Apartamenty Rogalskiego Kraków od Matexi - opinie i informacje na forum
Apartamenty Rogalskiego Kraków od Matexi - opinie i informacje na forum
Jeszcze jedna inwestycja na Woli Justowskiej w Krakowie, czyli Apartamenty Rogalskiego, które znajdą się w pobliżu ulicy Jesionowej i Królowej Jadwigi, czyli w okolicy, w której sporo buduje się w ostatnich latach. Nie jest to też tania okolica, deweloper Matexi niestety nie podaje na stronie informacji o cenach metra kwadratowego mieszkania w tej inwestycji, ale może ktoś ma jakieś informacje o tym i podzieli się na forum informacjami? Sam projekt jest raczej dosyć kameralny, bo w jego ramach ma powstać tylko 34 nowe mieszkania w Krakowie o zróżnicowanych metrażach, bo najmniejsze lokale mają tam mieć 49 metrów kwadratowych, natomiast największe, to nawet ponad 100 metrów kwadratowych, więc całkiem spore, ciekawe ile trzeb będzie za takie zapłacić.
Re: Apartamenty Rogalskiego Kraków od Matexi - opinie i informacje na forum
No i są już wizualizacje tego, jak ma wyglądać to osiedle - raczej kameralne bloczki, wyglądające nieco podobnie do tego, co buduje się przy ul. Bandkego. Niezłe te duże okna, pewnie będzie w miarę jasno w mieszkaniach, ciekawe na co będzie z nich widok, czyli jakie jest tam dokładnie sąsiedztwo. Co myślicie o tej okolicy, to dobre miejsce na zakup mieszkania? Na pewno w tej okolicy jest całkiem niezły dostęp do zieleni, a jak sprawy wyglądają ze sklepami, szkołami, przedszkolami i innymi usługami, z których korzysta się na co dzień?

Wizualizacja: deweloper Matexi
Jeżeli chodzi o rozkłady, to są sporo jest lokali przestronnych, z niezłymi układami, sporo mieszkań 3-pokojowych, w aneksach kuchennych są okna, więc też pozytywne. Mieszkanie 2-pokojowe na prawie 50 m2 też prezentuje się nieźle, całkiem przestronnie, choć szkoda, że nie zmieściła się w nim osobna jasna kuchnia.

Wizualizacja: deweloper Matexi
Jeżeli chodzi o rozkłady, to są sporo jest lokali przestronnych, z niezłymi układami, sporo mieszkań 3-pokojowych, w aneksach kuchennych są okna, więc też pozytywne. Mieszkanie 2-pokojowe na prawie 50 m2 też prezentuje się nieźle, całkiem przestronnie, choć szkoda, że nie zmieściła się w nim osobna jasna kuchnia.
Jak dzwoniłem to usłyszałem okolice 10 k za parter i 12 za nieco wyżej.
Rak pisze:Jak dzwoniłem to usłyszałem okolice 10 k za parter i 12 za nieco wyżej.
To albo Wola Justowska traci na wartości, albo tak zyskały inne lokalizacje (Czyżyny, okolice Tandety itp.), w których sprzedaje się po 12-15 tys. złotych za metr kwadratowy

Bardziej to ostatnie. Teraz dawniej droższe okolice okazały się zbyt dalekie od skupisk biurowców.
Z tym porównywaniem cen za metr to też czasami lekkie czy wieksze i chwytliwe przeklamanie bywa gdy nie uwzględnia metrażu, ktory imho słusznie taki Atal np. liczy sobie na Zablociu znacznie drożej gdy jest mniejszy..i pytalem o metraże 80 tek tu jedynie..
Tutaj na Rogalskiego bardzo starannie widać projektowane są wnetrza. Lepiej niż w takich 80 tkach na Przybyszewskiego..
Z tym porównywaniem cen za metr to też czasami lekkie czy wieksze i chwytliwe przeklamanie bywa gdy nie uwzględnia metrażu, ktory imho słusznie taki Atal np. liczy sobie na Zablociu znacznie drożej gdy jest mniejszy..i pytalem o metraże 80 tek tu jedynie..
Tutaj na Rogalskiego bardzo starannie widać projektowane są wnetrza. Lepiej niż w takich 80 tkach na Przybyszewskiego..
Bo to beznadziejna okolica do mieszkania wszedzie daleko brak metra tramwaju skm, zero komunikacji, brak sciezek rowerowych, brak parkow, brak chodnikow sklepow nawet glupiej silowni nie ma. Wiocha i tyle. Ogolnie to jedyna atrakcja to las wolski ale 3 razy do roku do lasu to mozna sie z dowolnej lokalizacji wybrac.
pozdro pisze:Bo to beznadziejna okolica do mieszkania wszedzie daleko brak metra tramwaju skm, zero komunikacji, brak sciezek rowerowych, brak parkow, brak chodnikow sklepow nawet glupiej silowni nie ma. Wiocha i tyle. Ogolnie to jedyna atrakcja to las wolski ale 3 razy do roku do lasu to mozna sie z dowolnej lokalizacji wybrac.
Ze wszystkich spraw, w których nie masz racji- tutaj nie masz racji najbardziej

Widzę, że ząbki znowu się wyrzynają chyba.
Spojrzałeś Ty na mapę w ogóle?
Tak- metra tu nie ma. Na szczęście na Wrocławskiej krzyżują się 4 linie. "Zero komunikacji" to regularne autobusy, które pod Cracovią są w 10 minut. Ścieżek rowerowych i terenów rowerowych sporo. Park Decjusza na oko jakieś 200 metrów a dalej jak sam napisałeś cały kompleks Lasu Wolskiego. Sklepy też się znajdą- jest Lewiatan na przykład. Siłowni kilka również, chyba nawet w hotelu Daisy jest taka ogólnodostępna.
Wola Justowska nie jest "moim miejscem". Ja jestem prosty, niewyszukany chłop i mnie tzw. "dzielnice willowe" nie tylko nie ruszają, ale wręcz odrzucają- jeśli chodzi o codzienne mieszkanie. A jeszcze w takich pieniądzach... Dawniej bywałem tam rekreacyjnie stosunkowo często, na rowerze. No ale bądźmy jednak realistami.
Jeśli komuś takie coś odpowiada i ktoś uważa, że ta okolica warta jest takiej ceny, to miejsce do życia takie, jak każde inne w Krakowie i ma swój [wątpliwy] urok.
Ja bym jeszcze dodała 2 kroki nad Rudawę wzdłuż której można sobie dobiec do Błoń.
Parę fajnych restauracji bardzo blisko w tym jedna przy willi Decjusza.
W parku Decjuszna nowy rewelacyjny smoczy skwer
W hotelu Daisy też basen.
W okolicy ul Nad Zalewem klub jazdy konnej.
Niedaleko przy Lindego klepów Lidl, Rossman, Buczek,Pepco
Dla mnie mankamentem jest tam stan dróg/chodników, ale podobno wkrótce ma się to zmienić
No i korki przy wyjeździe rano w stronę miasta.
Nie zmienia to faktu że to jedna z ulubionych moich dzielnic.Mogłabym tam zamieszkać.
Parę fajnych restauracji bardzo blisko w tym jedna przy willi Decjusza.
W parku Decjuszna nowy rewelacyjny smoczy skwer
W hotelu Daisy też basen.
W okolicy ul Nad Zalewem klub jazdy konnej.
Niedaleko przy Lindego klepów Lidl, Rossman, Buczek,Pepco
Dla mnie mankamentem jest tam stan dróg/chodników, ale podobno wkrótce ma się to zmienić
No i korki przy wyjeździe rano w stronę miasta.
Nie zmienia to faktu że to jedna z ulubionych moich dzielnic.Mogłabym tam zamieszkać.
Największym plusem jest brak mały mieszkań z tego co widzę, będę kibicował i obserwował jak będzie szła sprzedaż. Może jeszcze jest ratunek do normalnego budowania pod mieszkańców.
Mieszkanie 80m2 na parterze po 12.5k. Taka sama cena za mieszkanie na 1 piętrze. Tak że tanio nie jest.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”