyscy kochają

niestety ale zwykle wychodzi na odwrót.
Wracając do tematu.
Mnie się jednak wydaje, że Przybyszewskiego to strzał w dziesiątke
15 min pieszo do UP, 20-25 min pieszo na AGH. Z 5ND to musisz ciągle przez
skrzyżowanie przechodzić. W dodatku na Wrocławskiej obok N5D nie ma świateł dla pieszych. Są tylko zebry.
Obok Przybyszewskiego jak idziesz np. Przybyszewskiego w stronę Lea to na Armii Krajowej masz światła dla pieszych.
Fakt na minus brak chodnika na Armii Krajowej (jak wychodzisz z Przybyszewskiego w prawo) ale do Rynku można spokojnie iść
Przybyszewskiego->Lea->Karmelicką lub też przez Buszka ->Reymonta.
Z 5ND to Mazowiecką -> Krowoderską do rynku. Wrocławska jest dość zanieczyszczona
i też w niektórych miejscach chodnik jest wąski.
Krótkie porównanie
5ND
mieszkanie 2 pokojowe przy pociągu
B1-12
Dostępne
44.19 m2
424 224 zł
2
2
+m. postojowe 30k z rabatem
Razem magiczne: 454 000
Przybyszewskiego 64
etapII
budynekb4.1
piętro2
Nr mieszkaniab4.1.11
pow. użytkowa 63.87
balkon 20.83
556 503,50
Po uwzględnieniu 12k za m. postojowe + 10k za płytki na balkonie magiczne 580k
2 pokojowe + garsoniera (zmodyfikowane) = 580 000 (wychodzi garsoniera za 130k i jeszcze nie muszę drugiego m. postojowego brać)
Na 5ND to można by jeszcze przerobić
nowa5dzielnica.pl/3dmap/#mieszkania/II/B3/p1/B3-27/filter?surface_from=20&surface_to=100&price_from=0&price_to=850&rooms_from=1&rooms_to=4&stat--all=onB3-27
Dostępne
60 m2
525 000 zł
3
1
W sumie to z 555 000 by wyszły 2 mieszkanka wewnetrzne.
Byłem na 5ND i na Przybyszewskiego też jeśli chodzi o wizualny odbiór
to jednak Przybyszewskiego wygrywa z 5ND, przynajmniej wizualnie.
Ja zobacze co mi odpisze deweloper jak mi zrobią 2 wewnetrzne mieszkania
to szansa na zakup na Przybyszewskiego 64 wzrośnie.
Po dodaniu 2 ścianek wewnetrznych i donicy na balkon wyglądałoby to tak