Osiedle pod Kasztanem Kraków od Samson Dom (Prokocim / Bieżanów) - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Maria

Re: Osiedle pod Kasztanem Kraków od Samson Dom (Prokocim / Bieżanów) - opinie i forum

Postautor: Maria » 22 sty 2019, 15:24

Ja rezerwację robiłam równy rok temu. Od tamtej pory już 2 razy aneksowalam umowe w związku z brakiem pozwolenia. Równy miesiąc temu rozmawiałam z opiekunem inwestycji który nie był w stanie określić terminu PnB. Aktualnie mam umowę rezerwacyjna do końca lutego i jak do tego czasu nie uzyskają pozwolenia ostatecznie rezygnuje z inwestycji. Inwestycja jest interesujace i atrakcyjna cenowo patrząc na rosnące ceny mieszkań w Krakowie. Niestety wydaje mi się że deweloper ma poważne problemy z nadzorem budowlanym który wstrzymał budowę.

Barbs

Re: Osiedle pod Kasztanem Kraków od Samson Dom (Prokocim / Bieżanów) - opinie i forum

Postautor: Barbs » 01 mar 2019, 12:55

Drodzy Państwo, rozpoczął się dzisiaj marzec, a budowa jak stała - tak stoi. I zarasta krzakami. Czy ktoś ma może jakieś nowe informacje od dewelopera? Na moje e-maile niestety nie odpisują. Nie mam co prawda żadnej rezerwacji na tym osiedlu - może to dlatego. Zastanawiam się, czy w ogóle warto jeszcze interesować się tą inwestycją, czy lepiej sobie odpuścić i szukać czegoś innego. Jakie są Państwa odczucia? Czy ktoś jeszcze w dalszym ciągu ma umowę rezerwacyjną i czeka na uruchomienie budowy?

Maria

Postautor: Maria » 01 mar 2019, 13:33

Dzisiaj uzyskałam najświeższe informacje od Dewelopera. Wszystkie zrobione rezerwację wygasły wczoraj i nie będą ponownie aneksowane. Deweloper podobno dostał pozwolenie lecz nie dogadał się z sąsiadami, którzy będą blokować budowę i pozwolenie nie będzie miało szansy na uprawomocnienie. Tak więc jeśli ktoś ma chęci i czas by czekać na inwestycje to myśle że prędzej czy później ona powstanie. Z tym że po pierwsze nie wiadomo kiedy, a po drugie podejrzewam że cena moze być inna czyli wyższa. Proponowane ceny były aktualne jakieś półtora roku temu. Widząc co dzieje się obecnie na rynku marne szanse by utrzymały się na tym poziomie.

Maria

Postautor: Maria » 26 lip 2019, 19:51

Czy ma ktoś aktualne informacje na temat inwestycji? Kilka tygodni temu prace wznowiono i widać że budowa jest kontynuowana.. czyżby deweloper uporał się z formalnymi przeszkodami ?

niesasanka

Postautor: niesasanka » 24 sie 2019, 12:27

Na stronie wygląda, jak by wszystkie mieszkania były zarezerwowane. Serio? Kiedy ruszyła sprzedaż na nowo?

niesasanka

Postautor: niesasanka » 21 paź 2019, 12:19

Chyba cos sie jednak znowu ruszylo. Budowa trwa.

niesasanka

Postautor: niesasanka » 22 paź 2019, 8:27

Dzwoniłam do dewelopera, sprzedaż w toku, wszystkie informacje na stronie aktualne. Pozwolenie na budowę już jest, kilka tablic wisi.
Czy ktoś pamięta, jakie były ceny pierwotne? Teraz to ok. 7500/m2. Czy jest ktoś zainteresowany zakupem mieszkania na tym osiedlu?

MariaS

Postautor: MariaS » 22 paź 2019, 13:43

Ceny dosyć znacznie podskoczyły, miałam rezerwacje mieszkania na pierwszym piętrze w kwocie 6600 zł za m2. W związku z tym że kwestie pozwolenia na budowę i wszystkie formalności okropnie się przedłużały a deweloper za każdym razem przedstawiał inną wersję zrezygnowałam z zakupu na rzecz Willi Nokturn.

paul1989

Postautor: paul1989 » 27 paź 2019, 22:36

niesasanka pisze:Dzwoniłam do dewelopera, sprzedaż w toku, wszystkie informacje na stronie aktualne. Pozwolenie na budowę już jest, kilka tablic wisi.
Czy ktoś pamięta, jakie były ceny pierwotne? Teraz to ok. 7500/m2. Czy jest ktoś zainteresowany zakupem mieszkania na tym osiedlu?

Ceny podskoczyły 70-90tys na mieszkaniu :)

UczestnikForum

Postautor: UczestnikForum » 26 lis 2019, 12:26

Witam wszystkich,
Według strony internetowej kilka mieszkań jest zarezerwowanych. Czy ktoś z osób, które mają te rezerwacje chce podzielić się jak wygląda współpraca z deweloperem? Czy jest ktoś, kto miał kiedyś z nim do czynienia?

Dzięki za odpowiedź :)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”