Z tego co wiem, to II linia warszawskiego metra ma być gotowa do 2023 roku, więc jeszcze chwilę to potrwa. Wato podejmować się takiego wysiłku i jest to warte swojej ceny

Cen poniżej 7 tys już tu nie uświadczysz. Co z tego, że jeszcze 5 lat zanim będzie to metro dojeżdżać, już się tyle sprzedało mieszkań, które deweloperzy reklamowali hasłami: "5 minut do metra", albo "15 minut do centrum", obecnie niemożliwe, a że możliwe za X lat, cóż. Chętnych nie brakuje.Jak wiele można zarobić, inwestując w nieruchomość przy metrze na odpowiednim etapie, pokazuje historia. Na Bielanach cena metra kwadratowego wzrosła w ciągu dwóch lat po zakończeniu prac z ok. 5,5 tys. zł za metr kwadratowy do 9 tys. zł. Na Pradze zaobserwowaliśmy 60-procentowy wzrost w ciągu 5 lat.
pozdro pisze:W Krakowie będziemy mieć docelowo 2 linie SKM nie wiem jak to się przełoży na ceny nieruchomosci, pewnie nie jakoś znacząco bo u nas jednak nie wszystko jest zlokalizowane przy SKM, sporo np uczelni jest daleko od pociągu, nie mniej biurowce coraz cześciej są budowane w pobliżu stacji SKM przykład Kraków Płaszów, Zabłocie, Kraków Głowny, Kraków Bonarka. Więc zakładam że mi przy Kraków Łobzów też ceny wyskoczą choć już tak są po 12 tys mieszkania w okolicy więc pewnie wiele się nie zmieni. Zobaczymy po 2021 roku kiedy ma być pociąg pewnie co 10 min, wszystko kwestia taktu. Już teraz od marca będą dość często pociagi.
Wróć do „Warszawa: nowe biurowce, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości