Inwestcja Apartamenty Białoprądnicka Kraków - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
adam123

Inwestcja Apartamenty Białoprądnicka Kraków - opinie na forum

Postautor: adam123 » 17 gru 2019, 12:47

przy ul. Białopradnickiej ma powstać coś takiego

bialopradnicka.pl

ktoś coś o deweloperze? bo lokalizacja jest ok (subiektywnie dla mnie)

Ktoś coś na temat cen mieszkań?
takie dwa pokoje na wynajem mnie interesują.
Ostatnio zmieniony 18 gru 2019, 10:18 przez adam123, łącznie zmieniany 10 razy.

iti

Re: Inwestcja Apartamenty Białoprądnicka Kraków - opinie na forum

Postautor: iti » 17 gru 2019, 21:34

Chyba wychodzi na to, że deweloperem inwestycji Apartamenty Białoprądnicka w Krakowie jest tu spółka celowa, więc trudno powiedzieć o niej coś więcej. Chyba, że ktoś kojarzy, czy realizowali już jakieś inne inwestycje mieszkaniowe.

Obrazek
Wizualizacja: deweloper Apartamenty Białoprądnicka

Wizualizacje są całkiem ładne, podoba mi się, tylko zastanawiam się nad tym, w którym to jest dokładnie miejscu, gdzieś tam, gdzie były lub są korty tenisowe, gdzieś w okolicy, w której wybudowano inwestycję Białoprądnicka Wawel Service? Bo tam był taki miks starszych bloków, bez niczego ciekawego wokół i z rzeką blisko, choć raczej zaśmieconą - przydałoby się, żeby przerobili jej okolice kiedyś na park.

Nowe mieszkania w Krakowie w tej inwestycji mają mieć od 27 do 87 metrów kwadratowych powierzchni, więc spory rozstrzał, a jeżeli chodzi o ceny metra kwadratowego, to 7 800 złotych, jakie są Wasze opinie, to dużo czy mało. Masz tam coś upatrzonego, może napiszesz coś więcej na forum?

pater

Postautor: pater » 19 gru 2019, 19:24

Dokładna lokalizacja inwestycja to ta działka: https://www.google.pl/maps/place/50%C2% ... 19.9346036

Mieszkam blisko w okolicy więc prawie codziennie mijam to miejsce:
- samo sąsiedztwo jak dla mnie bez szału + Białoprądnicka codziennie stoi w GIGA korku między 6:30 a 8:30 oraz 16:00 - 18:00
- w bliskiej odległości ma przebiegać linia tramwajowa z Górki Narodowej

Jeśli ktoś miałby pytania o dzielnicę co i jak, jak wygląda codzienność to pytajcie.

painkar

Postautor: painkar » 19 gru 2019, 21:32

Bardzo ladna architektura budynku. Rozķład mieszkan na duzy plus.Duze balkony, a w budynku B tarasy na ostatnim pietrze. Ale lokalizacja jest srednia i ceny troche za wysokie- bo w niektorych mieszkaniach ponad 10k( sa tansze oczywiscie)
A kiedy ma powstać planowo linia tramwajowa ??

adam123

Postautor: adam123 » 31 sty 2020, 16:05

painkar pisze:Bardzo ladna architektura budynku. Rozķład mieszkan na duzy plus.Duze balkony, a w budynku B tarasy na ostatnim pietrze. Ale lokalizacja jest srednia i ceny troche za wysokie- bo w niektorych mieszkaniach ponad 10k( sa tansze oczywiscie)
A kiedy ma powstać planowo linia tramwajowa ??

tramwaj buduje się juz ze 4 lata przynajmniej. oczywiście wirtualnie :D choć jest perspektywa że zacznie się w najbliższym roku naprawdę budować.
ceny mieszkań ostatnio oszalały, widziałem dzisiaj ofertę mieszkanai w wielkiej płycie na azorach za 13.000 PN/m2, więc wysokie ceny to pojęcie względne.
ja mam już wstepnie wybrane mieszkanie

jak się okazało mam już jedno mieszkanie od tego dewelopera, więc komfort zakupu może być wyższy.

joannaprv

Postautor: joannaprv » 06 kwie 2020, 0:24

pater pisze:Mieszkam blisko w okolicy więc prawie codziennie mijam to miejsce:
- samo sąsiedztwo jak dla mnie bez szału + Białoprądnicka codziennie stoi w GIGA korku między 6:30 a 8:30 oraz 16:00 - 18:00
- w bliskiej odległości ma przebiegać linia tramwajowa z Górki Narodowej
Jeśli ktoś miałby pytania o dzielnicę co i jak, jak wygląda codzienność to pytajcie.

hej czy moglbys prosze napisac cos wiecej o tym jak Ci sie mieszka w tej okolicy? czy jest bezpiecznie? jak pod katem infrstruktury? jak ze smogiem w tej okolicy? czy pociagi ktore przejezdzaja nieopodal bardzo slychac? (czy tylko przejzdzja czy tez w tej okolicy trabia (wiadukt/przejazd, etc.? - jest to znaczaca roznica jak sie mieszka;)) te korki to gdzie dokladnie sie tworza? z tego co wiem Bialopradnicka ma byc niedlugo jednokierunkowa - moze to rozladuje neico problem tego skrzyzowania na Zielonki...no i pytanie bo z tego co patrzylam na plany miasta to teren tej dzialki jest niedalko terenow zalewowych - czy kojarzysz zeby w tamtych rejonach kiedykolwiek byl jakis problem z podmakaniem/zalewaniem?

Z gory ogromnie dziekuje za infirmacje :)

joannaprv

Postautor: joannaprv » 06 kwie 2020, 0:29

adam123 pisze:jak się okazało mam już jedno mieszkanie od tego dewelopera, więc komfort zakupu może być wyższy.

adam123 - to teraz pytanie a propos Coronawirusa. piszesz, ze masz juz jedno mieszkanie od tego dewelopera (Danka?) - nie boisz sie w obecnej sytuacji inwestowac w dziure w ziemi? to nie jest jakis duzy deweloper tylko mniejsza firma, wykonawca generalny podobnie - jakie sa Twoje przemyslenia? - podziel sie prosze, bo masz juz doswiadczenie we wspolpracy z tym konkretnie deweloperem.

adam123

Postautor: adam123 » 07 kwie 2020, 9:07

joannaprv pisze:
adam123 pisze:jak się okazało mam już jedno mieszkanie od tego dewelopera, więc komfort zakupu może być wyższy.

adam123 - to teraz pytanie a propos Coronawirusa. piszesz, ze masz juz jedno mieszkanie od tego dewelopera (Danka?) - nie boisz sie w obecnej sytuacji inwestowac w dziure w ziemi? to nie jest jakis duzy deweloper tylko mniejsza firma, wykonawca generalny podobnie - jakie sa Twoje przemyslenia? - podziel sie prosze, bo masz juz doswiadczenie we wspolpracy z tym konkretnie deweloperem.

nie widzę związku pomiędzy budową a coronawirusem. deweloper nieduży, ale chyba już pisałem, solidny i jakość budynków niezła, więc ja zostaję przy swojej decyzji.

bulkas

Postautor: bulkas » 07 kwie 2020, 13:36

Obecnie Bank ING nie będzie finansować inwestycji deweloperskich, które rozpoczęły się od 1 stycznia 2020 r; wiec mysle ze jednak jakis zwiazek jest. Pytanie ile sprzedanych, kiedy zaczeli itd. Dziura w ziemi u malego dewelopera to IMO ryzyko. Ci wieksi juz duzo zarobili w dobrych czasach, wiec to inna sytuacja.

Trabb

Postautor: Trabb » 07 kwie 2020, 17:27

bulkas pisze:Obecnie Bank ING nie będzie finansować inwestycji deweloperskich, które rozpoczęły się od 1 stycznia 2020 r; wiec mysle ze jednak jakis zwiazek jest. Pytanie ile sprzedanych, kiedy zaczeli itd. Dziura w ziemi u malego dewelopera to IMO ryzyko. Ci wieksi juz duzo zarobili w dobrych czasach, wiec to inna sytuacja.

Skąd info odnośnie decyzji ING?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”