Kobierzyńska 164 Kraków od Acatom - opinie na forum o inwestycji na Ruczaju

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
terens

Re: Kobierzyńska 164 Kraków od Acatom - opinie na forum o inwestycji na Ruczaju

Postautor: terens » 21 lis 2019, 12:10

piotrnaskrent pisze:Obrazek kwiecień

Ależ masz podgląd Live! : D Świetna galeria, mam nadzieję, że będą też kolejne miesiące. A co myślisz o samej inwestycji i jej lokalizacji?

piotrnaskrent

Postautor: piotrnaskrent » 21 lis 2019, 12:48

Pewnie! prześle po zimie kilka fot ;) Podobno mają budować następne podajże kobierzynska 170, tam gdzie mieszkam czyli 168 ciągle zmieniają się najemcy, wiec chyba to słabo świadczy o tej lokalizacji, albo ja potrafię się przyzwyczaić do warunków jakie mam i nie lubię zmieniać miejsca zamieszkania, bo od 4lat tutaj mieszkam. Generalnie mieszka tu klasa średnia i jeszcze mi się nie zdarzyło żeby spotkać żula w okolicy, mnóstwo rodzin z dzieciakami, mało singli i uczących bo dosyć daleko do uniwersytetów i centrum. Cenie sobie to, że jest klub jazdy konnej i można pobiegać w lesie Borkowskim.

Awonaru

Postautor: Awonaru » 24 lis 2019, 13:42

piotrnaskrent pisze:Pewnie! prześle po zimie kilka fot ;) Podobno mają budować następne podajże kobierzynska 170, tam gdzie mieszkam czyli 168 ciągle zmieniają się najemcy, wiec chyba to słabo świadczy o tej lokalizacji, albo ja potrafię się przyzwyczaić do warunków jakie mam i nie lubię zmieniać miejsca zamieszkania, bo od 4lat tutaj mieszkam. Generalnie mieszka tu klasa średnia i jeszcze mi się nie zdarzyło żeby spotkać żula w okolicy, mnóstwo rodzin z dzieciakami, mało singli i uczących bo dosyć daleko do uniwersytetów i centrum. Cenie sobie to, że jest klub jazdy konnej i można pobiegać w lesie Borkowskim.

Sam zastanawiam się nad zakupem jakiegoś mieszkania w tym budynku. Chciałbym żeby mieszkanie było w miarę jasne. Czy wiesz może jak wygląda nasłonecznienie tych budynków? Może zalecasz unikanie niektórych pięter?

Mar G

Postautor: Mar G » 24 lis 2019, 17:09

24.11
Widok od strony rowu melioracyjno- kanalizacyjnego
Załączniki
image.jpeg
image.jpeg (74.43 KiB) Przejrzano 7063 razy
image.jpeg
image.jpeg (88.05 KiB) Przejrzano 7063 razy

piotrnaskrent

Postautor: piotrnaskrent » 25 lis 2019, 10:56

Awonaru pisze:
piotrnaskrent pisze:Pewnie! prześle po zimie kilka fot ;) Podobno mają budować następne podajże kobierzynska 170, tam gdzie mieszkam czyli 168 ciągle zmieniają się najemcy, wiec chyba to słabo świadczy o tej lokalizacji, albo ja potrafię się przyzwyczaić do warunków jakie mam i nie lubię zmieniać miejsca zamieszkania, bo od 4lat tutaj mieszkam. Generalnie mieszka tu klasa średnia i jeszcze mi się nie zdarzyło żeby spotkać żula w okolicy, mnóstwo rodzin z dzieciakami, mało singli i uczących bo dosyć daleko do uniwersytetów i centrum. Cenie sobie to, że jest klub jazdy konnej i można pobiegać w lesie Borkowskim.

Sam zastanawiam się nad zakupem jakiegoś mieszkania w tym budynku. Chciałbym żeby mieszkanie było w miarę jasne. Czy wiesz może jak wygląda nasłonecznienie tych budynków? Może zalecasz unikanie niektórych pięter?

Myślę, że od strony tej co są właśnie zrobione zdjęcia będzie najlepiej czyli południowa. Ja mam okna na strone wschodnią i słoneczko tylko do godz. 11. Zawsze mieszkałem na 1 piętrze wszędzie więc nie mam porównania ;)

Mar G

Postautor: Mar G » 15 gru 2019, 17:50

Dachu nie ma ale okna już montują :) szybcy.
Załączniki
image.jpeg
image.jpeg (81.95 KiB) Przejrzano 6512 razy

Nowy

Postautor: Nowy » 16 gru 2019, 11:23

Mar G pisze:Dachu nie ma ale okna już montują :) szybcy.

Nie ma się co ociągać ;) A skąd wiesz, że płyta dachowa jeszcze nie jest zalana?

nowe1

Postautor: nowe1 » 17 gru 2019, 22:23

Planuję zakup inwestycji właśnie w tym miejscu. Być może niesłusznie, ale obawiam się poziomu wody w przypadku jakichś większych opadów, zwłaszcza narażony blok C, przy rowie melioracyjnym. Sądzicie, że może to być problemem?

Mar G

Postautor: Mar G » 17 gru 2019, 23:10

Slusznie. Przy opadach ciaglych i stanach powodziowych potok wylewa i przelewa sie przez ul. Gwiezdzista.
Rów nie jest czyszczony. Nie mozemy doprosic sie wycinki zakrzewień w korycie. Ani Zikit ani Melioracja nie odpowiada na pisma Zarzadcy.

nowe1

Postautor: nowe1 » 18 gru 2019, 12:43

Boję się właśnie podtopień budynku w takich sytuacjach. Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”