Osiedle Telimeny Kraków KG Group - opinie i forum mieszkańców (Bieżanów)
Re: Osiedle Telimeny Kraków KG Group - opinie i forum mieszkańców (Bieżanów)
Co ty gościu pierdzielisz, ktoś kupuje mieszkanie za 400k i nie może wymagać porządnego wykonania?
-
No nie bardzo. Za porządne wykonanie trzeba zapłacić jednak więcej - 8000-9000 za metr przynajmniej a Telimena była po 5500.
StormSunny pisze:No nie bardzo. Za porządne wykonanie trzeba zapłacić jednak więcej - 8000-9000 za metr przynajmniej a Telimena była po 5500.
Gdyby tyle kosztowała budowa metra, to cena metra kwadratowego mieszkania w Krakowie wynosiłaby 20 000 zł. A na ostateczną cenę wpływają koszty działki (im lepsza lokalizacja, tym drożej), marża dewelopera, koszty marketingu, koszty projektu i wiele innych spraw. Natomiast wszędzie buduje się mniej więcej tak samo.
StormSunny pisze:No nie bardzo. Za porządne wykonanie trzeba zapłacić jednak więcej - 8000-9000 za metr przynajmniej a Telimena była po 5500.
Owszem mogę a nawet powinnam wymagać porządnego wykonania mieszkania... Nie jest codziennością wydawanie 400tys od tak o ....
Ostatnio zmieniony 23 sty 2020, 13:24 przez Szpulka, łącznie zmieniany 1 raz.
Idąc Twoim tokiem myslenia...
(

I co i to oznacza że niektóre mieszkania powinny być zrobione "lepiej" niż te które kosztowały po 5,5tys za metr ale jak ktoś rezerwowal sobie mieszkanie ponad 2 lata temu ??!!

-
Ok, źle się wyraziłem, w czasach, kiedy Telimena była po 5500 inne mieszkania w podobnej lokalizacji były po 7500. Szaleńcem trzeba być, aby myśleć, że standard wykonania jest taki sam.
Aha, już było poruszane, że ludzie więcej uwagi przywiązują przy wybieraniu bułek w sklepie niż przy wyborze mieszkania.
Aha, już było poruszane, że ludzie więcej uwagi przywiązują przy wybieraniu bułek w sklepie niż przy wyborze mieszkania.
StormSunny pisze:Ok, źle się wyraziłem, w czasach, kiedy Telimena była po 5500 inne mieszkania w podobnej lokalizacji były po 7500. Szaleńcem trzeba być, aby myśleć, że standard wykonania jest taki sam.
Z Ciekawości jakie w pobliżu inwestycje były po 7500zł w tym samym czasie?
Pozdrawiam
StormSunny pisze:Ok, źle się wyraziłem, w czasach, kiedy Telimena była po 5500 inne mieszkania w podobnej lokalizacji były po 7500. Szaleńcem trzeba być, aby myśleć, że standard wykonania jest taki sam.
Tak, tyle że nie w tym kontekście. Farmazony i kocopoły opowiadasz takie, że aż uszy więdną.
"Standard wykończenia" - tak, jeśli mamy mieszkanie za 10k/m to pewnie będą tam ładniejsze płytki na klatce schodowej niż w takim za 5k/m. Ale zasadniczo każdy budynek powinien być wykonany porządnie, zgodnie ze sztuką i tak, aby spełniał wszelkie normy budowlane.
Dodatkowo- polskie / krakowskie uwarunkowania są dalekie od prostej zależności że im drożej, tym lepiej. Przykłady można mnożyć. Bardzo niewiele wiesz i marnie trollujesz, wmawiając tutaj co innego.
Akurat Grimbud, który wykonuje Osiedle Telimeny budował np. również Zabłocie Concept oraz Atal Zabłocie Residence. Jakość wykonania będzie podobna. Płytki nieco brzydsze i na tym koniec różnic.
Osiedle Telimeny to żenada bo:
- Brak możliwości instalacji klimatyzacji
- Brak wspólnych pomieszczeń typu wózkownia / rowerownia.
- Brak komórek lokatorskich (sic!).
Ale nie zmienia to faktu, że powinno być wykonane bardzo porządnie.
-
No oby były porządnie wykonane. Wystarczy poszukać na tym forum jak to jest w rzeczywistości. Problemów bywa sporo.
My odbiór techniczny mamy chyba jako jedyni z pierwszych bo już 3lutego.. więc napiszę Wam co znalazła u Nas ekipa i na co Wy musicie zwrócić uwagę.. będą miec kamery termowizyjne więc sprawdza też nieszczelności.. mam nadzieję że dużo nie wyjdzie..hehe..
Aha rozmawiałam wczoraj z kierownikiem budowy i mowil że droga+chodniki powinny być zrobione do końca lutego..
Aha rozmawiałam wczoraj z kierownikiem budowy i mowil że droga+chodniki powinny być zrobione do końca lutego..
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”