Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Piotrek_87

Re: Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum

Postautor: Piotrek_87 » 10 lut 2020, 22:26

Pepeg pisze:
fusion pisze:
Przynaje jednak, że za 1000-1200 to mało chyba że to 25 metrów i czynsz 600 zł i media kolejne 600. ;)

Jak przez 3 miesiące chętni najemcy to podpici studenci, Wietnamczycy, podejrzane parki albo bezrobotni z dziećmi to człowiek odpuszcza i woli wynająć taniej, ale wiarygodnej osobie. Mam jeszcze 2.5 rok spokój i zawsze 10tego czynsz jest na koncie.

Nie no coś jest nie tak, na Ruczaju mieszkanie 57 metrów 3 pokoje z miejscem parkingowym 2350 i poszło chyba w tydzień lub krócej. Jakieś 2900-3000 z opłatami. Fakt że nowe i nieźle urządzone, używane kilka miesięcy.

Wrzuć zdjęcia :)

pozdro

Re: Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum

Postautor: pozdro » 10 lut 2020, 22:31

Wiesz ale ruczaj to jest przejśc przez autostrade do małopolskiej doliny krzemowej! Nawet wygląda jak kalifornia jak słońce latem przyświeci :D Te pagórki i autostrady i ekrany i biurowce i kampusy uj w krzakach. No i lazurowa woda na Zakrzówku jak ocean spokojny :D

StormSunny

Postautor: StormSunny » 10 lut 2020, 22:57

Ruczaj to zadupie. Dwa pokoje, okolo 55m2, 1400 to max odstępnego i jeszcze właściciel po rączkach powinien całować.

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 11 lut 2020, 12:18

StormSunny pisze:Ruczaj to zadupie. Dwa pokoje, okolo 55m2, 1400 to max odstępnego i jeszcze właściciel po rączkach powinien całować.

Tak... Ruczaj to zadupie a Fredry to już nie.. :lol:

pozdro

Postautor: pozdro » 11 lut 2020, 18:56

Fredry nie jest zadupiem bo bedzie dojazd dobry do doliny Krzemowej na Ruczaju. Choc u nas to nie krzem a bardziej 5G i sieci telekomunikacyjne, jakis life science i, paliwa

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 11 lut 2020, 19:33

pozdro pisze:Fredry nie jest zadupiem bo bedzie dojazd dobry do doliny Krzemowej na Ruczaju. Choc u nas to nie krzem a bardziej 5G i sieci telekomunikacyjne, jakis life science i, paliwa

¨
Skoro bedzie kolej z Ruczaju to czym sie rozni od Fredry? Mam wrazenie ze panowie myla Ruczaj z Klinami....??
Nie to zebym mial jakis sentyment do Ruczaju, nie mam tam zadnego interesu. ale nie lubie jak ktos bzdurzy.
Poza tym Fredry to mieszkanie przy drodze ekspresowej, odciete od swiata z kazdej strony. Stamtad wszedzie jest daleko...
Byliscie Panowie fizycznie na Fredry?..i Ruczaju?

Mar G

Postautor: Mar G » 11 lut 2020, 19:37

Dokładnie tak. Poza tym nie ma planowanego wcale połączenia między Kurdwanowem a Ruczajem, tylko Kurdwanowem a Borkiem. Jedyne połączenie bezpośrednie pozostanie jak obecnie - co 20 minut autobus 204.
Czas przejazdu rano na Czerwone Maki ok. 30-40 minut - aby pokonać Podmokłą, Zawiłą i skrzyżowanie z Bunscha.

Rak

Postautor: Rak » 11 lut 2020, 19:54

Będzie pewnie linia Kurdwanów P+R w kierunku miasta. Na pewno w każdym razie jest notka, że tory to umożliwią. Wtedy z Łagiewnik tramwajka na Ruczaj P+R sie dojedzie.

Z Fredry na pętlę w Łagiewnikach ..póki co.. jest dobre dojscie. Jeszcze.

StormSunny

Postautor: StormSunny » 12 lut 2020, 0:34

Krakus44 pisze:
pozdro pisze:Fredry nie jest zadupiem bo bedzie dojazd dobry do doliny Krzemowej na Ruczaju. Choc u nas to nie krzem a bardziej 5G i sieci telekomunikacyjne, jakis life science i, paliwa

¨
Skoro bedzie kolej z Ruczaju to czym sie rozni od Fredry? Mam wrazenie ze panowie myla Ruczaj z Klinami....??
Nie to zebym mial jakis sentyment do Ruczaju, nie mam tam zadnego interesu. ale nie lubie jak ktos bzdurzy.
Poza tym Fredry to mieszkanie przy drodze ekspresowej, odciete od swiata z kazdej strony. Stamtad wszedzie jest daleko...

Byłem i tu i tu. Co sądzisz o Sławka?

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 12 lut 2020, 7:30

StormSunny pisze:
Krakus44 pisze:

¨

Byłem i tu i tu. Co sądzisz o Sławka?

Zdecydowanie ciekawsza opcja. Szkoda tylko ze do tramwaju kawalek, ale tragedii nie ma.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”