Inwestycja Głowackiego Kraków - Galinvest / opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
jwidi

Re: Inwestycja Głowackiego Kraków - Galinvest / opinie na forum

Postautor: jwidi » 22 sty 2020, 13:41

Też jestem ciekawa, czy ktoś się zdecydował i może coś więcej powiedzieć? Jak kontakt z deweloperem, kwestie umowy itd.? Inwestycja wygląda bardzo dobrze, lokalizacja super. Czy są jakieś minusy, oprócz wskazanych wyżej?

OlaKa

Postautor: OlaKa » 23 sty 2020, 22:58

Patrząc na to, co sie obecnie dzieje w Krakowie i jak wyglądają ceny mieszkań, tu nie jest najgorzej (chociaż jak dla mnie i tak kwota wyższa niż zakładałam, bo 9200/m przy 47m..plus miejsce w garażu), bo lokalizacja jest na prawdę bardzo atrakcyjna. Byłam jedynie po zmroku zobaczyć te okolicę jak narazie i to co mnie zastanawia, to czy ta działka nie jest zbyt wąska i czy te budynku nie bedą tam wciśniete tak, że mozna będzie sprawdzić co u sąsiada patrząc w jego okno?:) jak myślicie?

kaczydziobek

Postautor: kaczydziobek » 24 sty 2020, 0:11

Z Inwestycją akcja jest taka, że musisz iść Głowackiego, a tam niestety sporo spalin wdychasz, byłem parę razy zawsze sporo spalin.
Kolejna rzecz jak ktoś idzie z psem Rotwailerkiem ulicą ciężko wyminąć :), a Głowackiego to tych bloków trochę jest i wszystkie mają wyjścia na Głowackiego, zatem tak spotykasz pieska co 5-10 minut.

Z plusów na pewno blisko na takie UP i AGH. Małe mieszkania są jeszcze dostępne. Mnie akurat miejsca postojowe zniechęciły.
Do mieszkań 3 pokojowych trzeba kupić podwojne m. postojowe za 50k.

jwidi

Postautor: jwidi » 24 sty 2020, 15:28

Między blokami z jednej i drugiej strony będzie 18 metrów. Wydaje się mało, chociaż są miejsca w Krakowie, gdzie bloki budowane są jeszcze bliżej. Myślę, że to kwestia indywidualna, czy komuś pasuje, czy nie.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2020, 15:30 przez jwidi, łącznie zmieniany 1 raz.

jwidi

Postautor: jwidi » 24 sty 2020, 15:29

Co do spalin i wąskiego przejścia na Głowackiego, to nie przesadzałabym, tym chodnikiem idzie się tylko kawałek. Nie ma niestety idealnych miejsc.

bulkas

Postautor: bulkas » 24 sty 2020, 20:59

Dom-bud glowackiego nie jest waszym zdaniem lepszy?

kaczydziobek

Postautor: kaczydziobek » 25 sty 2020, 1:38

Budynki "Dom-bud" są położone w gorszym miejscu ale w środku pewnie podobny standard:
1) musisz "dalej" iść zasmrodzoną ulicą
2) spotykasz więcej piesiów
3) do tych budynków też masz jedno dojście od Głowackiego do budynków

Położenie Galinvest znacznie lepsze -> studenci mają bliżej na UP i AGH.

Co do tego, że Głowackiego trzeba iść kawałek się zgodzę ale są światła miedzy Bronowicką/Głowackiego
i na tych światłach wszyscy się spotykają. Nawiasem przez te światła wszyscy z Głowackiego idą lub jadą. Bo w drugą stronę masz jeszcze bardziej
zasmrodzoną Czyżewskiego. Tam mało kto się zapuszcza, bo jezdnia jest taka, że może samochód najechać. Sprawdź sobie.

jwidi

Postautor: jwidi » 25 sty 2020, 13:46

Mi się nie podobają inwestycją Dom Bud, dla mnie nie te bloki są po prostu brzydkie. Dodatkowo ostatni etap będzie zaraz przy drodze. Galinvest jest jednak bardziej wglab, dalej od ulicy.

jazzy444

Postautor: jazzy444 » 31 sty 2020, 6:14

Galinvest bardziej mi się podoba. Rzuty mieszkań N-S w dom- bud wszystkie z ekspozycją w jednæ strone. W Galinvest wspólczynnik miejsc postojowych +100. To duży plus bo nie będzie syfu i wojny o wolne miejsce. Wciæż sæ dostëpne wolne mieszkania chociaż cena na tæ okolice nie jest aż tak wygórowana. Ktoś się zdecydował na mieszkanie?

jazzy444

Postautor: jazzy444 » 06 lut 2020, 13:51

Wiekszosc mieszkan juz sprzedana. Interesujące źe zostaly garsoniery zazwyczaj kupowane inwestycyjnie. Chyba robi się juz za drogo

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”