Apartamenty Wadowicka Kraków od Activ Investment - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
mieszkaniecwadowicka

Re: Apartamenty Wadowicka Kraków od Activ Investment - opinie i forum

Postautor: mieszkaniecwadowicka » 20 sty 2020, 19:50

A czy jest ktoś na forum kto w ostatnim czasie kontaktował się z biurem lub budową jak wygląda sytuacja?

jeremy5

Postautor: jeremy5 » 20 sty 2020, 19:56

Tak, dzwoniłem do biura. Tłumaczą się, że mieli problem z podwykonawcą bo umowy były podpisane 2-3 lata temu i firmy nie chcą robić w takich kwotach. No i już nie zapewniają, że terminy będą dotrzymane, tylko może być poślizg. W takim przypadku deweloper powinien wypłacać kwoty karne za niedotrzymanie warunków umowy, ale jak się przyjrzycie umowie.. A wyobrażacie sobie jakie kary płaciłby klient, jeśli spóźniłby się z transzą 2-3 miesiące. Albo wypadłby z gry.

Kasia26

Postautor: Kasia26 » 20 sty 2020, 21:00

jeremy5 pisze:Tak, dzwoniłem do biura. Tłumaczą się, że mieli problem z podwykonawcą bo umowy były podpisane 2-3 lata temu i firmy nie chcą robić w takich kwotach. No i już nie zapewniają, że terminy będą dotrzymane, tylko może być poślizg. W takim przypadku deweloper powinien wypłacać kwoty karne za niedotrzymanie warunków umowy, ale jak się przyjrzycie umowie.. A wyobrażacie sobie jakie kary płaciłby klient, jeśli spóźniłby się z transzą 2-3 miesiące. Albo wypadłby z gry.

Niestety w tym wypadku nie ma kary. Proszę sprawdzić co jest w umowie: ostateczny termin przeniesienia własności 31.12.2020 r. Dla budynku A i B wiec mamy jeszcze prawie rok do wprowadzenia

mieszkaniecwadowicka

Postautor: mieszkaniecwadowicka » 20 sty 2020, 21:53

Wydaje mi się że galopujące ceny materiałów, koszty pracowników i te związane z utrzymaniem budowy działają na naszą korzyść. Myślę, że deweloperowi się to nie opłaci, a już nie mówię o reklamie i zaufaniu firmy (jeśli ma ona jeszcze przetrwac). Więc miejmy nadzieję że poślizg czasowy bedzie znikomy :D

małgorzatapop

Postautor: małgorzatapop » 28 sty 2020, 17:12

jeremy5 pisze:Byłem kilka dni temu zobaczyć jak postępy na budowie i nie mam dobrych wieści. Budynek D - wciąż prace na poziomie 0. Znów są opóźnienia. Czy ktoś wie z czego to wynika? Co tam właściwie się dzieje?

Spójrzcie również tutaj na niepokojący wpis z 23 listopada:
gowork.pl/opinie_czytaj,83015

Poza tym pytałem w Urzędzie Miasta o wysokość opłat związanych z użytkowaniem wieczystym gruntu pod budynkiem D. Urzędnicy zgodnie twierdzą, że nie mogą udzielić takiej informacji póki nie jestem właścicielem mieszkania i że taką informację powinienem uzyskać od dewelopera. A wiecie co na to pracownicy Activ? Dowie się Pan po odbiorze mieszkania - oto ich odpowiedź. Brzmi przynajmniej podejrzanie. Nie wygląda to już na przyjazną współpracę z klientami. Obawiam się, czy nie planują tutaj zrobić jakiegoś wałku, żeby przerzucić koszty na klientów i odbić sobie nieco straty związane z podwykonawcami.

Czy to już nie czas, aby zorganizować spotkanie całej grupy klientów, najlepiej w biurze dewelopera?
Bo chyba pora usprawnić komunikację między nami, możliwe, że będzie trzeba zaskarżyć niektóre decyzje Activ i lepiej być wcześniej przygotowanym.

Też uważam, że powinniśmy zorganizować spotkanie, bo sytuacja Activ jest bardzo niepokojąca. Nie możemy pozwolić na powtórkę z upadłością firmy Leopard.
Można się spotkać pod biurem Activ, najlepiej jak najszybciej.

peter

Postautor: peter » 29 sty 2020, 20:46

małgorzatapop pisze:
jeremy5 pisze:Byłem kilka dni temu zobaczyć jak postępy na budowie i nie mam dobrych wieści. Budynek D - wciąż prace na poziomie 0. Znów są opóźnienia. Czy ktoś wie z czego to wynika? Co tam właściwie się dzieje?

Spójrzcie również tutaj na niepokojący wpis z 23 listopada:
gowork.pl/opinie_czytaj,83015

Poza tym pytałem w Urzędzie Miasta o wysokość opłat związanych z użytkowaniem wieczystym gruntu pod budynkiem D. Urzędnicy zgodnie twierdzą, że nie mogą udzielić takiej informacji póki nie jestem właścicielem mieszkania i że taką informację powinienem uzyskać od dewelopera. A wiecie co na to pracownicy Activ? Dowie się Pan po odbiorze mieszkania - oto ich odpowiedź. Brzmi przynajmniej podejrzanie. Nie wygląda to już na przyjazną współpracę z klientami. Obawiam się, czy nie planują tutaj zrobić jakiegoś wałku, żeby przerzucić koszty na klientów i odbić sobie nieco straty związane z podwykonawcami.

Czy to już nie czas, aby zorganizować spotkanie całej grupy klientów, najlepiej w biurze dewelopera?
Bo chyba pora usprawnić komunikację między nami, możliwe, że będzie trzeba zaskarżyć niektóre decyzje Activ i lepiej być wcześniej przygotowanym.

Też uważam, że powinniśmy zorganizować spotkanie, bo sytuacja Activ jest bardzo niepokojąca. Nie możemy pozwolić na powtórkę z upadłością firmy Leopard.
Można się spotkać pod biurem Activ, najlepiej jak najszybciej.

Wyznaczcie Panstwo termin - koło połowy lutego. Kto chce przyjdzie - kto nie to nie przyjdzie. Im wieksza grupa tym lepiej.
Warto sie spotkać - póki czas.

małgorzatapop

Postautor: małgorzatapop » 04 lut 2020, 12:05

To proponuję w środę 12 lutego godz. 17.30 pod biurem Activ przy ul. Lipińskiego.

Kasia26

Postautor: Kasia26 » 04 lut 2020, 12:33

A
Ostatnio zmieniony 05 lut 2020, 16:42 przez Kasia26, łącznie zmieniany 1 raz.

peter

Postautor: peter » 04 lut 2020, 21:24

Z czekania nic nie będzie. Kaźdy już dużo wpłacił.

mieszkaniecwadowicka

Postautor: mieszkaniecwadowicka » 05 lut 2020, 7:19

Ja uważam, że takie spotkanie nie zaszkodzi. Wygląd budowy nie sprawia wrażenia że za miesiąc ma się ona zakończyć. Podany termin dla mnie jest ok.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”