Ostatnio oglądałam inwestycje, wszystko pięknie, ładnie wygląda, osiedla przyciąga wzrok ale tak jak w komentarzu powyżej martwi mnie kwestia zielonych tarasów jak to będzie wyglądać w praktyce. Pracownica AWIMu, która pokazywała nam mieszkanie, stwierdziła że ten zielony taras to takie mało praktyczne rozwiązanie, po czym dodała, że od strony osiedla jest drugi balkon (już nie taras zielony), który będzie bardziej praktyczny w korzystaniu.
Czy ktoś z Państwa, kto kupił mieszkanie w tej inwestycji może się wypowiedzieć jak wygląda utrzymanie takiego tarasu i czy jest ono praktyczne.
Cały czas zastanawiam się nad kupnem mieszkania w tej inwestycji (kilka mieszkań jest nadal na sprzedaż), argumentem, który mnie powstrzymuje to właśnie ten taras.
Wzgórze Witkowickie od Awim Grupa Inwestycyjna - opinie i forum inwestycji
-
Re: Wzgórze Witkowickie od Awim Grupa Inwestycyjna - opinie i forum inwestycji
klopotek26 pisze:Ostatnio oglądałam inwestycje, wszystko pięknie, ładnie wygląda, osiedla przyciąga wzrok ale tak jak w komentarzu powyżej martwi mnie kwestia zielonych tarasów jak to będzie wyglądać w praktyce. Pracownica AWIMu, która pokazywała nam mieszkanie, stwierdziła że ten zielony taras to takie mało praktyczne rozwiązanie, po czym dodała, że od strony osiedla jest drugi balkon (już nie taras zielony), który będzie bardziej praktyczny w korzystaniu.
No to pewnie sprowadza się do tego, czy ktoś lubi trawę i chce mu się ją pielęgnować, czy nie. No i pytanie, czy ewentualnie mieszkańcy będą mogli to jakoś inaczej zagospodarować czy nie, np. położyć tam deskę tarasową, albo coś innego, niż trawa, jak to wygląda?
Uwaga na tego dewelopera! Poprzednie inwestycje borykają się do dziś z zalanymi mieszkaniami! Proszę udać się chociażby na osiedle kwitnących i zapytać mieszkańców. Od roku cieknie z dachu w większości budynków a deweloper zwleka z naprawa. Zanim zacięły cieknąć dachy- przeciekały tarasy. Te same problemy na innym osiedlu budowanym przez awim.
No niestety racja. Rozejrzyjcie sie nabywcy. Niedokończone dachy i tarasy. Zamiast cudnej roslinnosci kupa gruzu na dachu a deweloper z kasa sobie poszedł w dal!!!
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”