Łagiewnickie Wzgórze [Kraków - Łagiewniki] deweloper Fronton - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Tolat

Re: Łagiewnickie Wzgórze [Kraków - Łagiewniki] deweloper Fronton - opinie i forum

Postautor: Tolat » 26 wrz 2019, 23:00

LinaSWE pisze:
KasiaW pisze:Również bedziemy wprowadzac się na Łagiewnickie Wzgórze. Moj mąż bedzie zabezpieczał u nas na balkonie szyby pochwytem. Napewno bedzie to bezpieczne i stabilne. Myslimy również o oklejeniu szyb mleczną folią dekoracyjna, zeby nie bylo widoczne wnetrze balkonu. Mąż zajmuje sie remontami i wykonczeniem wnętrz, więc jezeli ktos bedzie w potrzebie możemy byc w kontakcie.

Obawiam się, że nikt nie zgodzi Ci się na oklejenie balkonow folią. Jest to jednak znaczna ingerencja w część wspólną i spójność wyglądu budynku.

A mi tu wydaje że nie będzie jedyna. To tylko folia na balkonie,jak się chwilę pomieszka każdemu zacznie przeszkadzać,że wszystko widac. My również będziemy za tym aby zmienić aktualny wygląd balkonów.

Czy był juz ktoś na budowie i widział te balkony z bliska?
Macie jakieś inne wrażenia co do inwestycji?
Faktycznie możemy pomyśleć o forum mieszkańców na .

jcb123

Re: Łagiewnickie Wzgórze [Kraków - Łagiewniki] deweloper Fronton - opinie i forum

Postautor: jcb123 » 27 wrz 2019, 18:46

Rozumiem, ze niektórym może nie odpowiadać brak dodatkowej barierki, ale jeśli chodzi o przezroczyste balkony, to przecież wszyscy widzieliśmy wizualizacje przed zakupem mieszkania. Myśle ze są osoby, które między innymi ze względu na to (nowoczesny wygląd budynku) wybrało właśnie te inwestycje, dlatego na pewno pomysł zaklejania balkonów, a tym samym zmieniania wyglądu budynku nie zostanie zaakceptowany przez wspólnotę.

KasiaW

Postautor: KasiaW » 27 wrz 2019, 20:52

Zupelnie sie z tym nie zgadzam. Sa różne aranżacje balkonów i nie jestem przekonana czy nowoczesnie i estetycznie wyglądają np suszarki z praniem, ktore sa na widoku. Spotkalam sie rowniez z obkladaniem barierek nieestetycznymi matami. Wyglada to naprawde źle. Wspolnota jest od tego zeby pomagac mieszkancom w rozwiazywaniu problemow i zeby nam mieszkancom zylo sie przyjemnie. Jeszcze nie zostala wybrana a niedlugo okaze sie, ze ktos zabroni mi wystawic kwiatek na balkon. Nie dajmy sie zwariowac. A tak nawiasem mowiac to nie sa trwale zmiany w wygladzie balkonu jak np montowanie daszkow i barierek, ktore byly na wizualizacjach a ich nie ma.

KasiaW

Postautor: KasiaW » 27 wrz 2019, 21:07

To jam pomysł - niech wspólnota domontuje nam barierki, ktore wszyscy widzieli na wizualizacjach a ktorych nie ma :) No skoro nie mozna zmieniac tego co bylo na wizualizacjach...

Tolat

Postautor: Tolat » 27 wrz 2019, 22:34

Absolutnie zgadzam się z KasiąW.
Ale druga rzecz,nie ma co się gorączkowac. Na pewno jakoś się dogadamy. Są kwestie na których mi zależy (barierki, oklejenie, czy inne "ukrycie" tego co w środku),ale nie ma co o tym dyskutować tutaj. Myślę że znajdziemy salomonowe rozwiązanie.

KasiaW

Postautor: KasiaW » 27 wrz 2019, 22:58

Tolat pisze:Absolutnie zgadzam się z KasiąW.
Ale druga rzecz,nie ma co się gorączkowac. Na pewno jakoś się dogadamy. Są kwestie na których mi zależy (barierki, oklejenie, czy inne "ukrycie" tego co w środku),ale nie ma co o tym dyskutować tutaj. Myślę że znajdziemy salomonowe rozwiązanie.

Święta racja:)

mieszkaniec10

Postautor: mieszkaniec10 » 21 paź 2019, 17:03

Cześć,

Co myślicie o miejscach postojowych w okolicy inwestycji? Czy ktoś z Was jest zainteresowany kupnem miejsc postojowych naziemnych jeśli w ogóle powstaną? Myślicie, że wzdłuż drogi wewnętrznej przedłużenie ul. Roi będzie można zostawić samochód? Jeśli jest ktoś z wiedzą na ten temat proszę o opinie.

czarnamamba

Postautor: czarnamamba » 27 paź 2019, 21:39

Witam,

Czy ktoś z mieszkańców bądź osób zainteresowanych kupnem mieszkania w tej inwestycji ma wiecej informacji na temat przedłuzenia ulicy Roi do ulicy Turowicza? Pani prezentująca mieszkanie wspominała o tym, że w momencie przebudowy przejazdu kolejnowego na ul. Fredry, prawdopodobnie to nastąpi.. W tym momencie mieszkańcy budynku A mieliby droge praktycznie pod oknami od strony północnej...?
Pozdrawiam

czarnamamba

Postautor: czarnamamba » 27 paź 2019, 21:42

mieszkaniec10 pisze:Cześć,

Co myślicie o miejscach postojowych w okolicy inwestycji? Czy ktoś z Was jest zainteresowany kupnem miejsc postojowych naziemnych jeśli w ogóle powstaną? Myślicie, że wzdłuż drogi wewnętrznej przedłużenie ul. Roi będzie można zostawić samochód? Jeśli jest ktoś z wiedzą na ten temat proszę o opinie.

Ponoc nie bedzie mozna tam parkowac... i z informacji która dostałam to za jakiś czas nie będzię tylko droga osiedlowa..
Co do miejsc to ma byc 10, bezpłatnych, ogólnodostępnych :)

jackuzzi

Postautor: jackuzzi » 29 paź 2019, 14:37

czarnamamba pisze:
mieszkaniec10 pisze:Cześć,

Ponoc nie bedzie mozna tam parkowac... i z informacji która dostałam to za jakiś czas nie będzię tylko droga osiedlowa..
Co do miejsc to ma byc 10, bezpłatnych, ogólnodostępnych :)

Nie będzie płatnych naziemnych, jedynie ogólnodostępne, więc chyba lepiej zaopatrzyc sie w miejsce w garażu. Myśmy kupili, ale zastanawiam się, czy rozejdą się wszystkie. To coś dla ryzykantów - można kupic samo mieskzanie i liczyc, ze miejsca garazowe będą do kupienia taniej :D

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”