Odbiory nowych mieszkań od dewelopera CP RE (Prądnik Nowy Kraków) - forum

Zapraszam mieszkańców inwestycji Prądnik Nowy od CP RE do zakładania tematów dotyczących ich osiedla. Miejsca parkingowe, problemy osiedla, nowe etapy inwestycji, wspólnota mieszkaniowa itp.
grzybowski

Re: Odbiory nowych mieszkań od dewelopera CP RE (Prądnik Nowy Kraków) - forum

Postautor: grzybowski » 21 lis 2016, 13:06

alfaanna, a czy to był termin wyznaczony przez developer'a czy miałaś jakieś dni do wyboru ?

alfaanna

Postautor: alfaanna » 21 lis 2016, 13:15

Dzwonilam i taki termin mi podala Pani od developera, maiałam tylko możliwośc wyboru godziny. Dopytywałam czy nie można by wcześniej, ale stwierdziła, że nie ma już wczesniej możliwości oraz że to i tak bardzo dobry termin bo mają czas na przekazanie kluczy do końca grudnia.

bartekK

Postautor: bartekK » 21 lis 2016, 19:22

U mnie minął ponad miesiąc od odbioru wstępnego, a ostatnio jak byłem na mieszkaniu to nic nie było poprawione...

Florianetti

Postautor: Florianetti » 25 lis 2016, 15:57

Witam wszystkich, my już po odbiorze i jesteśmy generalnie zadowoleni :) Części wspólne również ładnie się prezentują. Można działać :)

grzybowski

Postautor: grzybowski » 25 lis 2016, 16:07

miło słyszeć -jak przebiegł odbiór - usunięto wszystkie usterki ? otrzymaliście już klucze ? napisz coś więcej :)

swoją drogą dzisiaj przejeżdżając widziałem już zapalone jedno światło i kogoś z drabiną i się zastanawiałem czy to ktoś robi poprawki czy już wykańcza :)

Florianetti

Postautor: Florianetti » 25 lis 2016, 20:18

Już co bardziej niecierpliwi wykańczają ;)

Klucze w ręku. Deweloper usunął drobne wizualne usterki, potraktowali sprawę na poważnie, aż jestem zaskoczony. Jednak ważna sprawa to drzwi wejściowe, gdy się chwyci za klamkę to całe latają dosłownie 0,5cm w przód i w tył, nie ważne czy zamknięte na klucz czy nie, na 4 mieszkania na piętrze 3 lub 4 miały ten sam problem, ktoś zdecydowanie dał ciała, ale wg dewelopera ludzie od drzwi mają się tym zająć. Więc polecam zwrócić na to uwagę.

Przy odbiorze dostaję się kilka rzeczy, m.in. na pendrive zdjęcia mieszkania sprzed 9 miesięcy na których widać wszystkie kable po ścianach i sufitach, przyda się przy wierceniu :D

grzybowski

Postautor: grzybowski » 25 lis 2016, 21:13

bardzo fajny gest ze strony dewelopera z tym pendrive'em - będzie to użyteczne. Developer wcale nie musiał przekazać zdjęć a tu proszę. Ciekawe z tymi wykańczającymi mieszkania - ktoś wyżej wspomniał, że odbiory zaczynają od 28 listopada, a tu proszę. A czy zostały jeszcze jakieś nie usunięte usterki ??

Florianetti

Postautor: Florianetti » 25 lis 2016, 21:46

U mnie nie, rysy na szybach wypolerowane, zadrapania na ramach/klamkach okien zaszpachlowane, ciężko działający włącznik światła poprawiony, złe umiejscowiony włącznik światła przeniesiony, poważniejszych spraw nie było, tylko te nieszczęsne drzwi wejściowe. Prócz pendrive dostaje się regulatory do kaloryferów, zamek z kluczami do wmontowania po wykończeniu, a nawet gratisowo taki zwykły elektroniczny termo/higrometr. Winda wewnątrz póki co zabezpieczona płytami wiórowymi na czas wykończeń. Wrzucam zdjęcie korytarza, jeśli ktoś nie był ostatnio w środku.

Obrazek

grzybowski

Postautor: grzybowski » 26 lis 2016, 22:38

a w jaki sposób rozwiązaliście sprawę luzu w drzwiach ? zostało to spisane w jakiś sposób ?

Nowy

Postautor: Nowy » 26 lis 2016, 22:56

Ładnie pomyślane części wspólne, wyglądają na droższą inwestycję ;)

Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”