Kliny Zacisze - Atal Kraków - opinie i forum osiedla na Klinach

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Mts197x

Re: Kliny Zacisze - Atal Kraków - opinie i forum osiedla na Klinach

Postautor: Mts197x » 25 paź 2019, 11:09

Carlaine-C1 pisze:MPEC jest, słyszałam że przy dużych metrażach jest szansa negocjacji jeśli bierzesz garaż i komórkę lokatorska to coś zejda z ceny ale ogólnie to ceny nie podlegają negocjacji. Mamy teraz rynek dewelopera a nie Klienta. Jeśli chodzi o sam wyjazd z osiedla z Harmonii maja dosc zawiła ta ulice żeby dostać się do głównej drogi, w inwestycji Atala ten wyjazd jest mniej skomplikowany. Teraz dużo ludzi pracuje zdalnie czy ma ruchome godziny pracy, napewno nie wszyscy będę wyjeżdżać o 8 rano z osiedla w tym samym czasie.
Niestety korki w Krakowie są teraz wszędzie :(
Nie wiem jak Wy ale ja mam wrażenie że brakuje inwestycji w Krakowie dla ludzi którzy zarabiają więcej niż średnia krajowa ale nie mają jakiś kokosow i nie stać ich na mieszkanie za 9tys za metr wzwyż.

MPEC jeszcze nie ma...ma dopiero być

pozdro

Postautor: pozdro » 31 paź 2019, 20:38

No brakuje, aczkolwiek ja bym kupowal jak ktos szuka czegos dla rodziny wiekszego. W sumie 1km bedzie skm stacja, autem szybko dojedzie przez ruczaj

pozdro

Postautor: pozdro » 06 lis 2019, 7:41

Nie przeraza was ze na klinach jest smrod ze skawiny i rakotworcze zwiazki?
tvn24.pl/skawina-fabryki-smierdzace-powietrze-a-kontrole-powietrza-nie-wykryly-nic-szkodliwego,983257,s.html

Nowy

Postautor: Nowy » 06 lis 2019, 10:31

Akurat tym bym się za bardzo w tym miejscu nie przejmował, do Skawiny nie jest z tego miejsca tak znowu blisko, a poza tym, to chyba też jest nieco wyżej położone. Zresztą pewnie warto by zapytać mieszkańców tej okolicy, czy odczuwają jakieś niedogodności z tym związane.

pozdro

Postautor: pozdro » 06 lis 2019, 12:55

No Valeo co najbardziej smrodzi jest zaraz przy autostradzie, na północ od skawiny przy granicy z Krakowem wieje z południowego zachodu często czy północnego zachodu więc wszystko leci tutaj i wprost do nawiewników. Ja bym się bał tam mieszkać.

Mar G

Postautor: Mar G » 06 lis 2019, 18:13

Mieszkanie + będzie buforem - jeśli postawią faktycznie wyžsze budynki - docelowo 10 tys mieskancow - to zatrzyma chmurę nieco.

pozdro

Postautor: pozdro » 07 lis 2019, 22:34

Z tymi 10 tys to nie przesadzajmy. Oni tego i tak nie wybuduja, a jak nawet wybuduja to beda crny jak na rynku komercyjnym. Hehe. Wszedzie ludzie obliczaja te enigmatyczne liczby mieszkancow 5 x liczba mieszkan a potem w tych mieszkaniach single, pary i 10% z 1 dzieciakiem. Srednio 2,5 razy mniej ludzi

klin

Postautor: klin » 08 lis 2019, 11:07

pozdro pisze:Z tymi 10 tys to nie przesadzajmy. Oni tego i tak nie wybuduja, a jak nawet wybuduja to beda crny jak na rynku komercyjnym. Hehe. Wszedzie ludzie obliczaja te enigmatyczne liczby mieszkancow 5 x liczba mieszkan a potem w tych mieszkaniach single, pary i 10% z 1 dzieciakiem. Srednio 2,5 razy mniej ludzi

I tu się zgadzam, zawsze jak mają budować coś nowego i są protesty, to wyciąga się, że w każdym mieszkaniu, to pewnie będzie z 5 osób mieszkało, a później okazuje się, że zostaje to wszystko zweryfikowane. Tak samo mówili o osiedlach Avia i Orlińskiego w Czyżynach, mieli się ludzie zadeptywać, dzielnica miała się zakorkować i miał być armagedon. A jest całkiem normalne osiedle, lepsze od wielu innych, bo opłaca się tam prowadzić działalność w lokalach usługowych, nawet gastronomię (jest kilka knajp, w których siedzą ludzie). Ulica Orlińskiego przypomina bardziej ulicę śródmiejską. Generalnie, to żałuję, że nie kupiłem tam mieszkania, jak jeszcze można było, bo były absurdalnie tanie, nawet jak na tamte czasu. Poza tym, jeżeli jest dużo mieszkańców, to łatwiej wymóc na urzędnikach inwestycje w infrastrukturę w okolicy. Myślę, że podobnie może być z Mieszkaniem Plus, gdyby faktycznie tam powstało, a może nawet lepiej, bo jednak państwo ma teoretycznie mniejszą presję na zysk, niż prywatny deweloper, może więc budować nieco mniej intensywnie.

pozdro

Postautor: pozdro » 08 lis 2019, 11:38

Też żałuje znajomi kupowali poniżej 5000zł. Ja w sumie kupiłem na Korowodrzy tez w sumie było bargain cheap w tamtych czasach po 6 tys zł płaciłem. Ale fakt jakbym miał lekko więcej kasy to bym drugie brał na Avii :)

dobrytraf

Postautor: dobrytraf » 08 lis 2019, 16:20

pozdro pisze:Też żałuje znajomi kupowali poniżej 5000zł. Ja w sumie kupiłem na Korowodrzy tez w sumie było bargain cheap w tamtych czasach po 6 tys zł płaciłem. Ale fakt jakbym miał lekko więcej kasy to bym drugie brał na Avii :)

Nie boisz się mieszkać na Krowodrzy? Przecież tam niebezpiecznie tak mówio, true story :lol:

Nie siej Pan fermentu, kto ma kupić ten kupi na Klinach. Jeden nie będzie tutaj mieszkać i w innej dzielnicy Krakowa będzie wdychał smog, a drugi zainstaluje sobie oczyszczacz powietrza w domu i po mieście będzie zasuwać w masce.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”