Hamernia 29 Kraków - Hamernia Invest - opinie na forum
-
Re: Hamernia 29 Kraków - Hamernia Invest - opinie na forum
Jest plan na 110 m2 - z ogrodem . Ale może poczekamy na wybudowanie kolejnych dwóch budynków , choć obecne kuszą jakością wykonania i jak dla mnie rozmieszczeniem .
Jasne, rozumiem. Wiesz, kiedy ma się rozpocząć budowa II etapu? Mi deweloper powiedział że zaczną dopiero, gdy sprzedadzą wszystkie mieszkania z I etapu. Na dzień dzisiejszy dwa są wolne i dwa w rezerwacji. Zastanawiam się też, ile można ugrać na cenie - dla czwórek (nad którą się zastanawiam) nie ma garaży, nawet żadnej wiaty, nie ma gdzie postawić rowerów - dla mnie to spore minusy.
-
Meerows pisze:Jasne, rozumiem. Wiesz, kiedy ma się rozpocząć budowa II etapu? Mi deweloper powiedział że zaczną dopiero, gdy sprzedadzą wszystkie mieszkania z I etapu. Na dzień dzisiejszy dwa są wolne i dwa w rezerwacji. Zastanawiam się też, ile można ugrać na cenie - dla czwórek (nad którą się zastanawiam) nie ma garaży, nawet żadnej wiaty, nie ma gdzie postawić rowerów - dla mnie to spore minusy.
To właśnie największy minus tej inwestycji ze brak jakiegos zadaszenia i brak większego parkingu lub miejsc postojowych.
Etap II podobno w połowie roku ma ruszyć .
Cenowo inwestycja powiedzmy ok ale negocjować trzeba.
Ale te obecne 110 m2 bardzo się podobają tylko brak -niestety co dla mnie największy problem oprócz garażu w budynku niema miejsc postojowych na zew. I brak jakiegoś zagospodarowania dla np dzieci
Mieszkaniec Hamernia pisze:Ale te obecne 110 m2 bardzo się podobają tylko brak -niestety co dla mnie największy problem oprócz garażu w budynku niema miejsc postojowych na zew. I brak jakiegoś zagospodarowania dla np dzieci
i zapominasz o tym mieszkaniu 44m^2 nad glowa
-
i zapominasz o tym mieszkaniu 44m^2 nad glowa[/quote]
Ciężko nie mieć sąsiadów w tego typu zabudowie .
Przecież nikt nie pisze ze to zabudowa bliźniacza - to najzwyczajniej w świecie mieszkania
)
Ciężko nie mieć sąsiadów w tego typu zabudowie .
Przecież nikt nie pisze ze to zabudowa bliźniacza - to najzwyczajniej w świecie mieszkania

Dlatego uwazam ze ma sens kupowanie mieszkan na ostatnim pietrze gdzie nie ma nikogo nad nami. Bo szczerze to w zelbecie nie slyszalem jeszcze nigdy odglosow od sasiednich mieszkan, a jedynie zdarzaja sie wlasnie z mieszkan u gory bo stropy sa jednak slabszym punktem niz sciany. Pewnie kwestia jak ktos wykonczy podloge i jak sie np uderzenia stopami w podloge przenosza. Na szczescie 99% czasu nic nie slychac od czasu do czasu slychac jak ktos biegnie. Czasami jak ktos krzyczy gdy wczesniejszy wynajmujacy wyrzucal swoja chyba dziewczyne z mieszkania to szafy i talerze lataly. Na szczescie jest to mieszkanie na wynajem i teraz juz zupelnie kto inny mieszka. Takze mieszkania na wynajem do okola to blogoslawienstwo. Nawet jak sie trafi patologia to po roku jest ktos normalny
Ale moim zdaniem to warto brac tak mieszkanie zeby
1. Nad nami bylo juz tylko niebo
2. Mailo jak najwiecej scian zewnetrznycb np narozne i dajmy na to jakas kuchnie czy lazienke od strony sypialni sasiada, albo czasami jakies opcje typu windy czy klatki schodowe na jednej scianie. Wtedy mamy wzgledna gearancje ze nie uslyszymy nigdy sasiada.

Ale moim zdaniem to warto brac tak mieszkanie zeby
1. Nad nami bylo juz tylko niebo
2. Mailo jak najwiecej scian zewnetrznycb np narozne i dajmy na to jakas kuchnie czy lazienke od strony sypialni sasiada, albo czasami jakies opcje typu windy czy klatki schodowe na jednej scianie. Wtedy mamy wzgledna gearancje ze nie uslyszymy nigdy sasiada.
Mieszkania na ostatniej kondygnacji maja wiecej minusow niz plusow.
Kiepska wentylacja, Odlgosy z wiatrakow
Nieszczelnosc, zacieki wody.
Utraty ciepla, W lecie upal
Niskie cisnenie wody przy budynkach powyzej 5p.
Jak sie zepsuje winda trzeba zasuwac Znajomy kupil na ostatnim 6p i pech chcial ze przeprowadzka wypadka jak winda odmowila posluszenstwa
Nie polecam absolutnie.
Jesli nie chcemy slyszec sasiadow celujmy w dom...a i to nie kwarantuje sukcesu.
Jak sie zepsuje winda trzeba zasuwac Znajomy kupil na ostatnim 6p i pech chcial ze przeprowadzka wypadka jak winda odmowila posluszenstwa
Nie polecam absolutnie.
Jesli nie chcemy slyszec sasiadow celujmy w dom...a i to nie kwarantuje sukcesu.
-
Krakus44 pisze:Mieszkania na ostatniej kondygnacji maja wiecej minusow niz plusow.
Nie polecam absolutnie.
Jedna z rozsądniejszych odpowiedzi na forum.
Jeżeli chcesz mieć większy spokój kupuj bliźniaka jeżeli calkowity to kupuje dom - a Hamernia 29 to poprószy swego rodzaju mieszkania w bloku - co prawda w specyficznym bloku ale bloku .
Wiec nie rozczasajmy czy w tej inwestycji jest Sasiad na górze czy nie bo jak to w zabudowie mieszkaniowej jest Sasiad na górze na dole i z boku także .
Myśle ze lepiej jest się skupić nad plusami i minusami samymi w sobie w omawianej inwestycji Hamernia 29
buda pisze:Na ostatnim piętrze częste są kradzieże z dachu. W wyższych blokach na zwykłych osiedlach czesto nocują bezdomni na ostatnim piętrze. Ludzie włażą co chwila na dach - remont, antenty itd. Często słychac trzask windy, jak dojeżdza do stacji najwyższej. Gorąc od dachu - w starych budynkach, mieszkałam w takim jako dziecko, na ostatnim pietrze był strych. Teraz sufit + papa i słoneczko. Niskie cisnienia gorącej wody w kaloryferach. Zapowietrzone kaloryfery po zimie, gdy ludzie remontuja łazienki poza sezonem.
Podobno najbardziej pożądane jest III pietro.
Oczy bolą, uszy więdną.
Takiej dawki malkontencji na podstawie doświadczeń z (wczesnego!) PRL dawno już nie widziałem.
Mógłbym rzeczowo o nasłonecznieniu, nierzadko wysokości kondygnacji- bo w nowym budownictwie często jest po prostu wyższa, klimatyzacji [ to koszt wręcz pomijalny w stosunku do zakupu i wykończenia i dziwię się ludziom, którzy odmawiają sobie podstawowej wygody XXI wieku], odpowiednim dobraniu pomp i umowach serwisowych na windy.
Każda jedna rzecz wypowiedziana tutaj na temat ostatniego piętra to wierutna bzdura- jeśli tylko kupujecie mieszkanie od dewelopera, który ma jakiekolwiek pojęcie o sztuce budowlanej.
Ale po co się wysilać- spójrzcie na dosłownie każdą jedną ofertę deweloperską w tej chwili, w całym kraju.
Najwyższe ceny na ostatnich piętrach to absolutna norma, podobnie jak umieszczanie tam mieszkań największych, najbardziej ustawnych i dostosowanych do stosunkowo najzamożniejszego klienta w ramach danej inwestycji. Przypadków nie ma- są tylko znaki.
Mieszkanie na ostatnim piętrze jest po prostu zajebiste.
mac_kow pisze:buda pisze:Na ostatnim piętrze częste są kradzieże z dachu. W wyższych blokach na zwykłych osiedlach czesto nocują bezdomni na ostatnim piętrze. Ludzie włażą co chwila na dach - remont, antenty itd. Często słychac trzask windy, jak dojeżdza do stacji najwyższej. Gorąc od dachu - w starych budynkach, mieszkałam w takim jako dziecko, na ostatnim pietrze był strych. Teraz sufit + papa i słoneczko. Niskie cisnienia gorącej wody w kaloryferach. Zapowietrzone kaloryfery po zimie, gdy ludzie remontuja łazienki poza sezonem.
Podobno najbardziej pożądane jest III pietro.Niskie cisnenie wody przy budynkach powyzej 5p.
Oczy bolą, uszy więdną.
Takiej dawki malkontencji na podstawie doświadczeń z (wczesnego!) PRL dawno już nie widziałem.
Mógłbym rzeczowo o nasłonecznieniu, nierzadko wysokości kondygnacji- bo w nowym budownictwie często jest po prostu wyższa, klimatyzacji [ to koszt wręcz pomijalny w stosunku do zakupu i wykończenia i dziwię się ludziom, którzy odmawiają sobie podstawowej wygody XXI wieku], odpowiednim dobraniu pomp i umowach serwisowych na windy.
Każda jedna rzecz wypowiedziana tutaj na temat ostatniego piętra to wierutna bzdura- jeśli tylko kupujecie mieszkanie od dewelopera, który ma jakiekolwiek pojęcie o sztuce budowlanej.
Ale po co się wysilać- spójrzcie na dosłownie każdą jedną ofertę deweloperską w tej chwili, w całym kraju.
Najwyższe ceny na ostatnich piętrach to absolutna norma, podobnie jak umieszczanie tam mieszkań największych, najbardziej ustawnych i dostosowanych do stosunkowo najzamożniejszego klienta w ramach danej inwestycji. Przypadków nie ma- są tylko znaki.
Mieszkanie na ostatnim piętrze jest po prostu zajebiste.
Mac kow...znawca na forum, a z kapelusza wypadaja kroliki...zero konkretow...jak zwykle.
Wczytuje sie w Twoje debaty z krakusem1891, i chociaz osobiscie nie podzielam jego pogladow, to chlopak przynajmniej podaje rzetelne zrodla i od razu widac, ze merytorycznie dostajesz sporej zadyszki, bo Twoje twierdzenia to gdybania i mniemania.
Fakty mozna interpretowac po swojemu, tyle ze twoj twoj autorytet bleknie kiedy okazuje sie, ze tworzysz bajkopisartwo.
To ze sa jelenie ktore sie decydujaca na zakup mieszkan pod wiatrakami wentylacyjnymi bo taka moda i trend, i w dodatku za wysrubowane kwoty swiadczy o tym, ze te mieszkania nie maja wad... czy o popycie generowanym przez "optymistow" Jak myslisz?
Mac kow..wystarczy zagooglac i idac po kolei przyczytaj sobie o tym o czym tu juz wspomnielismy...Bardzo podstatwowa i banalna wiedza w tym zakresie.
Ja sam osobiscie mam znajomych mieszkajacych na ostatnich pietrach blokow PRL i tych nowych...i zapewniem Cie, ze oprocz widoku...nie ma innych racjonalnych i merytorycznych zalet mieszkania pod dachem. Osobiscie mieszkam w apartamentowcu z 2014 roku o 6 kondygnacjach...Czy mam Ci wyslac komentarze sasiadow zamieszkujacych 5 i 6p? Moglyby byc niecenzuralne...O tak! Faktycznie zaplacili drozej...i teraz siwieja jakby szybciej...wiesz dlaczego?
Doktoratu z tego nie bedzie mac kow..chociaz akurat moj kuzyn obronil wlasnie doktorat z wentylacji i bardzo przestrzegal mnie przed zakupem mieszkan na szczycie...Teraz pytanie czy on wie lepiej czy mac kow, ktory przeciez wie wszystko najlepiej...? .Niech sie zastanowie... .
Czemu Cie to tak ubodlo...? Urazony mieszkaniec ostatniego pietra? Wyluzuj...Jesli twoje mieszkanie jest ok, to cieszymy sie bardzo. Mozesz jezdzic kapitalnym bezusterkowym egzemplarzem Fiata ale tez ciagle zawodzacej Toyocie...rozmawiamy tu o typowych wadach a zaletach a nie o "zajebistym" mieszkaniu Mac kowa na ostatniej kondygnacji...Gratuluje i podziwiam wirtualnie.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”