Solaris Park Kraków od Semaco (przy Parku Lotników) - opinie na forum
Solaris Park Kraków od Semaco (przy Parku Lotników) - opinie na forum
Zdaje się, że jeszcze jedna inwestycja mieszkaniowa powstanie na obrzeżach Parku Lotników Polskich - Solaris Park Kraków, osiedle, które ma wybudować deweloper Semaco. Zdaje się, że w ramach osiedla ma powstać aż 5 bloków, mają być niewysokie, ale jednak ma ich być całkiem sporo. Może macie jakieś informacje o tym projekcie i podzielicie się nimi na forum oraz opiniami o tej inwestycji. Z tego co widzę, to ceny nieco poniżej 10 000 złotych za metr kwadratowy, więc nie jest najgorzej w porównaniu do innych bloków powstających w tej okolicy.
-
Re: Solaris Park Kraków od Semaco (przy Parku Lotników) - opinie na forum
Byłam zainteresowana ta inwestycja kilka msc temu i dostałam z biura sprzedaży pełne informacje wraz z planami, rzutami, cenami itp. Wychodzi dość drogo a nas interesowało mieszkanie min 80mkw od strony parku. Niestety, ale wszystkie mieszkania będą mieć maleńkie balkony co przy sąsiedztwie parku wydaje mi się głupim pomysłem. O ile dobrze pamietam to koszt mieszkania wraz z dwoma miejscami ( zakup obowiązkowy przy dużym metrażu, przy mniejszym obowiązkowo jedno miejsce ) to coś ponad 1 200 000. Zrezygnowaliśmy i budujemy dom również kilka km dalej.
Wygląda na to, że osiedle Solaris Park w Krakowie, które zamierza wybudować deweloper Semaco, wcale nie będzie małe, bo w jego skład ma wejść aż 5 budynków, to prawda, że chyba nie będą wysokie (4 piętra), bo tylko na to pozwala tam miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego, niemniej będzie ich całkiem sporo.

Wizualizacje: deweloper Semaco
Zwróćcie uwagę na drogę dojazdową do tych bloków, będzie równoległa do ulicy Lema, z wjazdem od północnego dojazdu do Tauron Areny, ciekawe jak to będzie wyglądało w czasie jakichś większych wydarzeń w hali widowiskowej, na niektóre przyjeżdża całkiem dużo osób, też samochodami.

Jeżeli chodzi o nowe mieszkania blisko Parku Lotników w Krakowie w tej inwestycji, to sporo jest już zarezerwowanych, ale jest też jeszcze niemało wolnych. Ceny to około 10 tys. zł za metr kwadratowy, więc tanio raczej nie jest, ale z drugiej strony ostatnio ciężko znaleźć coś w podobnej lokalizacji za takie pieniądze. Co ciekawe, wszystkie małe mieszkania są już zarezerwowane, nieźle prezentowały się np. 35 metrowe, małe mieszkania 2-pokojowe w Krakowie, z niewielkim przedpokojem, sypialnią mającą ponad 9 m2 i salonem z aneksem, z którego w razie konieczności dałoby się wydzielić osobną kuchnię, choć ślepą. Są też tam mieszkania mające ponad 110 m2 z ciekawym układem, uwagę zwraca salon z aneksem kuchennym mający ponad 37 m2 powierzchni, ale faktycznie, przy tych cenach, jak w Solaris Park, to jest już dosyć poważna inwestycja.

Zwróćcie uwagę na drogę dojazdową do tych bloków, będzie równoległa do ulicy Lema, z wjazdem od północnego dojazdu do Tauron Areny, ciekawe jak to będzie wyglądało w czasie jakichś większych wydarzeń w hali widowiskowej, na niektóre przyjeżdża całkiem dużo osób, też samochodami.

Jeżeli chodzi o nowe mieszkania blisko Parku Lotników w Krakowie w tej inwestycji, to sporo jest już zarezerwowanych, ale jest też jeszcze niemało wolnych. Ceny to około 10 tys. zł za metr kwadratowy, więc tanio raczej nie jest, ale z drugiej strony ostatnio ciężko znaleźć coś w podobnej lokalizacji za takie pieniądze. Co ciekawe, wszystkie małe mieszkania są już zarezerwowane, nieźle prezentowały się np. 35 metrowe, małe mieszkania 2-pokojowe w Krakowie, z niewielkim przedpokojem, sypialnią mającą ponad 9 m2 i salonem z aneksem, z którego w razie konieczności dałoby się wydzielić osobną kuchnię, choć ślepą. Są też tam mieszkania mające ponad 110 m2 z ciekawym układem, uwagę zwraca salon z aneksem kuchennym mający ponad 37 m2 powierzchni, ale faktycznie, przy tych cenach, jak w Solaris Park, to jest już dosyć poważna inwestycja.
No ale dom to nie mieszkanie nie ma co porownywac. Choc jednak inny styl zycia. Aczkolwiek domy tez spoko sprawa jak dla mnie jak tylko przy SKM tak 10 min od centrum Krakowa czyli np. Zabierzow, Rudawa, Wieliczka, Sidzina to bym tez budowal. Tylko dzialka tez jednak jest jakims wydatkiem no i zeby nie miec upchane i widoku z kuchni sasiada na ogrodek to tez nie taka prosta sprawa. Jeszcze takie domy jak np moi rodzice maja z duzymi dzilkami po 30 arow,duzymi ogrodami w dobrze skomunikowanych miasteczkach to fajna sprawa, ale dom na zadupiu, na malej dzialce, czy segment to ju sredniawo wyglada. Bo wszystkoe wady zadupia, zadnych zalet domu. Aczkolwiek przy obecnych cenach m2 jak to sie tak utrzyma to tez sie pewnie w jakies przedmiescia bede pakowal po cenie 5000zl/m2 domy przy SKM. Od parku na weekend to ja ostatnio preferuje wyskoczyc do zakopanego w Tatry, smiesznie tanio to wychodzi mozna zaliczyc pare szlakow. Park w Krakowie to dobry tak pobiegac wieczorem po pracy, choc wtedy to Mlynowka czy bulwary lepsze od takiego parku lotnikow
Jak tak dalej pójdzie z tymi cenami mieszkań to zdecydowanie bardziej będzie się opłacało wybudować dom w mieście, nawet w miejscach gdzie cena dochodzi do 50 tys za Ar.
Osiedle samo w sobie mi się podoba,dla mnie niska zabudowa jest akurat plusem.
Zastosowane rozwiązania też brzmią zachęcająco.
Jednak strasznie szkoda mi tego parku.
Osiedle samo w sobie mi się podoba,dla mnie niska zabudowa jest akurat plusem.
Zastosowane rozwiązania też brzmią zachęcająco.
Jednak strasznie szkoda mi tego parku.
W sumie to bysmy lepiej sobie zrobili kooperatywy do zakupu dzialek w fajnych lokalizacjach hehe. Kupujemy 0.5ha dzialke w 100 osob dzielimy na 5arowe i sie budujemy za 250 tys domy 120m2 w fajnych lokalizacjach
Bez deweloperow. Ja bym z checia w cos takiego wszedl gdzies w wieliczce, podlezu czy innym zabierzowie zeby miec tylko pociag 15 min na Krakow Glowny 

Obrzydliwa hucpa! To nie powinno tam nigdy powstać, wycinają park, by zrobić mieszkania w parku. Tylko w krakowie takie przekręty! Ludziom powinno być głupio kupować tam mieszkania... ale jak widać, nie jest. smutne
pilsner pisze:Obrzydliwa hucpa! To nie powinno tam nigdy powstać, wycinają park, by zrobić mieszkania w parku. Tylko w krakowie takie przekręty! Ludziom powinno być głupio kupować tam mieszkania... ale jak widać, nie jest. smutne
Nie żebym był zachwycony zabudowywaniem tych terenów, ale jednak nie jest to teren parku, ten można sobie sprawdzić w MPZP. Mało tego, te inwestycje są zgodne z obowiązującym tam planem miejscowym. To, że nie przygotowano go w taki sposób, żeby park dało się powiększyć o te działki jest trudne do wytłumaczenia, ale za to jednak odpowiadają władze miasta. Głupio powinno być raczej głosującym na obecny układ polityczny.
To nie park tylko jedna wielka menelnia. Działki zamieszkałe przez pijaków, wieczorem zamieniające się w spalarnię plastiku. Ciesze się, że tam budują.
Czy ktoś wie na kiedy jest planowane oddanie pierwszego etapu? Na stronie nie znalazłem tej informacji.
Czy ktoś wie na kiedy jest planowane oddanie pierwszego etapu? Na stronie nie znalazłem tej informacji.
Niech betonują park lotników : lol: Moja zawsze się podnieca jaki to super park, jak zabetonują to jeszcze doceni Błonia! : lol:
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”