Inwestycja Głowackiego Kraków - Galinvest / opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
kaczydziobek

Re: Inwestycja Głowackiego Kraków - Galinvest / opinie na forum

Postautor: kaczydziobek » 06 lut 2020, 15:38

do inwestycji będą 2 dojścia/furtki przez ulicę Głowackiego i Rydla.
Na Rydla jest chodnik. W zasadzie inwestycja jest wzdłuż ulicy Grenadierów i można sobie zaglądać przez płot jak to wygląda.
małe mieszkania wychodzą po 12000/metr. W pobliżu UP i te Wyższe Szkoły Bankowości. Jest trochę najmujących studentów.

Obecnie robią parter. Natomiast trochę wąska ta działka.

bulkas

Postautor: bulkas » 06 lut 2020, 17:12

inwestycja spoko ale dla siebie bym sie obawial ze wszystko pod najem i same male mieszkania prawie..

yyeeoo

Postautor: yyeeoo » 06 lut 2020, 18:17

Pełna zgoda co pisze Bulkas - pod wynajem można się zastanowić. Patrząc przez pryzmat wielkości mieszkań i ilości małych "klitek" pod wynajem - dla siebie i rodziny to zdecydowanie odpada. Chyba, że ktoś lubi się czuć jak w akademiku ;)

jazzy444

Postautor: jazzy444 » 06 lut 2020, 18:51

od strony Rydla ma byc plac zabaw, na malym skrawku zieleni, ktœry przynależy do inwestycji. Na pewno jest tam bardzo ciasno co wiecej ma tam jeszcze powstac blok vis a vis 12a. Trudno sobie to wyobrazic gdzie oni chcæ to wcisnąć. Mieszkania mają świetne rzuty. Lokalizacyjnie jest super. Jesli bëdzie tak bardzo źle to można sprzedać za kilka lat z zyskiem - być może. BTW ani garsoniery ani 3 pokojowe mieszkania tam nie schodza. Może najbardziej opłaca!ne to 40-50 bo tych juz nie ma od dawna.

bulkas

Postautor: bulkas » 06 lut 2020, 20:38

Kilka rzeczy mnie denerwuje na glowackiego:
- chodnik waski i auta jezdza obok.
- Malo sklepow obok troche. Brakuje mi jakiejś piekarni.
- A, no i stary mur z graffiti, psuje wygląd ulicy.

Tak to super :) Nie tylko studenci, duzo rodzin jest ogolnie w tej okolicy.

yyeeoo - rydla fajniejsze :D szkoda ze sie wyprzedalo. Aczkolwiek na minus duzo bardziej ruchliwa ulica.
No i pytanie co zrobia z fortami, bo pewnie beda tam mieszkania (kiedys), wystawilo wojsko dzialke na sprzedaż.

yyeeoo

Postautor: yyeeoo » 06 lut 2020, 22:26

bulkas pisze:Kilka rzeczy mnie denerwuje na glowackiego:
- chodnik waski i auta jezdza obok.
- Malo sklepow obok troche. Brakuje mi jakiejś piekarni.
- A, no i stary mur z graffiti, psuje wygląd ulicy.

Tak to super :) Nie tylko studenci, duzo rodzin jest ogolnie w tej okolicy.

yyeeoo - rydla fajniejsze :D szkoda ze sie wyprzedalo. Aczkolwiek na minus duzo bardziej ruchliwa ulica.
No i pytanie co zrobia z fortami, bo pewnie beda tam mieszkania (kiedys), wystawilo wojsko dzialke na sprzedaż.

W ogóle okolica sama w sobie jest ciekawa , warto ją mocno analizować - pewnie na Głowackiego jeszcze coś zmieszczą ciekawego.

Co do Fortu to większość terenu nie dopuszcza zabudowy mieszkalnej - jak ktoś w końcu kupi to średnio to się opłaca, żeby tworzyć tam cokolwiek pod kątem usług - inwestycja ogromna. I tak od wielu lat stoi w ruinie mimo przetargów.
Jest jeszcze tylko jedna działka do zabudowy przy Rydla ( taki czerwony magazyn), ale obecnie jest wynajmowana - chyba tylko do 10m można tam budować i na niewielkim obszarze, z tego co słyszałem to też średni interes.

kaczydziobek

Postautor: kaczydziobek » 06 lut 2020, 22:54

Jak nie ma sklepów, obok są: żabka + lewiatan.

Na Piastowskiej jest Biedronka tam jest pełno pieczywa. Na przeciwko Piastowska Residence (tego sławnego po 14k/metr)

Nawiasem to ja prawie w ogóle nie jem pieczywa (obniża PH krwi), lepszy makaron brazowy pełnoziarnisty + kasza jaglana lub fasola nie ma soli i się nie tyje, nie zakwasza krwi, pryszcze się nie robią jak po chlebie, soli, mięsie czy też ciastkach.
Sól, pieczywo, mięso, sery topione, coca-cola, czekoladki, ciastka nieźle psują zdrowie.
Lepiej pić antyrakowy kefir i jeść jajka z warzywami :) + jakieś węglowodany typu fasola lub kasze jaglane.

Mierzyłem glukozę kiedyś, Fasola the best :)

Rak

Postautor: Rak » 06 lut 2020, 23:09

Jaki normalny post o przyjemnej okolicy z tak dużą dozą życzliwości i sensu. Pomimo, ze nie do końca budowlany to w końcu "nie o dieslach". Jezusie dziękuję Ci.

jazzy444

Postautor: jazzy444 » 07 lut 2020, 6:06

W budynku 12 od strony glowackiego ma byc lokal uslugowy - pewnie zabka. Z tego co sie jeszcze dowiedzialam wzdluz calej inwestycji od strony ul zaczarowane kolo ma byc tylko chodnik dla pieszych. Wjaxd do garazu jest tylko od strony glowackiego.

bulkas

Postautor: bulkas » 07 lut 2020, 8:55

kaczydziobek pisze:Jak nie ma sklepów, obok są: żabka + lewiatan.

Na Piastowskiej jest Biedronka tam jest pełno pieczywa. Na przeciwko Piastowska Residence (tego sławnego po 14k/metr)

Nawiasem to ja prawie w ogóle nie jem pieczywa (obniża PH krwi), lepszy makaron brazowy pełnoziarnisty + kasza jaglana lub fasola nie ma soli i się nie tyje, nie zakwasza krwi, pryszcze się nie robią jak po chlebie, soli, mięsie czy też ciastkach.
Sól, pieczywo, mięso, sery topione, coca-cola, czekoladki, ciastka nieźle psują zdrowie.
Lepiej pić antyrakowy kefir i jeść jajka z warzywami :) + jakieś węglowodany typu fasola lub kasze jaglane.

Mierzyłem glukozę kiedyś, Fasola the best :)

Musze poczytac o tych jedzeniowych rzeczach, miesa nie wyobrazam sobie nie jesc na razie :D dzieki hehe

No jakis rossman to trzeba podjechac, nie wiem, no wiecej lokali uslugowych kolo biprostalu, tam przyzwyczajony jestem, dlatego tutaj przy glowackiego szukam..

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”