Osiedle Mała Góra Kraków - Proins deweloper (opinie na forum)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Ela_now93

Re: Osiedle Mała Góra Kraków - Proins deweloper (opinie na forum)

Postautor: Ela_now93 » 10 sty 2020, 13:35

marchewa_89 pisze:Powiem Pani, że sprzęty typu kontakty, wtyczki skrzynki z bezpiecznikami były już pozakładane w połowie listopada. Na początku grudnia malowali ściany na klatce schodowej na ten śmieszny zielonkawy kolor, który średnio przypadł do gustu, ale to już mniej istotne. Jedyne czego jeszcze nie widziałem jak byłem tam w listopadzie i grudniu to grzejniki.

Tak , grzejników faktycznie nie było ale mam nadzieje ze przekazanie kluczy będzie pod koniec lutego albo chociaż z początkiem marca ☺️ Żeby móc zacząć wykańczanie .. my mamy ubogi kontakt z biurem , raczej dogadujemy się z kierownikiem budowy żeby wpuszczał nas na pomiary bo kupiliśmy to mieszkanie ostatni (2 miesiące temu) i nawet nie było czasu pomierzyć , żeby zamówić meble na wymiar tymbardziej ze u nas akurat jest dużo rozbieżności z planem .. no ale widzę ze info i od kierownika i z Proinsu mniej więcej się pokrywają. Dziś przejeżdżałam obok to widziałam ze równają już przed blokiem i zaczynaja ogarniać tam chodnik.

marchewa_89

Postautor: marchewa_89 » 10 sty 2020, 13:41

O jakich rozbieżnościach Pani mówi? W kwestii metrażu? W mieszkaniu, które my zakupiliśmy, według pomiarów które robił sobie stolarz w różnych pomieszczeniach, wszystko zgadzało się niemal w 100% (różnica 1-2 cm). Sam stolarz był zdziwiony jak to mierzył.

Ela_now93

Postautor: Ela_now93 » 10 sty 2020, 14:57

marchewa_89 pisze:O jakich rozbieżnościach Pani mówi? W kwestii metrażu? W mieszkaniu, które my zakupiliśmy, według pomiarów które robił sobie stolarz w różnych pomieszczeniach, wszystko zgadzało się niemal w 100% (różnica 1-2 cm). Sam stolarz był zdziwiony jak to mierzył.

Nie w metrażu, w podłączeniach .. np. W łazience w innym miejscu jest podłącz toalety niż na planie, tak samo jak rozkład podłączy pod umywalki. Projektant musiał cała łazienkę przerabiać po konfrontacji ze stanem faktycznym .. mogę spytać na którym pietrze państwo kupili mieszkanie ?:)

marchewa_89

Postautor: marchewa_89 » 10 sty 2020, 19:42

1 piętro. Dzwoniłem dziś do biura i dostałem informację że procedury związane z oddaniem budynku do użytkowania zostały rozpoczęte. Czyli straż pożarna, sanepid, nadzór budowlany jest już w toku.

Ela_now93

Postautor: Ela_now93 » 11 sty 2020, 8:56

marchewa_89 pisze:1 piętro. Dzwoniłem dziś do biura i dostałem informację że procedury związane z oddaniem budynku do użytkowania zostały rozpoczęte. Czyli straż pożarna, sanepid, nadzór budowlany jest już w toku.

Ooo to świetne informacje :))

marchewa_89

Postautor: marchewa_89 » 16 sty 2020, 15:30

Ela_now93 pisze:Byliśmy na mieszkaniu w połowie grudnia to już były pozakładane kontakty , domofon. Będziemy tam znów w przyszłym tygodniu to znów podpytamy jak postępy :)

Czy byliście może Państwo na budowie? Jeśli tak to otrzymaliście może jakieś nowe informacje od kierownika ?

tulipan

Postautor: tulipan » 17 lip 2020, 18:30

jak tam z hałasem aut od strony Ćwiklińskiej? da się żyć czy raczej ciężko? ;)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”