Krowodrza Park Kraków (Lea / Kijowska) opinie i forum (Tętnowski Development)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
bulkas

Re: Inwestycja Lea / Kijowska Kraków opinie i forum (od Tętnowski Development)

Postautor: bulkas » 10 lut 2020, 22:58

Mar G pisze:Nie bardzo może wystawić ofertę, skoro dopiero procedują zmianę pozwolenia na budowę. Dostał zgodę na spłycenie garażu z 3 pięter na 2 kondygnacje z platformami - i ten etap robią. To im zajmie jeszcze wiele miesięcy przy tej skali budynku.
A w międzyczasie dowie się, czy ma się trzymać 5 pięter od parku i 8 od Kijowskiej - czy podniesie na 8-12p jak w nowym wniosku. Wtedy poznamy ceny.
Poniżej 10 k na pewno nie będzie...

Jeszcze raz dzieki za podsumowanie, teraz juz ma to dla mnie sens czemu to tyle trwa. Zastanawiam sie czy to ogolnie "normalne" ze jest tyle problemow z dzialka w Krakowie porownujac do innych inwestycji? Szkoda, ze sie tak to potoczylo. Za pol roku to ceny i moga skoczyc znowu ;p No nic, jak ktos ma duza cierpliwosc i mu zalezy to mozna jeszcze czekac.. Mazowiecka lepsza, ale mieszkania od parku sprzedane no i tak jak pozdro pisales same duze i drogie.

traker

Postautor: traker » 11 lut 2020, 7:14

bulkas pisze:
Mar G pisze:Nie bardzo może wystawić ofertę, skoro dopiero procedują zmianę pozwolenia na budowę. Dostał zgodę na spłycenie garażu z 3 pięter na 2 kondygnacje z platformami - i ten etap robią. To im zajmie jeszcze wiele miesięcy przy tej skali budynku.
A w międzyczasie dowie się, czy ma się trzymać 5 pięter od parku i 8 od Kijowskiej - czy podniesie na 8-12p jak w nowym wniosku. Wtedy poznamy ceny.

Jeszcze raz dzieki za podsumowanie, teraz juz ma to dla mnie sens czemu to tyle trwa. Zastanawiam sie czy to ogolnie "normalne" ze jest tyle problemow z dzialka w Krakowie porownujac do innych inwestycji? Szkoda, ze sie tak to potoczylo. Za pol roku to ceny i moga skoczyc znowu ;p No nic, jak ktos ma duza cierpliwosc i mu zalezy to mozna jeszcze czekac.. Mazowiecka lepsza, ale mieszkania od parku sprzedane no i tak jak pozdro pisales same duze i drogie.

Ja osobiście nie kupił bym mieszkania przy al.Kijowskiej przez to całe zamieszanie i czekać czy uzyska prawomocne pozwolenie na 12 pięter a może dalej będzie 8 a od parku 8 a może jednak 5 pieter ,jakieś to wszystko dziwne i pechowe ! :) Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i życzę miłego dnia ! :)

bulkas

Postautor: bulkas » 11 lut 2020, 9:58

traker pisze:Ja osobiście nie kupił bym mieszkania przy al.Kijowskiej przez to całe zamieszanie i czekać czy uzyska prawomocne pozwolenie na 12 pięter a może dalej będzie 8 a od parku 8 a może jednak 5 pieter ,jakieś to wszystko dziwne i pechowe ! :) Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i życzę miłego dnia ! :)

no wlasnie... dziwne to wszystko i pomieszane, mam te same odczucia, zeby potem jakis problemow nie bylo z odbiorem.. ROwniez pozdrawiam i dzieki :D

traker

Postautor: traker » 14 lut 2020, 12:30

Roboty budowlane ,jak to roboty trwają !
fotka jest ! :)

Obrazek

krk20

Postautor: krk20 » 16 lut 2020, 16:04

Tak wygląda teren budowy
youtube.com/watch?v=CLFbMRWXL3U

traker

Postautor: traker » 21 lut 2020, 6:32

A dzisiaj takie zdjęcie z budowy ,patrząc w lini prostej na Kościół widać podstawę nowego dźwigu tj drugiego !! :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 21 lut 2020, 10:21

Sporo się dzieje na budowie, z tego, co widać. To ciekawe, że jeszcze nie wiadomo dokładnie, jak cały blok będzie wyglądał, a już tyle prac zostało wykonanych.

traker

Postautor: traker » 21 lut 2020, 10:39

Cały czas nie wiadomo czy od al.Kijowskiej bedzie budowane 12 pięter czy Tylko 8 a od parku czy tylko 5 czy aż 8 koszty o zyski trzeba policzyć :) pozdrawiam

bulkas

Postautor: bulkas » 21 lut 2020, 10:48

traker pisze:Cały czas nie wiadomo czy od al.Kijowskiej bedzie budowane 12 pięter czy Tylko 8 a od parku czy tylko 5 czy aż 8 koszty o zyski trzeba policzyć :) pozdrawiam

Jest dokladnie jak pisze traker i Mar G, nie ma cen, nie ma niczego bo nie wiedza co beda budowac. Ja juz odpuscilem, szkoda czasu i nerwow. Osiedle krk ktore jest dalej duzo ma ceny po 11-12k za wyzsze pietra i uklady dobre. Takze za taka lokalizacje tutaj i wyzszy standard bedzie 13-14k na luzie. A tam jeszcze masz blokowisko ogromne.
To mozna bylo myslec 2 lata temu jak jeszcze ceny byly inne, teraz to juz slabo to widze. 850k za mieszkanie 64m? Sporo. Dla mnie niepowazne zachowanie z ich strony i zwodzenie klientow, no ale jasne, moga, bo taki rynek teraz jest i musi na tym zarobic a nie stracic. Po takich przebojach nawet rok opoznienia mnie nie zdziwi a kredyt zaciagniety bedzie. Ciezko mi by bylo podpisac kredyt na ta inwestycje wiedzac ile problemow bylo a ile moze jeszcze byc.

traker

Postautor: traker » 21 lut 2020, 13:48

Tak patrząc na to jakie koszty pan T poniósł począwszy od zakupu szpitala kolejowego w 4 przetargu , działki od PKP i wycięciu drzew , wyburzeniu , odwodnieniu itd to możliwe ,że małe mieszkania będą po 15 tysia/m2 a te duże troszkę taniej :)
A wiewiórki doniosły ,że ostatnio kupił nie tylko od księdza grunt , tylko od Miasta trawnik na styku z parkiem ponieważ będą balkony zwisać nad ten trawnik o OO !

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”