Inwestycja Żywiecka Kraków / Borek Fałęcki - opinie o osiedlu na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Padrona

Re: Inwestycja Żywiecka Kraków / Borek Fałęcki - opinie o osiedlu na forum

Postautor: Padrona » 04 lis 2019, 13:49

Mar G, czy ty masz kiedykolwiek jakies pozytywne informacje?

Mar G

Postautor: Mar G » 04 lis 2019, 15:32

Przeciez boki zrywac z tym wykonawca. Usmiech jest zawsze optymistyczny- choc tutaj przez lzy

Mar G

Postautor: Mar G » 04 lis 2019, 21:28

Nie pisalem ze ja sie przeprowadzam. To Pierwsza pociecha wyfruwa z domu ojca...
Przybyszowka to miejsce dla dynamicznej mlodziezy. Nie dla 40+.

Mar G

Postautor: Mar G » 05 lis 2019, 9:35

Dom Pod Wilgą zgodzę się. Ilekroć jestem u znajomych tam jestem pod wrażeniem jakości i standardu Echo w tej inwestycji. Zarówno zewnątrz ( nawet system nawadnianie trawników) jak i wewnątrz - również części wspólne.
Widząc inwestycje przy Żywieckiej , nawet i Atal Ptzybyszewskiego - różnice są kolosalne - choć w różnej skali.
Pomyśleč, że podpisywali tam umowe w lutym 2017 po 7550/m ...

Jedynym do czego znajomi nie mogą się przwyczaić to nowatorski system umiejscowienia balkonów - do przeszklonej sypialni przylega bezpośrednio nie balkon własny lecz...sąsiada. Leżąc w łóżku mają tuż za szybą sąsiada pijacego kawkę , a i sąsiad bywa skrępowany widząc chcąc nie chcąc ich w pościeli.

Dawid9922

Postautor: Dawid9922 » 05 lis 2019, 10:28

Padrona pisze:Niestety blok 50, czyli jeden z tych dwoch kolo siebie ale od strony Zywieckiej. Okna sypialni natomiast na wnetrze litery "U". Do przezycia, oby.

Witam przyszłą sąsiadkę, bo jakiś czas temu również zakupiliśmy mieszkanie w tej inwestycji - tylko że budynek 52.
Zachęcam również do dołączenia do powstającej grupy mieszkańców na znanym serwisie społecznościowym :D

W samej kwestii plusów i minusów IŻ.
Mieszkałem w ostatnich latach w inwestycjach budowanych od Budimexu przez Wawel Service po Atal, i na moje oko jakość wykonania robót przez Łęgprzem na Żywieckiej jest na tą chwilę jak najbardziej na PLUS w stosunku do pozostałych "gigantów".
Samo podejście do klienta i obsługa ze strony biura dewelopera - nie mam jakichkolwiek zastrzeżeń i polecam.
Osoby miłe, rzetelne i doświadczone. Zazwyczaj dostawaliśmy na dniach wszystko o co tylko prosiliśmy.

Jeżeli chodzi o lokalizację - jak już ktoś wspomniał wszystko ma plusy i minusy. Niestety nie istnieje 'złoty środek' dla osób mających odmienne od siebie oczekiwania ;)
Dla nas osobiście w grę wchodziło tylko i wyłącznie południe Krakowa - właśnie okolice Borku i bliskiego wylotu w kierunku Zakopianki. Dodatkowo bliskie otoczenie zieleni, lokalizacja aktualnej pracy, możliwość zagospodarowania układu mieszkania na 2-3 sypialnie oraz kameralność zamkniętego osiedla - wszystko to było jak najbardziej na duży plus :)

Biorąc pod uwagę ilość inwestycji na południu, ich ceny i położenie, to stwierdzam że IŻ wygrała pod tym względem ze wszystkimi.
I raczej na ten moment nikt mi nie wskaże innej inwestycji, która to przebije biorąc pod uwagę nasze indywidualne oczekiwania.

Ale jak to tak naprawdę wyjdzie w praktyce? Pierwsze lata wszystko pokażą, i raczej nie dowiemy się tego z forum czy opinii :)
Póki co w tym roku roboty idą żwawo i grubo wyprzedają harmonogram, oby tak dalej.

Pozdrawiam!

Mar G

Postautor: Mar G » 05 lis 2019, 12:40

Te 7550 to był etap 2 pietro 2 - balkon z widokiem na Wisłę. Bardzo ładne.
Rodzice kolegi kupili wtedy też parter - po 7330.

Ale najważniejszy news dla Polany Ż . to PODPISANO DZIS UMOWĘ NA WYKUP LASU BORKOWSKIEGO !!!

Mar G

Postautor: Mar G » 05 lis 2019, 12:44

Przed zakupem Przybyszewskiego byłem kilka razy na osiedlu i wewnątrz budynków. Lvl niżej niż Echo ale nie miałem zastrzeżeń. Gdyby tak zrobili etap 2 będé kontent, a raczej syn.

Padrona

Postautor: Padrona » 05 lis 2019, 14:23

Czesc Dawid! Jestem juz zapisana w grupie, ale cos tam cicho ;) co do argumentow za inwestycja to dokladnie sie z Toba zgadzam. Wyglada na to ze w kwietniu zakoncza budowe.

Mar G, no w koncu widze pozytywna od Ciebie informacje! :)

Rado, dzieki za info co do natezenia ruchu.

Mar G

Postautor: Mar G » 05 lis 2019, 17:05

1. Wilga.
Mogles trafic na ostatnie przypadki zatrucia fekaliami Wilgi przy budowie Trasy L . Cuchnelo od Budimexu przy Cegielnianej po Wisle.

2. Normy WHO max 50 dB dla zdrowego zycia.

Mar G

Postautor: Mar G » 05 lis 2019, 17:53

Te normy oczywiście nie dotyczą pomiaru wewnatrz lokali przy zamkniętych oknach tylko poziomu hałasu na zewnątrz.
Przy liniach kolejowych są wyższe o 5-10.
Jest też podział czasowy doby :
W godzinach dziennych 6-20 poziom 50 dB
W godz 20 -6 poziom max 40 dB
Poziom wewnątrz wprost zależy od izolacji akustycznej mieszkania ( ściany i okna).

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”