Acitv Kraków buduje Apartamenty Konopnicka City Park - forum i zjęcia
-
Re: Acitv Kraków buduje Apartamenty Konopnicka City Park - forum i zjęcia
Przejeżdżałem tam wczoraj w stronę Ronda Matecznego i niestety nie widziałem, żeby cokolwiek się działo... Może tylko bardziej się zazieleniło i zrobiło wiosennie. No ale skoro mają na to jeszcze czas, to pewnie ruszą z robotą
Swoją drogą, Apartamenty Mogilska Activ zaczął chyba budować znacznie wcześniej, choć informacja o nich pojawiła się chyba sporo później, niż o inwestycji Konopnicka City Park w Krakowie. Dajcie znać, jak ktoś zobaczy, że wbili już pod to łopatę
Jak na razie, to zakładam, że wszystkie terminy zawarte w umowach z deweloperem są aktualne i tu akurat nic się nie zmienia.

Gdy rezerwowaliśmy mieszkanie w marcu to już wtedy jasno mówili, że decyzją zarządu wobec opóźnień zaczynają budowę obu etapów jednocześnie i ma się to zacząć w lipcu 2016, stąd wątpię żeby wcześniej coś zaczęło się dziać - chociaż od pewno czasu przy wjeździe z ul. Konopnickiej postawili barierki i są znaki o zwężeniu 

Dzisiaj jednak stwierdzam, że odkopują magistrale wodną, bądź kanalizacyjną
. Pośrednio może być to związane z Activem i zasilaniem pod przyszłą budowę. 

bishop pisze:Dzisiaj jednak stwierdzam, że odkopują magistrale wodną, bądź kanalizacyjną. Pośrednio może być to związane z Activem i zasilaniem pod przyszłą budowę.
Czyli mozna powiedziec ze łopata zostala juz wbita'?

A ja mam kilka zdjęcia ilustrujące jak jak deweloper Activ buduje Apartamenty Konopnicka City Park w Krakowie zrobione dzisiaj (a właściwie wczoraj, czyli w sobotę). Właśnie pomimo tego, że sobota, to praca wre, jak na nich widać 

Powyżej zdjęcia od strony ulicy Konopnickiej. Tam jest spora brama i wjazd na budowę, choć nie jedyny
Pompa do betonu ostro pracowała, jest też duży dźwig, a to pewnie znaczy, że niedługo staną tam żurawie, bo pewnie m.in. do tego został ram sprowadzony 

Jakby kogoś interesowało, to cyknąłem też fotki tablic informacyjnych z danymi o budowie
Wg nich planowany termin zakończenia prac to czerwiec 2018, trochę trzeba będzie zaczekać, ale grunt, że ruszyło wreszcie 

Beton jak widać dowozili non stop na budowę i chyba sporo go dzisiaj wylali tam. Jest jeszcze jedna droga na budowę, ale od strony wilgi, to właśnie tam widać te dwie gruszki
Widać, że się nie ociągają i oby tak zostało do końca budowy naszych nowych mieszkań 

Powyżej zdjęcia od strony ulicy Konopnickiej. Tam jest spora brama i wjazd na budowę, choć nie jedyny

Jakby kogoś interesowało, to cyknąłem też fotki tablic informacyjnych z danymi o budowie

Beton jak widać dowozili non stop na budowę i chyba sporo go dzisiaj wylali tam. Jest jeszcze jedna droga na budowę, ale od strony wilgi, to właśnie tam widać te dwie gruszki

Dzięki za zdjęcia
. Miło widzieć że praca wre. Możliwe, że sobotnie prace są nieco związane z nadchodzącymi ŚDM. Pewnie w tym czasie roboty zwolnią, bądź całkiem zostaną wstrzymane.

Jako, że dawno nie było żadnych zdjęć z tego, jak deweloper Activ buduje, więc wrzucam moje z ostatniego tygodnia
Widać, że budowa idzie całkiem nieźle i nasze osiedle rośnie
Jest już część ścian pierwszego piętra nowego bloku, na dzień dzisiejszy pewne prace są jeszcze bardziej zaawansowane. A chyba terminy ich cisnął, bo ostro działają także w soboty.

Ładnie wyszła na zdjęciach wieża kościoła i wieża telewizyjna na Krzemionkach - całkiem dobre sąsiedztwo w Podgórzu
Poza tym cały czas liczę, na Park Rzeczny Wilgi, że wreszcie uda się go zrobić także w naszej okolicy. A chyba idzie ku dobremu, bo ostatnio na forum inwestycji Siesta Kraków od Locum pojawiły się zdjęcia, że jakby część tego parku właśnie niedawno powstała, wreszcie
Co prawda to jeszcze spory kawałek od naszego osiedla, ale może wreszcie dojdzie i do Konopnickiej City Park, na co bardzo liczę. Jak na razie droga wzdłuż Wilgi, to błoto i syf, aż ciężko przejść...

Ładnie wyszła na zdjęciach wieża kościoła i wieża telewizyjna na Krzemionkach - całkiem dobre sąsiedztwo w Podgórzu

Wróć do „Konopnicka City Park forum - apartamenty od Activ Kraków”