do inwestycji będą 2 dojścia/furtki przez ulicę Głowackiego i Rydla.
Na Rydla jest chodnik. W zasadzie inwestycja jest wzdłuż ulicy Grenadierów i można sobie zaglądać przez płot jak to wygląda.
małe mieszkania wychodzą po 12000/metr. W pobliżu UP i te Wyższe Szkoły Bankowości. Jest trochę najmujących studentów.
Obecnie robią parter. Natomiast trochę wąska ta działka.
Inwestycja Głowackiego Kraków - Galinvest / opinie na forum
-
Re: Inwestycja Głowackiego Kraków - Galinvest / opinie na forum
inwestycja spoko ale dla siebie bym sie obawial ze wszystko pod najem i same male mieszkania prawie..
Pełna zgoda co pisze Bulkas - pod wynajem można się zastanowić. Patrząc przez pryzmat wielkości mieszkań i ilości małych "klitek" pod wynajem - dla siebie i rodziny to zdecydowanie odpada. Chyba, że ktoś lubi się czuć jak w akademiku 

od strony Rydla ma byc plac zabaw, na malym skrawku zieleni, ktœry przynależy do inwestycji. Na pewno jest tam bardzo ciasno co wiecej ma tam jeszcze powstac blok vis a vis 12a. Trudno sobie to wyobrazic gdzie oni chcæ to wcisnąć. Mieszkania mają świetne rzuty. Lokalizacyjnie jest super. Jesli bëdzie tak bardzo źle to można sprzedać za kilka lat z zyskiem - być może. BTW ani garsoniery ani 3 pokojowe mieszkania tam nie schodza. Może najbardziej opłaca!ne to 40-50 bo tych juz nie ma od dawna.
Kilka rzeczy mnie denerwuje na glowackiego:
- chodnik waski i auta jezdza obok.
- Malo sklepow obok troche. Brakuje mi jakiejś piekarni.
- A, no i stary mur z graffiti, psuje wygląd ulicy.
Tak to super
Nie tylko studenci, duzo rodzin jest ogolnie w tej okolicy.
yyeeoo - rydla fajniejsze
szkoda ze sie wyprzedalo. Aczkolwiek na minus duzo bardziej ruchliwa ulica.
No i pytanie co zrobia z fortami, bo pewnie beda tam mieszkania (kiedys), wystawilo wojsko dzialke na sprzedaż.
Tak to super

yyeeoo - rydla fajniejsze

No i pytanie co zrobia z fortami, bo pewnie beda tam mieszkania (kiedys), wystawilo wojsko dzialke na sprzedaż.
bulkas pisze:Kilka rzeczy mnie denerwuje na glowackiego:
Tak to superNie tylko studenci, duzo rodzin jest ogolnie w tej okolicy.
yyeeoo - rydla fajniejszeszkoda ze sie wyprzedalo. Aczkolwiek na minus duzo bardziej ruchliwa ulica.
W ogóle okolica sama w sobie jest ciekawa , warto ją mocno analizować - pewnie na Głowackiego jeszcze coś zmieszczą ciekawego.
Co do Fortu to większość terenu nie dopuszcza zabudowy mieszkalnej - jak ktoś w końcu kupi to średnio to się opłaca, żeby tworzyć tam cokolwiek pod kątem usług - inwestycja ogromna. I tak od wielu lat stoi w ruinie mimo przetargów.
Jest jeszcze tylko jedna działka do zabudowy przy Rydla ( taki czerwony magazyn), ale obecnie jest wynajmowana - chyba tylko do 10m można tam budować i na niewielkim obszarze, z tego co słyszałem to też średni interes.
-
Jak nie ma sklepów, obok są: żabka + lewiatan.
Na Piastowskiej jest Biedronka tam jest pełno pieczywa. Na przeciwko Piastowska Residence (tego sławnego po 14k/metr)
Nawiasem to ja prawie w ogóle nie jem pieczywa (obniża PH krwi), lepszy makaron brazowy pełnoziarnisty + kasza jaglana lub fasola nie ma soli i się nie tyje, nie zakwasza krwi, pryszcze się nie robią jak po chlebie, soli, mięsie czy też ciastkach.
Sól, pieczywo, mięso, sery topione, coca-cola, czekoladki, ciastka nieźle psują zdrowie.
Lepiej pić antyrakowy kefir i jeść jajka z warzywami
+ jakieś węglowodany typu fasola lub kasze jaglane.
Mierzyłem glukozę kiedyś, Fasola the best
Na Piastowskiej jest Biedronka tam jest pełno pieczywa. Na przeciwko Piastowska Residence (tego sławnego po 14k/metr)
Nawiasem to ja prawie w ogóle nie jem pieczywa (obniża PH krwi), lepszy makaron brazowy pełnoziarnisty + kasza jaglana lub fasola nie ma soli i się nie tyje, nie zakwasza krwi, pryszcze się nie robią jak po chlebie, soli, mięsie czy też ciastkach.
Sól, pieczywo, mięso, sery topione, coca-cola, czekoladki, ciastka nieźle psują zdrowie.
Lepiej pić antyrakowy kefir i jeść jajka z warzywami

Jaki normalny post o przyjemnej okolicy z tak dużą dozą życzliwości i sensu. Pomimo, ze nie do końca budowlany to w końcu "nie o dieslach". Jezusie dziękuję Ci.
W budynku 12 od strony glowackiego ma byc lokal uslugowy - pewnie zabka. Z tego co sie jeszcze dowiedzialam wzdluz calej inwestycji od strony ul zaczarowane kolo ma byc tylko chodnik dla pieszych. Wjaxd do garazu jest tylko od strony glowackiego.
kaczydziobek pisze:Jak nie ma sklepów, obok są: żabka + lewiatan.
Lepiej pić antyrakowy kefir i jeść jajka z warzywami+ jakieś węglowodany typu fasola lub kasze jaglane.
Musze poczytac o tych jedzeniowych rzeczach, miesa nie wyobrazam sobie nie jesc na razie

No jakis rossman to trzeba podjechac, nie wiem, no wiecej lokali uslugowych kolo biprostalu, tam przyzwyczajony jestem, dlatego tutaj przy glowackiego szukam..
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”