Cześć,
Nie widziałem jeszcze postu na temat tej budowy. Układy mieszkań są całkiem fajne za wyjątkiem kilku mieszkań w budynku A pozbawionych balkonów lub ogródków. Ceny kształtują się na poziomie 7800zł/m2 do 10200zł/m2 za te mniejsze mieszkania. Co sądzicie o tej inwestycji i czy kupił ktoś już tutaj mieszkanie?
bialopradnicka.pl/#inwestycja
Apartamenty Białoprądnicka Kraków / deweloper Krak Kolor - opinie na forum
Re: Apartamenty Białoprądnicka Kraków / deweloper Krak Kolor - opinie na forum
marcin23 pisze:Cześć,
Nie widziałem jeszcze postu na temat tej budowy. Układy mieszkań są całkiem fajne za wyjątkiem kilku mieszkań w budynku A pozbawionych balkonów lub ogródków. Ceny kształtują się na poziomie 7800zł/m2 do 10200zł/m2 za te mniejsze mieszkania. Co sądzicie o tej inwestycji
Skąd informacje, że inwestycja Apartamenty Białoprądnicka w Krakowie jest budowana przez dewelopera Krak Kolor. To nie jest przypadkiem jakaś spółka celowa powołana w celu wybudowania tego osiedla mieszkaniowego? Co myślicie o tej lokalizacji? Niby nie jest daleko do centrum, ale jednak te okolice bywają zakorkowane. No i jak tam mają się sprawy z infrastrukturą, taką jak sklepy, szkoły i inne usługi, które są na co dzień przydatne?

Wizualizacje dewelopera Apartamenty Białoprądnicka
Poza tym same bloki są całkiem ładnie, o ile do ich wykończenia faktycznie zostanie użyta płytka elewacyjna, to może to być całkiem przyjemne dla oka. Mieszkań sporo zarezerwowanych i sprzedanych, ale jednak jest jeszcze w czym wybierać, np. niewielkie mieszkania 3-pokojowe w Krakowie na nieco ponad 51 metrach kwadratowych. Choć małe mieszkania 2-pokojowe na zaledwie niecałych 31 m2 chyba się rozeszły, to jest jeszcze sporo nieco większych. Przewidziano także kawalerki oraz większe mieszkania 4-pokojowe na ponad 80 m2, więc jest w czym wybierać.
Jeżeli chodzi o ceny i to, jakie mam opinie o inwestycji Apartamenty Białoprądnicka, to bliżej 8 000 zł/m2, wydaje się być całkiem rozsądnie, ponad 10 000 zł/m2 w tej lokalizacji, to sporo, ale też dużo zależy od mieszkania, umiejscowienia w budynku, wystawy okien i widoku przed nimi. Jakie macie opinie, może ktoś jeszcze wypowie się na forum? @marcin, jakie widzisz jeszcze zalety i wady tej inwestycji?
marcin23 pisze:Cześć,
Nie widziałem jeszcze postu na temat tej budowy.
viewtopic.php?f=5&t=8210&p=37151&hilit=bia%C5%82opr%C4%85dnicka#p37151
zyneon pisze:marcin23 pisze:Cześć,
Nie widziałem jeszcze postu na temat tej budowy.
viewtopic.php?f=5&t=8210&p=37151&hilit=bia%C5%82opr%C4%85dnicka#p37151
wątek do usunięcia.
Witam,
Sądzicie, ze ceny przy obecnej sytuacji polecą w dół? W moim odczuciu będzie korekta w wysokości 2-10% ceny. Kwestia czasu i developerzy zaczną schodzić z cen. Na tych co dopiero weszli na rynek z ofertą, będzie ciążyć teraz największa presja.
Pozdrawiam,
Sądzicie, ze ceny przy obecnej sytuacji polecą w dół? W moim odczuciu będzie korekta w wysokości 2-10% ceny. Kwestia czasu i developerzy zaczną schodzić z cen. Na tych co dopiero weszli na rynek z ofertą, będzie ciążyć teraz największa presja.
Pozdrawiam,
A czy ktoś kupił już mieszkanie w tej inwestycji, albo jest w trakcie?
anynomous pisze:Witam,
Pozdrawiam,
Wczoraj jakiś mędrzec wypowiadał sie w TV ze raczej mieszkania podskoczą jeszcze bardziej, ponieważ wiele inwestycji nie ruszy, albo ruszy za pare miesięcy. Zrobi się spora luka i będzie brakowało mieszkań w ofercie na rynku. Mieszkania których budowy się rozpoczęły (i nie są sprzedane) podskoczą koło 5-15% ponieważ tylko one zostaną w ofercie.
.
paul1989 pisze:anynomous pisze:Witam,
Pozdrawiam,
Wczoraj jakiś mędrzec wypowiadał sie w TV ze raczej mieszkania podskoczą jeszcze bardziej, ponieważ wiele inwestycji nie ruszy, albo ruszy za pare miesięcy. Zrobi się spora luka i będzie brakowało mieszkań w ofercie na rynku. Mieszkania których budowy się rozpoczęły (i nie są sprzedane) podskoczą koło 5-15% ponieważ tylko one zostaną w ofercie.
.
Właśnie tak, przez wirusa i wywołany nim kryzys, to mieszkania jeszcze podrożeją! To chyba musiał być ktoś powiązany z branżą deweloperską, żeby takie rzeczy wygadywać. Tak naprawdę, to trudno zgadnąć, kiedy z takiego kryzysu moglibyśmy się wygrzebać. Same mieszkania, które poszły pod krótkoterminowy wynajem, który przecież na pewno teraz stanie na jakiś czas (nie wiadomo jaki).
No dokładnie. Branża developerska zaczyna panikować i robią co mogą aby się ratować. Na niektórych portalach można już znaleźć sponsorowane artykuły mówiące o tym, że ceny WYSTRZELĄ DO GÓRY podczas pandemii
Moim zdaniem zacznie się poważny problem w momencie jak ludzie zaczną się wycofywać z zarezerwowanych mieszkań i Developer będzie zmuszony obniżyć cenę lub pozostanie mu splajtować.
Odnośnie Białoprądnickiej, to samemu zarezerwowałem mieszkanie i rozważam nad wycofaniem się z tego. Nie ma żadnej pewności, że Developer (a w tym przypadku dosyć mały gracz na rynku
) poradzi sobie z aktualną sytuacją i dokończy projekt. Zakładając że wielu ludzi pomyśli w podobny sposób, to jest wręcz pewne że dojdzie do bankructwa firmy.

Moim zdaniem zacznie się poważny problem w momencie jak ludzie zaczną się wycofywać z zarezerwowanych mieszkań i Developer będzie zmuszony obniżyć cenę lub pozostanie mu splajtować.
Odnośnie Białoprądnickiej, to samemu zarezerwowałem mieszkanie i rozważam nad wycofaniem się z tego. Nie ma żadnej pewności, że Developer (a w tym przypadku dosyć mały gracz na rynku

anynomous pisze:No dokładnie. Branża developerska zaczyna panikować i robią co mogą aby się ratować. Na niektórych portalach można już znaleźć sponsorowane artykuły mówiące o tym, że ceny WYSTRZELĄ DO GÓRY podczas pandemii![]()
![]()
Odnośnie Białoprądnickiej, to samemu zarezerwowałem mieszkanie i rozważam nad wycofaniem się z tego. Nie ma żadnej pewności, że Developer (a w tym przypadku dosyć mały gracz na rynku) poradzi sobie z aktualną sytuacją i dokończy projekt. Zakładając że wielu ludzi pomyśli w podobny sposób, to jest wręcz pewne że dojdzie do bankructwa firmy.
Powiem Ci, ja sie wycofuje, inna inwestycja, moi znajomi tez. Wyzsze ryzyko niewybudowania w przypadku mniejszych deweloperow (taki atal, echo to bym sie nei bal mysle az tak), opoznienia to wystarczy ze jeden rpacownik zachoruje, nie wiemy czy nei zaostsza jeszcze bardziej i w ogole nie bedzie mozna zaraz wychodzic w szczycie epidemii (na jakies 2 tyg czy cos).
Opoznienia dla mnei sa prawie pewne, nie wiem jak duze. Jak kupowac to cos co stoi w obecnej sytuacji.
Nikt nie zgadnie co sie stanie, licze na spadki bo mi to mowi logika, ale twarde gadanie ze na 100% wzrosna/spadna...

Nie usmiecha mi sie w nadchodzacym kryzysie dawac oszczednosci na dziure w ziemi.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”